Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: CZC: Rozhodčí doložka v obchodních podmínkách

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    271

Standardní Re: CZC: Rozhodčí doložka v obchodních podmínkách

Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    Souhlas. Ono i exekuce je nečím podobným a očividně nikdo s tím nic nehodlá dělat. Jenom by mě zajímalo, jak by se postupovalo pokud bych to dal natvrdo k soudu? Přeci mě nemužou donutit respektovat rozhodnutí nějakého rozhodce. Navíc ústava jednoznačně uvádí, že pokud jsou porušovány práva občana ČR má tento právo se jich domáhat u nezávislého soudu.
    Samozřejmě se můžeš domáhat....ale až po té, co rozhodne rozhodce. Jeho rozhodnutí je automaticky i exekuční titul nebo jak to nazvat. Takže ti seberou auto a pak se o něj můžeš teda soudit.
    IBM ThinkPad T40

Moc moudrý z toho tedy nejsem.
    Znamená to, že se mě RD netýká, pokud jsem s CZC přímo nepodepsal konkrétní smlouvu ve které je uvedena, anebo se mě týká už jenom tím, že jsem odkliknul při registraci na webu souhlas s obchodními podmínkami?

RD mi přijde jako dobrý fígl, ale nechce se mi věřit, že je to tak snadné, protože pak by si tu obezličku do obchodních podmínek dali úplně všichni...
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Zdá se, že v Obchodních podmínkám platných od 14.1.2011 už rozhodčí doložka není. A je tam info, že je konzultovali se Sdružením na ochranu spotřebitele. To už je fér.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání