Chtel bych se zase poptat o radu.
Pred 2 rokama jsem si tady vybiral notas, a nemam s nim zadne problemy tak se chci zeptat jeste na dalsi vec.
Totiz neni to primo aktualni, koupi budu resit asi az za pul roku ale chtel bych si udelat nejaky nadhled a divat se uz dopredu.
Casy se tak nejak trochu zmenily a potrebuju si vybrat nejaky vykonny stroj. Nevim jestli jsem titulek zvolil spravne ale vybiram mezi normalnim pc a mac. Delam hodne 3d grafiku (modelovani, renderovani) a 2d grafiku, plus sem tam si zahraju nejakou hru (starsi, nic noveho mi na notasu nejede). Uvazoval jsem taky co by bylo lepsi. poridit si normalni stolni masinu nebo by stacil notas. oboji ma sve plusy i minusy ..
Notas se pekne prenasi a vzhledem k tomu ze bych do prace dojizdel (v praci delam 2d, 3d je pro moji zabavu) tak bych notas potreboval.. skoro by bylo idealni kdybych mel notas i stolni.
Naproti tomu stolni pc zase muzu nadupat vykonem skoro az k prasknuti, coz i notasu moc nejde.
A proc si vybiram mezi temato 2 platformama? Jednoduse podle referenci znamych.. Vetsina grafiku dela na macu a rikaji ze mac je na grafiku dokonaly stroj. Nadruhou stranu vetsina z nich delaji 2d grafiku. Jini zase rikaji ze jim uplne staci normalni pc a jede to taky dobre.
Co se meho nazoru tyce tak se mi libi vice mac, ale je to jen takovy subjektivni pocit ze bych mel neco "jineho".
Co se kompatibility programu tyce, prakticky vsechny graficke programy jsou i na mac, 3d programy mi znamy potvrdil ze jsou taky i na mac. co se her tyce, vzhledem k tomu ze jsou na nove macy nainstalovat widle tak to je polozka kterou neni treba nijak resit.
O cenu tady ted moc nejde, jsem ochony do toho investovat hodne, protoze vim ze se mi to vrati.
To je asi snad vse co me ted napada rict.
Diky za jakekoli odpovedi![]()