Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Hardw.hudebni nebe

Standardní Hardw.hudebni nebe

Konecne se mi podarilo sehnat UAD (Universal Audio Nevana):
    ------
    UNIVERSAL AUDIO UAD-2 Nevana 128, PCIe DSP Card, 10x Power of the UAD-1, VST and AU support, cross-platform Mac OS X Tiger/Leopard, Windows XP/ Vista, LiveTrack Low-latency live monitoring/tracking mode, Use up to 4 UAD-2 and 4 UAD-1 cards in one system, 400$ Voucher for the UAD-Shop and all NEVE Plugins included, Mix Essentials II (1176SE Limiting Amplifier Emulation, RealVerb Pro, CS-1 Channel Strip, Pultec EQP-1A EQ Emulation)
    ------------------
    4 Analog Devices SHARC 21369 floating-point processors
    High-bandwidth x1 PCI Express (PCIe) card (can be used in x1/x4/x8 and x16 slots, PCIe 2.0 compatible)
    Form Factor:
    UAD-2 Solo Low-Profile, Half-Height, Short PCIe card designed
    UAD-2 Duo/Quad Full-Height, Short PCIe card
    10X(Quad) the power of UAD-1*
    *UAD-2 individual plug-in instances per DSP chip will vary based on the plug-in combination selected with the average session being around 2.5x
    Premier library of the world’s most accurate analog emulations authenticated by Neve, Roland, Moog, SPL, Harrison, Little Labs and more…
    Multi-card support for up to 8 cards – mix and match up to 4 UAD-2’s and 4 UAD-1/1e/Xpanders in one system/group ....
    --------------------
    Je to jen soustava ctyr DSP , cili k ni musi byt jeste dalsi karta (v mem pripade R.M.E Hammerfal 3252 anebo Lynx Studio Lynx B).

Vzhledem k tomu, ze cena byla dosud neprijatelna ( 1.600 €), zajem ochladal. Ted ji mam za polovinu i se vsemi temi pluginy, ktere firmu proslavily
    (Frank Sinatra, Nat King Cole, Ray Charles, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, new age Western coast, Roland inc. e.t.c.)
    "In 2000, Bill Putnam Sr. was awarded the Technical Achievement Grammy in praise of his multiple contributions to the recording industry including the first use of artificial reverberation, effects sends, and the vocal booth. Universal Recorders in Chicago, United and Western in Los Angeles (now Ocean Way and Cello) all preserve elements of his room designs."

Firma se zabyva vyhradne analogovym zvukem, z toho je patrne zamereni pluginu Harrison, Cambridge a dalsich.

Moc jsem o to stal, je to pojem ve zvukarskem svete nevidany. A ceny zasadne nesnizuji.... Jsem snad jeden z prvnich, kteri jsou dokladem toho, ze tomu tak neni vzdy (posledni tyden v lednu padla hranice ceny).

P.S. Je mi jasne, ze vetsina z vas si pomysli neco o cvokovi s roupy,
    ale je to muj chleba, kolem zvuku a vyroby zvuku se toci cely muj zivot.
    Takze znam problematicke Creative karty, starosti s podprodukci M-Audio a dalsich beznych situaci a sam tyto bezne karty uzivam rad. A tyto pro mne "zazracne" kousky hardware neumi nic jineho nez dokonale hudebni projev. Multimedia nebo hry jsou pro ne mimo zorny uhel.

Na praci, za kterou jsem placen, vsak potrebuji mit spickove veci, a vsechno mi prece jen institut nekoupi nebo nepujci domu (studio je velke).
    Proto ta radost.

Zatim testuji, chvalabohu mam na cem.

Casem sem dam zvukove ukazky, co to vsechno vlastne umi.

--------------------------------
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil shapet; 09.03.2009 v 11:59. Důvod: images fix
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Standardní Re: Hardw.hudebni nebe

Pro normalni lidi (nebo alespon ne tak svihle ) je dobrym resenim pouzity UAD-1, pokud teda maji jeste PCI slot. Sice to ma pomalejsi svabiky, ale byl to doted standard v kdejakem studiu, UAD-2 pochopitlene primo vychazi z UAD-1. A sehnat se da i kolem 5K i s pluginama a obcas i nejakou tou poukazkou.

Na druhou stranu nevim, zdali to vyuziji pouze konzumenti hudby, ja bych to mel na produkci.
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

jj, jsem dost svihnuty na to, abych to chtel , bezne s tim delame. Novinka to uz totiz davno neni... Ale kdyz ja mam studio i doma.
    To je uz nabeh na leceni... Alespon mi panove pribalili certifikat s podpisem jejich Guru a pridali nejake pluginy dle vyberu. Tak vybiram.

Ale chapes to, nejsem mimo realitu a dobre vim, na cem se hraje bezne, mam to taky, jako vetsina z vas.
    --------------
    prijel jsem pred chvili pres hory snehu domu, domu !? ,hmm, uz nevim kde je doma
    a pridam tedy tu verzi, kterou DISK nabizi (treba), neni sam.
    ------------------------
    Naposledy upravil shapet; 01.02.2009 v 02:55.

