pata303: Vskutku zajímavé, co jsem právě četl v recenzích i od spousty uživatelů, tak si jednoplotnové 320AAKS velice pochvalují, jak z hlediska hluku, tak i vibrací, na základě toho jsem je i navrhl pro raid...Samsung vlastním dvouplotnový hd321KJ a vedle vibrací má hlasitý seek(druhý obr. v prvním postu) tudíž oba přijdou nahradit.

Peca-on-line: Sem rád že tvoje zkušenosti odpovídají recenzím, to je pak radost vybírat.

k RAID0: No myslim že při několika z tech programů by byl posun vpřed znatelný, jsou to programy ktere mam zafixovane, ale používám jich více. Nehledě na to že hodně upravuji fotky a převádím video...co jsem se dočetl ve většině případech se právě tady Raid0 hodí...jinak jako uložiště dat plánuji právě WD640AAKS. Ted se ale už začínají objevovat disky s jednou plotnou na 500GB...schválně s 5400ot/min, ale při takové hustotě dat, by to mohli být ideální uložiště dat...a hlavně to TICHO...

OBR z HD tachu od jednoho usera z PCT..jedná se o Samsung: http://imgway.eu/get.php?img=6181

Firuz: Dříve my hluk tolik nevadil, hnal jsem se za každým Mhz navíc a hlavně potřeboval chladit, teď je to naopak radši nějaký ten Mhz oželím za cenu ticha, dělam na počítači hlavně večer a někdy i do noci a ten hluk už mě rozčiluje...zbývá už jen vyměnit disky a case a snad budu spokojený. plánuji 4disky a opravdu je všechny do boxu dávat nehodlám...