Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
to me taky napadlo, ale myslim, ze ne. faktura jako takova nepostihuje podstatu kupni smlouvy - cili explicitni vuli prodavajiciho vec prodat a kupujiciho tu vec koupit.
Predpokladam, že když podepisuješ fakturu jednoznačně explicitně vyjadřuješ vůli koupit a prodejce prodat. U dodacího listu by to tak asi nebylo, ale faktura je faktura.

Citace Původně odeslal Ištván Zobrazit příspěvek
Mám teď nedobrý zkušenostisti s jistou RK, ve smlouvě je taky rozhodčí doložka a funguje to tak, že máš pradu ALE...ale rozhodce rozhodne stejně ve prospěch tady např CZC ať je to jak chce, rozhodnutí mám automaticky exekučni titul a není proti tomu odvolání. Nechápu kdo tendle úřad posvětil, ale je to tak. To řízení trvápár hodin a stojí přes 10 000 a o to jde. Rozhodce je vlastně obchodní partner velkých firem a nepůjde proti nim, protože by si bral kšeft. Sám jsem tomu nemohl uvěřit, ale ano, jsme banánova republika

Edit: to jestli je někde něco podepsáno je skoro vedlejší. Rozhodce nezkoumá pravost podpisu atd. Já vím, k tomu se sníží jen opravdový podvodníci, ale třeba taková jedna velká RK z Václaváku (nedávno o tom byla reportáž na ČT) s tím nemá problém. Raději nejmenuju, jsou to fakt hajzlíci
Souhlas. Ono i exekuce je nečím podobným a očividně nikdo s tím nic nehodlá dělat. Jenom by mě zajímalo, jak by se postupovalo pokud bych to dal natvrdo k soudu? Přeci mě nemužou donutit respektovat rozhodnutí nějakého rozhodce. Navíc ústava jednoznačně uvádí, že pokud jsou porušovány práva občana ČR má tento právo se jich domáhat u nezávislého soudu.