Citace Původně odeslal CHB Zobrazit příspěvek
2624 x 1966 v RAWu
a čtverečkování se výrazně mění se zmenšováním fotky na ploše - přestane být viditelné zhruba při 50% velikosti. Otevřeno v Zoner 10.
Uložím to v plné velikosti a 100% detailů do .jpg, otevřu v nativním prohlížeči XP - a tam to nedělá.
A ještě - očividně jen červená barva, na čisté modré obloze to nepozoruji.
To jsem si přesně myslel...
Jde o to že každý prohlížeč zobrazuje obrázky jinak. Např zoner, acdsee zobrazujou vyloženě pixely, klasicky prohlížeč obrázků ve windows to dělá jinak,

v momentě když fotku zvětšíš tak, že bys měl 1 reálný pixel o velikosti např 5x5mm na monitoru, tak zatímco zoner by ti opravdu udělal 5x5 mm čtverec, wokení zobrazovač obrázku to řeší autoatickým přechodem do sousedního pixelu. A ikdyž to budeš zvětšovat stále více a více - vždy bude rozmazávat pixely do sebe !

Tvuj monitor (pochopil-li jsem správně z textu) má nativní rozlišení 1600x1200.
Ty zobrazuješ na něm zobrazuješ fotku o rozměrech 2624 x 1966 - pokud si ji necháš zobrazit zonerem ve 100% (tzn že ji neuvidiš celou), tak ono "čtverečkování" tam určitě nebude.
Problém nastává když si necháš vykreslit fotku na šířku monitoru (cca 61%) - pak musí zoner vykreslit oněch 2624px ovšem pouze na rozlišení 1600px monitoru.
A teď právě nastává to že Zoner to udělá nějak a vznikne tam moaré (tvými slovy "čtverečkování", zatím co windows. prohlížeč tím že on zobrazuje systémem "rozmazávej pixely se sousedními", tak zde moaré není...

Ale pozor - jedná se pouze o moaré na monitoru, neplést s moarém při ofestovém tisku

A nebo jednoduše řečeno - zoner prostě neví jaké má při zmenšeném obrázku zobrazit pixely a tak tam hodí nějaké, které se tobě jeví jako čtverečkování.
OVŠEM není to vada zoneru, dělají to všechny správné programy...
To naopak windowsí prohlížeč przní fotky ! - ikdyž zase pro jednodušší prohlížení, why not

ADD: než jsem tu svou litánii dopsal, máš tu mraky odpovědí hehe