Dovolím si navázat na tohle téma..

Jak je vidět z předchozích příspěvků, donedávna jsem nedal na Comodo dopustit a ve všem mě vyhovovalo. V poslední době jsem ale už počtvrté spálil, tak mě zajímá
a) jestli jsem opravdu tak blbej, nebo Comodo jde s kvalitou do .... ehm k šípku
b) co doporučíte za FREE FW pro 32bit XP i 64bit Visty

PS: Comodo používám doma prastarou verzi 3.0 k naprosté spokojenosti, ovšem každá novější verze co jsem zkusil byla zatím nepoužitelná. Tímto se omlouvám uživateli Octopuss a všem dalším, kterým jsem Comodo doporučoval a měli s ním problémy. Věřil jsem, že jde o problém mezi židlí a klávesnicí, ale po tom co jsem si odstřelil dvakrát novou instalaci Visty (viz výš) byla moje důvěra nalomená. Nedávno jsem si odhodlal zkusit ve Vistě 64bit verzi 3.5.57173.439, výsledkem byla totálně mrtvá LAN detekovaná jako odpojený kabel. Dnes jsem vzal po dvou dnech úsilí rozchodit poslední verzi v XP. První den všechno šlapalo dobře, pak se začal záhadně odpojovat SQL server, Comodo zatuhlo při pokusu o ukončení, po restartu pro změnu odmítlo logovat jakékoliv události a po 4.restartu se sice LOG rozjel, ale zase nefunguje žádná síťová komunikace. Podezření se potvrdilo, když jsem Comodo odinstaloval a zase vše funguje. Nechtěl jsem uvěřit, že kdysi tak vychvalovaný a kvalitní program nedokážou za poslední půlrok uvést do funkční verze, ale už jsem změnil názor.

Outpost není free
S Kerio a jejich BSOD-feature mám špatné zkušenosti, ale možná bych jim dal ještě šanci, ovšem nemají podporu 64bit
...něco dalšího ?