Arrow Re: Hardw.hudebni nebe

konecne poradna hracka.. Napis pro lamy treba pouzitelnost ve srovnani s MAudio, Audiotracem Prodigy(nebo jak se to jmenovalo je to taky 5 let co jsem to mel , Xfi Gamer, v podstate s cimkoliv s tehle konzumni sfery. Ja ted jedu zvuk uplne mimo komp, zvuk me bavi a mam takovej malej sen si vybavit jednu mistnost, tak neco do dlouhodobych planu
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Ve zkratce: Je to DSP karta do PCI-e, ktera obsahuje simulace analogoveho vybaveni studia - channel stripy, ekvalizery, reverby, kompresory/limitery atd. Sama nema zadny vstupy a vystupy, zadny prevodniky, je to ciste jen svabik, kterej ti pocita tyhle pluginy, abys nemel zatizeny procesor.

Myslim, ze pro audiofily posluchace maji vetsi vyuziti hracky typu KRK Ergo nebo poradna akusticka uprava mistnosti.
    Photoblog | Kapela

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Asi velice hloupy dotaz, ale proc tohle nemuze byt pocitano procesorem, kdyz je to vec software a ty "svabici" byt specializovane, ale jen pocitaji?
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Ze stejneho duvodu, proc ti grafiku nepocita procesor ale graficka karta - specializovane procesory muzou byt radove rychlejsi nez CPU.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Presne tak... Kdyz mas projekt o 10 nebo 20 stopach (celkem bezne), na kazdou zavesis nejaky ekvalizer, kompresor a nedejboze treba reverby (zvlaste ty konvolucni zerou jak prase) [taky celkem bezne], tak se tvuj procesor pekne zapoti. UAD jsou delany tak, ze maji dopredu spocitany, kolik sezere jednotlivy plugin, takze te necha efektovat jen do te miry, do ktere to stiha, takze samotna karta nedropoutuje a ulehci procesoru. Da se to resit i freeze funkci, ale ta je treba pri mixazi nepohodlna, protoze to porad prepocitavat je otravne.

No a samozrejme se nesmi zapominat na dalsi vec - ty pluginy samy o sobe sehnat nejdou a kvalitativne jsou vyrazne lepsi nez jakykoli freeware a vetsina placenyho softwaru. Analogovy zvuk je uz dnes pojem a pokud si nekdo nemuze dovolit kvalitni analogovy pult, kompresor, sumacni box nebo channel strip (coz je vetsina normalnich lidi), tak se muzou aspon za relativne malo penez priblizit analogovemu zvuku.

EDIT:
    http://midi.cz/Comment.aspx?id=39382
    Tady je zrovna jeden kousek, kazdopadna na midi.cz se jich ted prodava vic, vsechno kolem 5K.
    Naposledy upravil Wohmatak; 01.02.2009 v 14:20.
    Photoblog | Kapela

k tomu se uz neda nic podstatneho dodat, v nekolika vetach kolega rekl to, co ja bych popsal na stranku. Super.

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

no jeste dodejte prosim jaka hudba se na tom teda dela
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Naprosto jakakoli, snad s vyjimkou ciste elektronicke, tohle jsou v podstate VST efekty na upravu zvuku, takze pokud nedelas vsecko z pocitace (MIDI -> VSTi), tak se to hodi vzdycky.
    Photoblog | Kapela

Vliv
    294

no asi mam spatnou predstavivost, kdyz jsem mel jeste pri studiu kdysi cas tak jsem si hral s fruity loops a na zacatku to byla docela fuska, ale vysledky hezke a tak jen koukam co si dnes lidi kupuji domu, to se tim da pri dnesni zaplave hudby zivit?

Cim konkretne? Tohle je vybava do nahravaciho studia a kapel je tu jak maku. Pokud mas dost penez do zacatku a generujes dobry vysledky (rozumej dobre znejici hudbu), tak se tim uzivit da.
    Jestli myslis delani hudby jako takove (muzikant), tak tim se taky uzivit da, pokud jsi opravdu dobrej nebo pokud hudebne prostituujes (zabavovky, revivaly apod.).

Jinak kdyz si nekdo hraje s fruity loops, tak tohle asi nevyuzije. Jak jsem psal, je to na upravu nahraneho audio signalu (zpevy, bici, basa, elektricka kytara atd.), na zvuky generovane v pocitaci (tj. vetsinou klavesove zalezitosti, ale da se nouzove pouzit i basa nebo bici z komplu) je ti to celkem naprd, maximalne na finalni mix a mastering.
    Photoblog | Kapela

Vliv
    294

ok rozumim, ja jsem vyuzival normalni klavesy a obcas ty co byly v programu, bylo to podstatne jednodussi. Protoze sice hraju na par nastroju, ale nemam predstavu co bych musel schanet za vercajk abych to kvalitne nahral a pak mohl pouzit. ok diky

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Tohle jeDo nebe volající,aneb reklamace do 15ti dní od koupi
    Založil BATMAN v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 29
    Poslední příspěvek: 27.11.2003, 17:43

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání