Výsledky 1 až 25 z 52

Téma: Solidní NB za cca 25tis.?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní Re: Solidní NB za cca 25tis.?

S problémem barvy jsem se u Dčka nesetkal, pokud nepočítám několik odřenin na starém krytu (i kolega má jen několik holin v omlácených místech). S panty jsem se setkal, nicméně v obou případech po minimálně čtyřech letech intenzivní služby (i několik převozů denně, použití ve všemožných podmínkách) a pak u mne ještě jednou po hodně ošklivém pádu, který by žádný plasťák nerozdýchal.

A jsme zase u toho - u D600 po záruce (jinak se o to postará servis) odšroubuji několik šroubků, sundám potřebné kryty a pant jednoduše vyměním s cenou do 200 Kč. U Aceru nebo ani HP si to nedovedu představit.

U sebe jsem měnil i poměrně masivní vnitřní kovový rám (tátovi spadl otevřený NB z cca 1,5 m na tvrdou zem a kromě pantu praskl i ten) . Jenže opět si nedovedu představit, jak by dopadl Acer nebo HP, natožpak zda by to vůbec šlo opravit pokud yb se přímo nerozletěl na prvočástice.

Když jsem NB odkupoval od táty, vyměnil jsem kromě rámu a pantů i kryt displeje a klávesnici za nové, takže jako nový i vypadá a diky předešlé rozborce i takový je.

Ještě obecně k notebookům, pozor na napájecí adaptéry od LiteOnu. U Acerů jsem s nimi řešil několik problémů od toho, že špatně nabíjí, přes pískání po jeden skoro požár. Konstrukce je na ránu pěstí (vodiče na výstupu na NB spojené svázáním, což prodře izolaci a způsobí zkrat). Se zkratem jsem se setkal bohužel i u adaptéru k D630, starší menší od Delty (třeba u D600) jsou mnohem lepší a spolehlivé.

My šli do DELLu (prvního i dalších) po předešlých zkušenostech s HP, Toshibou, Umaxem (alias Clevo / Gericom) a odstrašujícími setkáními s Acery a ani zpětně bych rozhodnutí neměnil.
    Naposledy upravil peta303; 01.03.2009 v 20:18.

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Tak pravdou jest, ze by si musel jit s rozlisenim dolu a neni tam zadna rezerva, tudiz asi opravdu musis jit do lepsi.

Dale se plne ztotoznuji s poradim a nazorem co tu napsal peta303, Paolo a berraneck.

World in Conflict: 1024x768, low: 42 fps -> fully playable
    Company of Heroes: 1024x768, high/med: 10-26 fps -> playable
    FIFA 07: 800x600, Demo default: 55-61 fps -> fully playable
    Gothic 3: 1024x768, high: 6-15 fps -> not playable (playable with lower settings)
    Medal of Honor Airborne: 1280x800, med Details: 11-17 fps --> not playable (playable with lower settings)
    Supreme Commander: 1024x768, high Details: 9-15 fps ->not playable (playable with lower settings)
    Call of Duty 4: 1280x800, med Details: 5-16 fps -> not playable (playable with lower settings)
    F.E.A.R.: 800x600, med Details: 42 fps -> fully playable
    Quake 3 Arena: 1024x768, high Details: 230 fps -> fully playable

Demanding games are only playable in low settings with the HD 3470. Older games or less demanding ones like Fifa 2007 are fully playable with visually pleasing details.
    Naposledy upravil Arg; 01.03.2009 v 20:22.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Jenom taková drobná odbočka od tématu - máš nějaký vážný důvod, proč kupovat notebook u nás? Z diskuse jsem pochopil, že jsi nyní dlouhodobě v Irsku... Neznám tamější cenový relace, ale v Anglii jde nakoupit elektronika často mnohem výhodněji než u nás (ne za standardní ceny, ale každou chvíli je nějaká sale, která narozdíl od zvyků u nás opravdu slevou je).

Aby to nebylo tak obecné, tak zde i příklad, snad ještě chvíli vydrží: Dell XPS M1530 (za cca 600 liber).

Kód:
    [ N03X5306 ]

15.4" Widescreen WXGA (1280x800) TFT Display (220nits) with TrueLife
    Intel® Core 2 Duo Processor T8300 (2.40 GHz, 800 MHz FSB, 3 MB L2 cache)
    Genuine Windows Vista® Home Premium SP1- English
    4096MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2x2048]
    NVIDIA® GeForce Go 8600M GT with 256MB dedicated graphic memory
    500GB Serial ATA (5400RPM) Hard Drive
    Internal Blu-Ray RW (Blu-Ray, DVD and CD read & WRITE) Slot Load Drive with Software
    Intel® Next-Gen Wireless-N Mini-Card - Europe - Core 2 Duo Processors
    Microsoft® Works 9.0 / English - (Does not include Microsoft® Word)
    1Yr XPS Premium Warranty Support - Priority Call In and Onsite Support
    2Yr XPS Premium Warranty Support - Priority Call In and Onsite Support
    McAfee® Security Centre - 24 Month Protection - English
    Dell Wireless 355 Bluetooth 2.0 Module (up to 3Mbps) with Enhanced Data rate - Eur
    Primary 6-cell Lithium-Ion Battery (56 WHr)
    Biometric Fingerprint Reader with BLACK accent
    2.0 mega pixel Camera & Tuxedo Black for CCFL Display
    DataSafe Online Backup 2GB 1 year
    Dell Travel Remote Control
    HP nx7400 - Sharp 550sh

@hadr - myslel jsem i na tuhle variantu, mám to sice do eng cca 1,5hod. jízdy autem, ale to by zas takový problém nebyl..
    V první řadě mi šlo hlavně o to, jaký vůbec notes vybrat, a ten pak následně shánět. Nevěděl jsem ale, že to bude až takový dilema )

Jen taková technická připomínka pro všechny - na Apple jste všichni zapomněli schválně? Pořád jsem čekal jestli se někdo ozve.. Slyšel jsem, že jsou v porovnání s "klasickýma" notesama docela výkonný..?

