Tuhlety minisměrovky jsou docela maloučké, myslíš, že bys to do bytu někde na skříň (za skříň) neschoval? Nebo na okenní rám, že bys nevrtal do obvodové zdi. Rozdíl v příjmu je enormní.
Tuhlety minisměrovky jsou docela maloučké, myslíš, že bys to do bytu někde na skříň (za skříň) neschoval? Nebo na okenní rám, že bys nevrtal do obvodové zdi. Rozdíl v příjmu je enormní.
PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII
Nu, to by podle mě docela v klidu šlo, nějak přidělat... Případně za skříň by to určitě šlo takyDík za tip, problém je, že budu muset najít jiný shop, poněvadž Datart s pár placičkama a prodejci typu "vemte tu Hamu, ta má 40 decibelů, to pude jak víno" asi na shánění takovéhle antény nebude ten pravý obchod
![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Je to takovy ten nejobycejnejsi ocasek co pridavaji k USB tunerum, v mem pripade Aver. Kablik a na konci silnejsi sroubovaci pevnej kablik
Hlavni vec je to ze je za oknem na parapetu, vevnitr nechytim ani rymu a strkat ven cokoli jineho je problem, tenhle ocasek se da v pohode privrit do plastovych oken.
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
Tak mi to nedalo a na zkoušku (jelikož mám Tesco přes ulici) jsem koupil "pokojovou placičku" s lákavým názvem Megasat 100 (http://obchod.digizone.cz/antena-megasat-100-dvb-t/) s popisky typu "ideal for critical receiving areas", nu už mám zase peníze zpátky, takže kdyby to náááhodou někoho napadlo, tak si ušetřete čas, protože:
- anténa je naprosto k ničemu, poskytovala zatím naprosto nejhorší výsledky (i ta Hama-like pokojovka bez zapnutého zesilovače byla lepší)
- konstrukčně to asi dělal někdo po extrakci půlky mozku, anténa vůbec nestojí, s tou opěrkou na zadní straně placky se sice dá pohybovat, nicměně, konektor pro koaxiál a vůbec kabel samotný je řešený tak "geniálně", že to povětšinou padá (ve "vertikální" poloze), do "horizontální" polohy se mi to nepodařilo dostat vůbec, poněvadž otočení "nožičky" do polohy pro horizontální umístění brání konektor koaxiálu
Takže to jen tak pro pobavení, jen jsem to přinesl, zapojil, vyzkoušel, odpojil a šel na reklamace do Tesca (je to u potravin a stejně jsem musel ještě pro večeři)
EDIT:
Aliencz: Je to tahle?
http://obchod.digizone.cz/antena-ta-digital-t-0660/
EDIT2:
Zjistil jsem, že z jiného pokoje by s trošku lepší anténou asi šel chytat i multiplex kde je ČT.. Ale vyžadovalo by to natažení cca 15-20m kabelu... Není nějaké omezení co se týče délky? Je takhle dlouhý kabel od antény v pohodě?
Naposledy upravil D_a_v_i_d; 06.02.2009 v 22:28.
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Za 490 je pekne predrazena, zjistim kde sme to kupovali s kolegama, ale stalo to vcetne dopravy/4 (kupovali sme 4 a slozili se na messengera po Praglu) +-300. Jinak je to ona.
Mimochodem, ty si taky tak trochu "neverici Tomas" vid ?. Anteny jsou ruznych konstrukci, ale pro zakladni prijem TV je vhodna VYHRADNE !PASIVNI! yagi.
Pokud potrebujes dlouhej kabel (mineno desitky m, 20m neni dlouhej kabel) je vhodny k antene (do te krabky) namontovat predzesilovac. Ten ti v zadnym pripade nevyresni spatnej signal, ale vyresi ti ten kabel. Predzesilovac musi predevsim co nejmin sumet = jednotranzistorovej.
Samo se predpoklada ze si koupis kabel a ne nejakej "hlavne at to nic nestoji" hnus. Mrkni napr semo a zvazuj jen ty Cu.
