edit
edit
Naposledy upravil haraburdista; 20.05.2010 v 23:58.
nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že sis sice vybral téma bakalářky, ale tady na fóru si od ostatních necháš "nahazovat nápady". není bakalářka náhodou od toho, abys ji vymyslel, napsal a zrealizoval ty, nikoli parta 30 lidí z nějakého diskusního fóra?
FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7
edit
Naposledy upravil haraburdista; 20.05.2010 v 23:58.
Nebo bude a pak rychle skončí (pokud nebude mít hroznou kliku)
Bobe uklidni se, bukva postupuje naprosto standardním (a celkem správným) způsobem v případě návrhu nového výrobku.. Na tom, že se radí s ostatníma, není vůbec nic zavrženíhodného... Navíc on stejně z těch nápadů bude muset nakonec vybrat a ten design toho foťáku navrhnout... Takže klídek a nohy v teple
EDIT:
Jinak já bych si u kompaktu taky asi nejvíc (podobně jako puki) považoval vysoké odolnosti... Prostě něco, co můžu strčit do kapsy, nevadí, že je to v jedný kapse s klíčema, vydrží to, když to občas šoupnu do kapsy u bundy (a kde předtím byly cigarety a tím pádem je tam i zbytek tabáku co se vysypal z krabičky), něco co se člověk nemusí bát shodit ze stolu s tím, že se to rozmlátí... Ale současně bych tohle uvítal za nějakou lidsky přijatelnou cenu...
EDIT2:
Teď jsem si ještě jednou přečetl úplně úvodní dotaz... jestli budeš fakt dělat kompakt, tak tam mi IMHO dotaz "fotíte přes LCD nebo přes hledáček" přijde jako zbytečnost... Osobně neznám snad nikoho, kdo by u kompaktu fotil hledáčkem, drtivou většinou to lidi jedou přes LCD...
Naposledy upravil D_a_v_i_d; 11.02.2009 v 21:14.
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7
A co jim taky zbyva, kdyz uz se dneska pomalu nedaji sehnat kompatky s hledackem.
Konkretne treba tatik vyzaduje hledacek - na blizko vidi blbe a s brylema se mu foti blbe - preferuje hledacek.
EDIT: tim nechci rict, ze kompakt musi mit hledacek a ze ho snad lidi musi vyuzivat - jen tim chci rict, ze ta otazka ma smysl a ma smysl se na ni ptat.
Jenže bych jí možná v tom případě přeformuloval z "fotíte hledáčkem" na "fotili byste rádi hledáčkem", poněvadž dnešní hledáčky mi taky v kompaktech přijdou dost bídný, já vidím dobře, brýle nenosím, ale přes hledáček bych asi nevyfotil pořádně ani stodolu
Kořka: A má třeba možnost nějak zakrýt tu zadní stranu, aby mi klíče nepoškrábaly displej atd?
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
A co takhle elektronický hledáček?
A k tématu diplomky: vybrat si kompakt je IMHO jednodušší cesta, budoucnost pak vidím v jednom velkém malém přístroji na univerzální zábavu, tzn. mobil s (relativně) kvalitním foťákem, taky ti to přehrává hudbu a video (oboje si můžeš oním přístrojem nahrávat), je vodě/prachuodolný a ovládání zmákne i malé děcko
Design je pak otázkou segmentace trhu.
"Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."
Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro
Jasně, často umí, ale je to o více věcech - plně grafické menu, velikost a váha, vzdálenost ovládacích prvků (nezapomeň, že šestileté dítě má 2x menší ruku než ty a foťák s gripem ani "neobejme") a v neposlední řadě také odolnost a cena (zajímalo by mě, jestli - a za jakých ústupků - by se třeba dalo dostat na prodejní cenu 1000kč).
Když sem byl malej, prodávaly se analogové foťáky třeba za 500kč a rodiče mi ho kuopili, abych si mohl fotit na školních výletech a tak. Dnes už většina rodin analogové fotky nijak neskladuje ani nechce, děti chtějí fotky posílat kamarádům a dávat si je na facebook ... ale nějak tu není ta prodejní kategorie vhodných foťáků pro dejme tomu "sociálně slabší" (ne chudinské) rodiny, které by chtěly koupit digitální foťák dětem, ale nemají na něj třeba 2000kč nebo ještě víc na telefon, který by vyfotil alespoň stejně mizerné fotky. Ale právě ani nevím, jestli by po něčem takovým byla poptávka a jestli jde šetřit na konstrukci tak, aby trpěly hlavně marketingové taháky a funkce, ale ne kvalita a použitelnost.
Jinak odolný foťák bych chtěl samotřejmě každý, ideálně pokud by to nemělo žádný dopad na cenu nebo vzhledové ústupky
Principiálně jde podobně navrhnout foťák pro starší lidi (tak jako se dělají třeba mobily), kde se naopak počítá s horším zrakem a sluchem, menší pohyblivostí prstů atd. U mobilů o to ještě zájem je (přivolání pomoci, styk dětmi/vnoučaty atd.), u foťáků si myslím, že by ten zájem asi nebyl. Přeci jen ten senior, který jezdí po světě a rád fotí a fotky ukazuje na tom asi bude stále (třeba zdravotně a finančně) dost dobře na to, aby mohl používat běžné foťáky.
Naposledy upravil bukva; 11.02.2009 v 22:41.
Myšlení zkresluje realitu.
bukva: Těch 1000 Kč by byl už asi docela tlak na cenu, nicméně pro jednoduchý dětský cvakátko... Tak asi by se daly osekat funkce, nemuselo by to mít tolik MPix, točit video atd... V podstatě nějaký levný bazarový foťák s trošku ošizenými parametry zasazený do líbivějšího obalu![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)