Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Jaky koupit digikompakt "kapesni" velikosti?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jaky koupit digikompakt "kapesni" velikosti?

Cvičně jsem se podíval ještě po novinkách a byť nemám vůbec představu, jak to fotí, tak Finepix Z30 by u tebe mohl vzbudit značné naděje - je to prťavé, ale zároveň čudlíky vypadají pro přítelkyni jak dělané, viz: http://www.infosyncworld.com/reviews...m-finepix-z30/

Tady je český rychlopopis: http://www.digimanie.cz/art_doc-D36D...700332EFD.html , na megapixelu mají předpokládané naskladnění 5. dubna (cena neznámá, ale tohle drahé nebude).
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    294

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Cvičně jsem se podíval ještě po novinkách a byť nemám vůbec představu, jak to fotí, tak Finepix Z30 by u tebe mohl vzbudit značné naděje - je to prťavé, ale zároveň čudlíky vypadají pro přítelkyni jak dělané, viz: http://www.infosyncworld.com/reviews...m-finepix-z30/

http://www.infosyncworld.net/resourc...ix_z30_i02.jpg

Tady je český rychlopopis: http://www.digimanie.cz/art_doc-D36D...700332EFD.html , na megapixelu mají předpokládané naskladnění 5. dubna (cena neznámá, ale tohle drahé nebude).
    na sk pixmanii je uvedena cena 180E
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Tak jen pro pripadne zajemce o podobny maly slusne fotici kompakt - pritelknyne mela narozky, takze jsem neodolal a koupil ji Panasonic Lumix DMC-TZ7 (jak jinak nez v cervene barve ) a tak muzu lehce poreferovat prvni dojmy (ikdyz jsem ho mel v ruce skutecne par desitek minut)
    Na velikost fotaku/snimace/objektivu z toho za slusnych svetelnych podminek lezou prekvapive dobre fotky, az tak prakvapive dobre, ze pri vyfoceni nejake svetelne a kompozicne jednoduche sceny mam pri prohlizeni fotky v nativni velikosti dispeje (bez detailniho studia 1:1) problem rozeznat fotku z D90 oproti TZ7)
    Plny manual nastaveni mozna zamrzi mne, ale ne mou pritelkyni, jelikoz scenickych rezimu na vyber je tam skutecne mnoho a velmi luxusni system iA (inteligentni automatika) dela prakticky bez zavahani to, co ma - tedy sam vybere optimalni scenicky rezim a nastavi tim padem expozici, tak jak by mela vypadat. Funguje to tez skutecne prekvapive dobre a rychle, behem vteriny se zmeni rezim na jiny, ktery automatika vyhodnoti jako idealni k expozici.
    Samozrejmosti je tuhle vychytavku vypnout a exponovat dle rucniho nastaveni.
    Potesi v podstate pri jakemkoliv nastaveni moznost nuceneho vypnuti/zapnuti blesku, ve vetsine rezimu se daji rucne nastavovat parametry jako rozliseni, vyvazeni bile, ISO atd..
    Vytecny je samostatny tlacitko pro zapnuti zaznamu, nemusi se nikam lezt do menu a neco prenastavovat, proste se jen kdykoliv pri zapnutem fotaku zmackne REC a fotak zacne nahravat video.
    Video mne rovnez velmi prekvapilo, jelikoz nebyt 15 minutoveho omezeni, tak muzu klidne rict, ze je to i videokamera, respektive ze kvalita videa je plne srovnatelna s beznymi videokamerami ve stejne cenove hladine jako je cena fotaku (cca. 9 kkc). Vyhodou je moznost plneho zoomu v celem rozsahu 25-300mm v prepoctu, zoomovaci prstenec reaguje pri nahravani videa podstatne pomalejs a ikdyz musi fotak pri zoomu stale preostrovat, dela to vetsinou skutecne briskne a skvele, takze opet pri jednodusich scenach neni problem nahravat video srovnatelne s beznou videokamerou.
    Objektiv je na svou velikost a pomerne sileny rozsah (na takoveho prcka) vyborny, snimky lehce ztraceji kontrast a ostrost az nekde ke konci rozsahu, nicmene opet vztazeno k velikosti/cene a pouziti takovehoto fotaku je to myslim opet nadprumer. Naopak nejsirsi konec tech 25mm je myslim velmi slusny a opet nadprumerny (zase vztazeno ke kompaktu tehle velikosti)
    Sum do ISO cca. 400-800 slusny, pak uz to jde do kopru, barevny je dost videt, ale vzhledem k velikosti chipu to lze ocekavat. Vinetace - nepozoroval jsem nic zvlastniho, urcite v norme. Chromaticka aberace je trosku viditelna, ale zase bych rekl az nekde na delsim rozsahu a jak pri cem - na klasickem snimku treba vetve proti obloze byla, ale myslim rovnez v norme.
    Jak dlouho vydrzi baterka nevim, zatim je "nafoceno" asi 100 snimku a par minut videa, baterka ztratila jednu carku ze tri, nicmene je po uplne prvnim nabiti. (takze ocekavam tech +- 300 snimku asi bez problemu).
    Na vyraznejsi nedostatky jsem zatim neprisel, mozna lehne neergonomicky uchop - dan za male rozmery tela, pak bych jeste trosku zpomalil zoomovaci packu pri fotografickem rezimu (na muj vkus jde zoom dost rychle) a mozna prohodil zoomovaci packu s expozicnim tlacitkem za kolecko rezimu - takhle se mi stavalo, ze jsem podvedome mackal to kolecko

Jinak pripadnym nerozhodnym zajemcum - jako maly skladny fotak do kapsy na dovolenou ci pro zenskou myslim uplne idealni a urcite pouzitelny.
    Rozhodoval jsem se mezi Canonem SX200 a timhle, ale Canon je preci jen trosicku objemnejsi, neumi zoom pri nahravani videa, ale zase ma myslim plne manualni nastaveni. Otazkou je, zda je to u kompaktu tohoto pouziti a velikosti nejaky problem, majitel zrcadlovky asi bude manual hledat, nicmene manzelka/pritelkyne se bez nej urcite obejde a bude spokojena, ze jen macka spoust, nemusi nic moc nastavovat a pres to z toho lezou slusne fotky.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jaký repas koupit...
    Založil Umbro v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 18.04.2003, 17:26
  2. Tak jaky DDR 400 teda koupit?
    Založil BRUCEF v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 13.03.2003, 09:39
  3. Jaky board koupit kdyz chci RAID?
    Založil Paja v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 12