2ALL: Uvedomte si konecne, pokud prijimate kulovy, tak vam zadnej zesilovac nikdy nepomuze + VSECHNO co koupite ve vsemoznych super/mega/... marketech neni antena a je to jak kdyz ty svy prachy hodite do kanalu.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Nevěřící Tomáš ne, ale jen porovnávám co je na trhu, toť všeTakže 20m v pohodě bez předzesilovače, jo? Jinak neboj, žádnej "bambusovej" kabel jsem v úmyslu kupovat neměl
EDIT: Jinak u tý antény šlo spíš o typ, netvrdím, že jí nemůžou mít někde levnějc![]()
Ty seš nepoučitelnej
Jo, je to ona, made in CZECH REP: http://www.kovoplast.cz/anteny.html#16
V první části vlákna jsem předložil informace o kabelech, tak si to projdi. Jezevcův odkaz ke koupi je skvělý výběr. Nic tak nepoděláš, jako špatným kabelem. 15-20m - nemělo by to vadit, je li zisk anténou maximální, nevadí. Nakonec uvidíš a kdyby nestačilo, potom se dá použít "koncový" zesilovač před vstup do TV, nebo předzesilovač do antény (jenže to chce aktiv s napájením a ne každej SETOP box má napájení v anténním konektoru, takže bys až k anténě musel tahat nějakej další kabel z adaptéru, pokud bys zrovna neměl vhodný STB) ale pořádnej, televizní (anténní) a ne ty šmejdy, co jsou v plackách a podobných.
P.S: neříkej mi, že v Praze nemáte žádnej speciální obchod se satelitní a televizní technikou, kde tyhle udělátka mají a dokážou i poradit z praxe co a jak nejlépe pr konrétní lokalitu v Praze.
Naposledy upravil Aliencz; 07.02.2009 v 09:30.
PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII
2David: Tady ji mas v Praglu a o dost levnejsi.
Edit: Jestli dobre vidim, tak ta na tom linku od tebe nema reflektor => tahle je jeste o fous lepsi.
Edit2: estli nekecaj, tak ji maj skladem, staci si ji vyzvednout.
Naposledy upravil Jezevec; 07.02.2009 v 16:21.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
To je pravda, jedna ho má a druhá ne. Já mám na okně s reflektorem, otázka je, nakolik je to "pod svícnem" zásadní, mít - či - nemít reflektor. To nevím, každopádně bez reflektoru (poslední kovová tyčka - tenká - dlouhá) je do vnitřních domácích podmínek mírně skladnější, než s ním, ale to je taky irelevantní, každej to má jinak.
Ten reflektor je zandavaci => nemusis ho tam davat.
Pánové, díky všem, rezignoval jsem na "placičky pro buzničky" a koupil normální "drátěnku" (ne uplně stejnou jako tady ale velice podobný typ) a jede to jako víno... A ani nebylo potřeba to nějak zvlášť umisťovat, stačilo to koaxem připojit a fláknout pod televizi na poličku... A na tomto vpravdě nedůstojném místě, kde ostatní antény u multiplexu 1 ani "neprdly", jede vše bezva![]()
Co se týče antény(nějaké placky nebo buchty neřeším), tak jsem podobný problém řešil zde a dostalo se mi výborné rady: http://www.digitalnitelevize.cz/foru...308/?stranka=2
Zakoupit TAP 860 z Chlumce(kovoplast), kde ji mají za 260,-, pokud budete hledat jinde, pozor neplést s polskou levnou kopií, která nemá zdaleka tak dobré vlastnosti a dále pak neplést se starší TAP 660.
http://www.kovoplast.cz/anteny.html resp. http://www.kovoplast.cz/Zvetseniny/a8iv.html
Já jsem ale vzal na doporučení o něco lepší anténu(s větším ziskem), velmi vychvalovanou: Iskra P-2845, která se hodí pro příjem na větší vzdálenosti, nebo do zarušených míst, protože je více směrová. Mají ji, viz odkaz, v Husitské za 350,- (TAP 860 tam mají za 290,-).
http://sat-tech.cz/catalog/iskrap284...2b4e940bab0fc4
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | KRIMIONLINE - internetový magazín z kriminálního prostředí | REGIONONLINE - internetový magazín z regionálního prostředí | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks
Po pondělním zapojení Mikulova (Děvín) mně přestala TV nacházet vše z kanálu 40. Po delším hledání jsem našel vhodné místo pro původní anténu, ale jakmile jsem přepl na program z jiného muxu a zpět na program z kanálu 40, musel jsem jít k anténě a dát nad ní ruku (nebo se jí dotknout). Z infa z diskuse na www.digitalnitelevize.cz to je způsobeno sečtením signálu nebo neschopností tuneru "vybrat si vysílač". Dnes jsem koupil Alienem uvedenou anténu, posadil ji na původní místo za TV a vše šlape jako hodinky. Takže Aliene díky. Tebou uvedný obchod je skvělý a doporučuju jej dál.