A jak tak prolízám ty grafiky, tak by to mělo být něco min.takového: R3650, gF 9650gt. Nebudu nb měnit dřív než za dva roky (pravděpodobně), a počítám že to (teď mluvím o hrách) co na tom půjde letos teoreticky spustit, už sotva bude platit ta rok D

Citace Původně odeslal koblih22 Zobrazit příspěvek
    Jen taková technická připomínka pro všechny - na Apple jste všichni zapomněli schválně? Pořád jsem čekal jestli se někdo ozve.. Slyšel jsem, že jsou v porovnání s "klasickýma" notesama docela výkonný..?
    Ano přesně tak, na Apple se zapomnělo schválně kvůli tomu, že chceš ntb na hry. Na MacOS toho moc nerozjedeš a kupovat si Mac na provoz pod Windows je dle mého názoru scestné, jinde dostaneš lepší hardware v lepším obale za míň peněz(ale nebude to tak free, cool a in..). Nevím, co jsi slyšel, ale v současnosti jsou v Macích stejná střeva jako v PC, tak si to porovnej
    Teď asi bude na Tobě udělat si z rad nějaký úsudek a vybrat vhodné kadidáty dle požadavků...
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Ta stránka co poslal hadr mi docela dává zabrat Jsem netušil, že mají (v některých případech) až tak zajímavé ceny - díky slevám. Ta nabídka vypadá moc moc lákavě. Sice jsem zatím nenašel (a asi ani nenajdu) nic od Ati, tím pádem budu mít na klíně trochu víc horko, ale zas na druhý straně to vyváží DDR3 RAM.
    Co jsem zatím zkoušel v Dell konfigurátoru, tak ty eng ceny jsou znatelně lepší než na trhu v čr, o irl ani nemluvě..

Arrow Re: Solidní NB za cca 25tis.?

me notasy pokud chces zkusenosti

386 Texas Instrument - pecka notas, na tomhle jsem objevoval taje notase jako takoveho, nekde ho mam jeste v muzeu

Pentium 233 Acer drzak jako hovado, kazdej den jsem na nem s brachou neco smazil - prodan
    PII 450 Acer - notas je pouzivan do dneska, nema sice uz funkcni baterku, ale s dokinou ho mati snad pouzivala do roku 2008, na limitu stacil, na porizovaci cenu to byl kram - home

Apire 2001 - vymenil jsem kloub displeje po 2letech, jede do dneska, docela slusnej povrch, podrzel si taky docela pekla r8500 ktera sla brutalne pretocit, procak sel manualne regulovat, zralo to houby, docela spokojenost, slusna baterka ale 15,4" - prodan

TM46xx - v podstate podobna kostrukce, akorat r9700, tragicky zpracovani, prvni z rady TM teto konstrukce, k srdci mi neprirost

D620 - 3 exemplare - prubezne jsem menil kusy, LCD a GK, takze jsem mel tenhle notas v opravdu hodne kombinaci - docela slusnej notas, nicmene kdyz s nim opravdu intenzivneji delas, tak opet odchazi kloub displeje, a posledni dobou mi i zacal radne topit do stehen, potreboval by nejakou kuru, vykonem porad staci 4GB ram, 7200 rpm, dokina, 2 adaptery, nicmene me neskutecne toci nepritomnost DVI na tele notasu, relativne nekvalitni osazeni USB portu, baterka taky zacina odchazet. Nicmene pecka muzes osadit EDGE/3G kartou, je tam na to primo slot vedle Wifiny (mam tam ted n-ko a jede docela slusne)

V podstate kdyz D620 tak koupit fakt nejaky orez + si tam dat 4GB ram, poradnej disk, n kovou wifinu, cestovni nabijecku + dokinu + poresit adapter do auta/vlaku/letadla a vystacis si na chvilku, nicmene na hry si postav desktop, v notasech to je proste proti smyslu prenaseni, ergonomie, vydrze atd. Nikdo me nepresvedci ze se na tom da obstojne hrat crysis a jeste to tahat jako kotata, kort kdyz pises neco o irsku.

Nechtej dopadnout kamos co se nechal zlakat parametrama MSI.

Mam pul druhe a nudim se, pokud je to moc OT, tak prosim adminy o smazani, nejak mi ujela ruka na klavesce...

Takze to je me kratke ntb resume, ono fakt zalezi na jednotlivem kusu, pohlidej si hlavne uchyceni displeje a pripadne na kolik prijde vymena, nebo jestli to jde zpatky "utahnout" aby se display neviklal.

Jinak 25k neni tak malo penez, sice to je trapna rada, ale vem IBM TP nebo DELL Lradu Dxx . Vsude jsou kompromisy a na zadny z nabizenych notebooku do 25k se nemuzes 100 procentne spolehnout.

Ja vazne nevim jaky bude muj pristi notas, v ramci mechanicke odolnosti nebyl spatny ani pritelkyne G4, docela slusna konstrukce, zase tam na tom notebooku nic moc neni. Imho ten chybici DVI port celkem distancuje D620 protoze to uz je dneska fakt vec nepostradatelna, vidim to jak me stve pripojovat vsechny plazmy, projektory atd.
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jaký CPU do cca 6000?
    Založil pavsko v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 01.02.2006, 13:13
  2. Zníženie voltáže NB
    Založil bananalama v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 26.01.2006, 08:23
  3. 08/05 NB - Acer Ferrari 4005 vs Asus V6V
    Založil EVOlution v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1