Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Slackware (current) + DBUS + BT

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Slackware (current) + DBUS + BT

no tak problem zda se vyresen...v bluez existuji pluginy, ktere se snad maji nejak zavadet a tvorit service...u me nejak netvori. To bindovani pandu blokoval prave network.so plugin. Takze jedna moznost byla rozhodit sit s nim - to se nepovedlo, proste nijak. I kdyz jsem pres sdptool podstrcil skluzbu NAP - tak pri pokusu o pripojeni proste nic. V main.conf je moznost zadisablovat pluginy, ale ta nejak nefunguje.
    Takze jsem nakonec skoncil tak, ze jsem prekompiloval BlueZ:
    Kód:
    ./configure --disable-network --enable-netlink --enable-pand --enable-manpages --enable-configfiles --enable-debug --prefix=/usr --mandir=/usr/share/man --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var --libexecdir=/lib
    tim jsem si zkompiloval pand a vyradil network plugin - ted kdyz se z PDAcka pripojim - tak musim samozrejme zapnout bnep0 iface, zatim to jedu jako oddelenou sit, kterou maskaraduju na inet iface - ale mozna to predelam na bridge s dratovou lokalni siti...
    pand spoustim pomci
    Kód:
    pand --listen --master --role NAP --encrypt --devup /etc/bluetooth/scripts/devup.sh
    kde devup.sh dela :
    Kód:
    #!/bin/sh
    ifconfig $1 up 0.0.0.0
    brctl addif pan0 $1
    logger "Interface $1 is up"
    tj. nahodi interface (podle parametru bnep0 atd.) a prida ho pred-pripraveeho bridge pan0 (ten ma IPcko, a v iptables jsou na nej pravidla input, output a forward s maskaradou). Samozrejme by to slo i resit tak, ze ten bridge bude jeste obsahovat dratovou sitovku lokalni site (to byl puvodni zamer - samozrejme by to co popisuju slo delat i primo s bnep% interface).

joa BTW musel jsem si upravit a prekompilovat slackwarovsky add-passkey, protoze puvodni v rozporu s najakym postupem dbusu zaviral to (shar) pripojeni - viz moje predchozi posty - tak jsem tam zakomentoval 2x volani najake metody dbus...close...

a aby to bylo kompletni - upravil jsem bluetoot.conf pro DBUS dle http://forums.opensuse.org/hardware/...us-update.html
    Naposledy upravil Lukas L.; 28.03.2009 v 15:30.
    Black panther - Intel E8400 (SLB9J), GigaByte EP45-UD3R, A-Data 2x2GB Vitesta, Gainward ATi/AMD Radeon 4870 512MB Gold Sample, Creative Audigy2 ZS, Samsung HD642JJ (AJ26 SMART error) + WD 6400AAKS + Samsung HD 322HJ, NEC 4571A DVD-RW, Enermax PRO82+ 525W, BenQ FP241W 24" 1920x1200, Microsoft Wheel Mouse Optical, Chicony KU-0108 mm keyboard, Microsoft VX-1000 camera, Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit
    My gadgets : custom CIR receiver, RDS receiver (for TV card), no-more-screwdriver-mobo-powerup, Atmel 89cx051 LPTprog, N3310 LCD, ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jakou bluetooth mys k notebooku? (revival)
    Založil maximal v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 26.04.2006, 09:00
  2. preco je slackware rychlejsi ako ine distribucie?
    Založil bluesman v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 24.11.2005, 23:50
  3. Funguje BT rozhranie pre mys ako univerzálne BT rozhranie?
    Založil maxo v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 06.11.2005, 10:30
  4. Problem Logitech MX900 - mys beha, nejede BT Hub
    Založil tiktak v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 26.08.2005, 23:09
  5. Padanie Kopete v Slackware
    Založil Wizzard v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 12.04.2005, 08:32

Pravidla přispívání