web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server
Není zač. Jsem rád, že Ti posloužili. No já jsem na ně teď trochu nakrknutej, protože z mně nepochopitelného důvodu nechtěli jít kamarádce udělat montáž venkovní antény do jejího luxusního bytu a nedokázali mi ani po telefonu rozumě vysvětlit proč, prý není jisté, že dokáží zajistit kvalitní příjem v HD režimu. (kamarádka má HD plazmu a HD přijímač). To byl pro mě šok, vzal jsem "stolní proutek" postavil jej na okno a naladil vše včetně HD stanic. Vše v pořádku. Signál má sice občas výpadky, zejména jak se montá člověk okolo "proutku", ale od něj se nic jiného ani neočekává, signál je tam velmi dobrý. Namontování venkovní antény zvedne stabilitu příjmu na 100%. Pořád mi to vrtá hlavou, proč jí to tam nechtěli udělat. A prej kapitalizmus. Nakonec to zbude na mě.
njn, ja na fasadu nic delat "nemuzu". Plastove okna vrtat nebudu, barak se bude za pul roku zateplovat a hledat pak jine reseni upevneni anteny nehodlam - uz jen z toho duvodu, ze bych musel pres pulku bytu tahat kabely. Takze jsem tu uvedenou antenu hodil za TV - signal neni na 100%, kvalita taky ne, ale obraz nevypadava a na cumeni na zpravy to staci
ps: zitra beru tu malou antenu k rodicum a budem se pokouset chytit Mikulov (cca 35km daleko) - jsem zvedavej, jak si s tim ten prcek poradi.
games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server
Na co vrtani.Ja mam tohle a je to genialni vynalez
http://www.omko.cz/index.php?kod=KAS...FZMmh2WkE9PQ==
C2D 2,2Ghz,3Gb ram,Ati 4670 512MB DDR3,750GB Seagate
Varna konvice-sencor,zehlicka-Philips,pracka-Ardo-Toustovac philips Sporak-Indesit,Lednice-candy.
Mycka nadobi-VERONIKA,pradlena VERONIKA,žehlička VERONIKA,automat na vařeni VERONIKA,automat na uklizeni VERONIKA,
O tom jsem uz cetl. Takze zbyva jen:
a) k cemu pridelam antenu
b) pokud ji pridelam na balkon, kama povedu pres pul bytu kabely
proste muj problem jsem vyresil a koncim.
ps: ted jsem zkousel takovou pidi antenku dodavanou k TV kartam a ta ma stejny problem jako moje puvodni - kanal 40. nelze normalne naladit. Takze jsem rad, ze jsem nekoupil nejaky pasivni Digiflex, ale poradnou antenu.
pridam se tohoto tematu taky s dotazem.
Resim prijem na chate, ktera se nachazi v udoli pobliz Lodenic (u Berouna). Tudiz neni prima viditelnost ani nahodou. Multiplex 2 (Nova, Prima atd) bezi v pohode. Multiplex 1 (CT1, CT2 atd) ma kolisavy signal, jednou je kvalita 100 procent, druhy den 5- 10%, neboli obraz zadny.. (jinak jsem namireny na zizkov, to je jedina mozna cesta ven z udoli...)
Na doporuceni jsem odmontoval sito ze zesilovacem zakoupene v Baumaxu a koupil Sito velke Plzen se Symetrizačním členem misto zesilovace. Vysledek byl, ze se nechytalo vubec (ani MUX1 ani MUX2) a musel jsem docasne premontovat zesilovac z puvodniho sita, jinak by mne rodina ukamenovala. Takze jsem zhruba tam kde jsem byl.
V Omku (tam jsem kupoval sito Plzen) mi doporucuji koupit tedy zesilovac 20db, takze to bude jeste posledni pokus a pak uvidim.
Nemate jeste nekdo tip, jakou antenu do udoli?
Hlavne mam strach, abych se metodou pokus/omyl s cenou za dvb-t nedostal na cenu satelitniho kompletu (ktery se da sehnat uz za 3 tisice..)
i3-2100,4GB DDR3,WD 500GB GP, WD 1 TB GP, inno3d 8800GT, Lenovo L220x
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)