Výsledky 1 až 25 z 50

Téma: Jednostranne zruseni objednavky pri chybne cene

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jednostranne zruseni objednavky pri chybne cene

Tahle diskuse se vede víc v teoretických rovinách, proto je tak dlouhá. V praxi je imho lepší použít zdravý rozum a sportovního ducha.
    Objednám místo za 18.000 za 18 a zruší mi to... ok, zkusil jsem to.
    Objednám místo za 18.000 za 16.000 a zruší mi to... ok, tahle chyba by sice už mohla jít za prodejcem (a často také jde) a maximálně mu to připomenu, žádné "výhružky" zákonem a soudním sporem neřeším, ztráta času a hlavně sám dobře vím, že jsem se snažil využít jeho chybky a nepovedlo se...
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    335

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    Objednám místo za 18.000 za 16.000 a zruší mi to... ok, tahle chyba by sice už mohla jít za prodejcem ... a hlavně sám dobře vím, že jsem se snažil využít jeho chybky a nepovedlo se...
    sorry, ale ani clovek co je v obraze nemuze mit jistotu, ze rozdil 10% v cene je chyba prodejce.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    sorry, ale ani clovek co je v obraze nemuze mit jistotu, ze rozdil 10% v cene je chyba prodejce.
    To je přece fuk. Je jedno jestli byla příčinou chyba v ceníku prodejce, dodavatele, nebo se hnula vlivem kurzu apod., vše má za následek, že prodejce není schopen výrobek dodat aniž by na tom netratil... a v tu chvíli přichází na řadu interní politika jak se k tomu postaví... někdy to neřeší, někdy se omluví a nabídnou kompromis, někdy to bez řečí zruší... a podle toho se zařídím, jen nebudu pouštět hrůzu apod. pořád je přece možnost to nekoupit, ne?
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    335

Ale to neni fuk. Ja nemam nejmensi poneti, ze se jedna o chybu a pokud mi to prodejce bez reci a omluvy jen tak zrusi, tak me pekne nasere. Ja se nesnazim zneuzit jeho chyby - ja o ni nevedel.
    V opacnem pripade s tebou souhlasim.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Ale to neni fuk. Ja nemam nejmensi poneti, ze se jedna o chybu a pokud mi to prodejce bez reci a omluvy jen tak zrusi, tak me pekne nasere. Ja se nesnazim zneuzit jeho chyby - ja o ni nevedel.
    V opacnem pripade s tebou souhlasim.
    Souhlas, když to zruší bez řečí a rozdíl není tak velký abych to považoval za chybu tak se naseru taky... a použiju dříve uvedený postup "zařídím se podle toho".

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    To je přece fuk. Je jedno jestli byla příčinou chyba v ceníku prodejce, dodavatele, nebo se hnula vlivem kurzu apod., vše má za následek, že prodejce není schopen výrobek dodat aniž by na tom netratil... a v tu chvíli přichází na řadu interní politika jak se k tomu postaví... někdy to neřeší, někdy se omluví a nabídnou kompromis, někdy to bez řečí zruší... a podle toho se zařídím, jen nebudu pouštět hrůzu apod. pořád je přece možnost to nekoupit, ne?

Vis ono ne kazdej si kupuje veci, ktery muze dalsi mesic ozelet. Nekdy si des objednat proto, ze danou vec potrebujes ten hned okamzite a jeji nedodani ti muze zpusobit nejen nastvani, ale znatelnou financni ztratu - napr nemuzes pracovat. Kdyby ti prodejce rovnou rek ne, tak des jinam, ale on ti potvrdi dodani a pak ze vzpira ....
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Jezevec: Vím.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání