Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: Bob van Sikorski

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Bob van Sikorski

po pár měsících mi dovolte zase jednu rejpavou fotku...

máme krásný skoroúplněk, takže jsem ho cvaknul svým samsung kompaktem ... ohnisko 245mm (je to 1:1 výřez), z ruky přes zašpiněné okno, ručně čas (1/50, ISO100), ručně zacloněno co to šlo (F10.1, ostřeno na "nekonečno"). tak kdo to zvládnete lépe?

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    311

nevim co presne mas za fotak, ale imho clonit na F10 je blbost, protoze tam urctie nejlepsi kresbu nema

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    274

Citace Původně odeslal wong Zobrazit příspěvek
    nevim co presne mas za fotak, ale imho clonit na F10 je blbost, protoze tam urctie nejlepsi kresbu nema
    Proč myslíš? Aspoň u zrcadlovek se traduje "magická" clona F8 (až F11), při které mají objektivy nejlepší kresbu...
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    http://4um.overclocking.cz/showpost....&postcount=126
    Hento fotil Maul tusim na ~900mm ekv
    nojo, maul ... jistě to nebylo výbavou za 3k

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Proč myslíš? Aspoň u zrcadlovek se traduje "magická" clona F8 (až F11), při které mají objektivy nejlepší kresbu...
    ten můj objektiv je bezpochyby tragický na všech clonách, ale pouze s tou největší ostření na "nekonečno" skutečně dosáhlo na měsíc. ostatně ani tak není ostrost nic moc, nemluvě o tragickém šumu i při iso100 .

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    374

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek
    nojo, maul ... jistě to nebylo výbavou za 3k
    Nebylo, ale o tom ses ve své otázce nezmínil...
    Přikládám i jeden skoroúplněk, i když to tu už bylo.

Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Ono záleží dost na optické konstrukci objektivu a povaze snímače. Pokud je objektiv založený na nějakém moderním double-gauss designu, jako planar nebo ultron, tak největší středovou ostrost dává na f/5, ještě na f/5.6 se můžou lepšit kraje. Pokud je to něco výrazně staršího, tak těch f/8. U retrofokálních skel (širokoúhlých) bývá nejlepší těch f/7-f/8, ale je to spíš kvůli krajům. Některé se lepší až do f/11.

U kompaktu je ale problém, že jde většinou o kombinaci retrofokálního zoomu, který by nejlepší výsledky dal na těch f/9-11, ale kvůli mrňavým pixelům senzoru se objevuje difrakce už na f/8, takže většinou maximum (co se středového rozlišení týká) je kolem f/5, plus-mínus, jak který...
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

o víkendu jsem měl možnost si opět trochu zacvakat svým levným kompaktem samsung.

za brutálního světla, na displeji jsem nic neviděl, takže manuálně zaostřeno na 1cm a snaha ve větru chytit ostře ~8mm pavoučka na síti:

---

--
    100% crop:

---
    přes sklo zasviněné okolním pylem (bohužel, nešlo jinak):

opět pro zajímavost...

tuhle fotku jsem cvaknul za jasného slunečního dne s 50/1,7@16 při čase 1/1000 což mi přišlo na Kodak GOLD 100 dost divné. teprve poté jsem si všiml, že mám nastaveno ISO1600 a přesto fotka takto z labu vylezla ok. oproti ostatním, již korektně exponovaným, je samozřejmě výrazně tmavší, ale nechápu, jaktože má levný GOLD100 (aktuálně 163Kč za 3ks 36sn balení) takovouto kvalitu při brutální podexpozici (reálný expozimetrem zjištěný čas by byl při oněch 1600 menší, cca 1/1500, ale plátěná závěrka v mé minoltě prostě rychleji neumí).

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

To je predsa davno zname, ze film sa postupne vdaka lacnym trafikovym papierovym jednorazovym cvakatkam dostal tam, kde je. Tzn. na pociatocne zachytenie informacie mu staci malo svetla a mozes nan "svietit" dlhsiu dobu a nevznikne prepal. Takuto vyhodu zrkadlovky zatial nemaju (s vynimkou Pentaxu).
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek
    ... tak kdo to zvládnete lépe?
    http://4um.overclocking.cz/showpost....&postcount=126

Hento fotil Maul tusim na ~900mm ekv
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání