And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
Tyjo díky za ten odkaz na velikost. Koukám že 22" je díky poměru stran vyšší než 23" to je pro mě dost důležitý.
ASUS P5Q | C2D E7200@3.6GHz [9x400@1.25V] | PATRIOT 4086MB RAM | NVIDIA 8800GT 512MB | 24"LCD BENQ | Seagate 7200.7 120GB & IBM 180GXP 60GB & 2xWD640AAKS |
John, ujasni si pojmy a dojmy. LCD panel ma STVORCOVE body, takze ty zrejme hladas co najvacsie body (nic ich nema vacsie ako 19" LCD) .
PiT: vychadzas z milneho predpokladu, ze TN = rychly panel. To nie je vobec pravda - bez masivneho overdrive a elektronickych zasahov je to casto horsie nez "normalne" PVAcko s vyrovnanymi odozvami v kazdej situacii.
Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
Sedim tu pred Samsungem 2443BW a podle barev jsem na prvni pohled nepoznal, ze je to TN. Barvy jsou dostatecne verne, prirozene, gradientni prechod je krasne plynuly bez viditelnych prechodu. Pouzity panel ale prozdradily uhly, diky nimz musim sedet na zidli stale v jedne poloze. Jakakoliv pohodlnejsi poloha a barvy jdou do haje. Na vysku je monitor nepouzitelny, leda tak v monochromatickem modu (a to jeste pak budou pismenka duhove). Menu tohoto modelu je velmi bohate, da se nastavit temer vse. Akorat mam pocit, ze se soucasnym nastavenim mi to prepaluje svetla mista (pri koukani na fotografie, u textu neznatelne) .
Co 27" se 1920x1200?
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened
Nj. ten je este o 5 percent vacsi v bodoch
To vypalovanie je u TN bezne - nedaju sa nastavit tak, aby si mal vsetko. Bud sa zlievaju tiene, alebo prepaluju jasy. Do urcitej miery to robi kazde LCD, ale TN viac nez IPS/PVA panely.
Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
Tak všem moc díky zarady. Včera jsem nevydržel a koupil:
http://www.alza.cz/24-lcd-monitor-be...ad-d109943.htm
Je to skoro to nejlevnější co jde koupit. Cena v Alze je příjemně nízká. Vím má to jen analog ale porovnávám s tím co jsem měl před tím a jsem naprosto spokojen.
Viděl bych to asi takto:
Pohledové úhly když kouká jeden člověk tak ok. Když koukají třeba na fotky dva je už to vidět ale stále vpoho. Jako televizi bych to nechtěl. Mám to ale jako monitor.
Obraz je ostrý v celé ploše. Vadné body jsem nenašel.
Věc která mi malinko vadí, ale obávám se že je to v této ceně stndard je nevýrazná horizontální šmouha uprostřed obrazu. Je vidět jen na modré barvě na ploše. Po zahřátí monitoru cca 5minut už je skoro nepozorovatelná. Různým nastavením barev jasu a kontrastu jsem ji skoro zmizel ale je tam stále tušit.
V jiných barvách je vidět výrazně méně a to včetně černé. Ve hrách filmech a nebo při jakékoli jiné ploše než je jedna barva ji vidět nejde.
Celkově jsem tedy za necelých 5000 spokojen. Za ty prachy jsem nečekal zázrak a taky ho nedostal. Přesto jsem spokojený.
ASUS P5Q | C2D E7200@3.6GHz [9x400@1.25V] | PATRIOT 4086MB RAM | NVIDIA 8800GT 512MB | 24"LCD BENQ | Seagate 7200.7 120GB & IBM 180GXP 60GB & 2xWD640AAKS |
Tohle standard neni, a vzhledem k tomu, že po zahřátí je to lepší to ai neni nečistota výstupu / kabel atd.
Bude to chyba elektroniky. Benq jsou jedny z nejporuchovějších LCD, tohle je běžná spousta z nich má obdobný potíže, některý se ani nechtěj zapnout / samy vypínaj než se zahřejou. Jestli ti to teď neva (pravděpodobně se to bohužel bude zhoršovat), tak s tim poškej a po ňákym roce to reklamuj.
The best Unreal Tournament maniac.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)