Výsledky 1 až 25 z 202

Téma: Nikon D40X vs Canon EOS 400 vs Pentax K10D

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Nikon D40X vs Canon EOS 400 vs Pentax K10D

Jsem teď v práci a nemám čas se tu nějak více rozepisovat, takže se k tomu vyjádřím pak.

Jenom v rychlosti uvedu, že fotku opravdu dělá fotograf, ale věřte mi, že osobně znám i spoustu lidí, kteří fotí pro různé servery a kvalita jejich fotek je pro mě značně pochybná a po nakoupení opravdu dobrých foťáků a kvalitních skel šly jejich fotky neskutečně nahoru (bavíme se tu už ale o technice, která se pohybuje kolem 80 tis.). Sám moc dobře vím, že ext. blesk mi vyřeší spoustu problémů, které teď při focení za velké tmy mám, navíc jsem samouk a k mé škodě na focení tolik času nemám - prioritou je pro mě hudba, která mi požírá prakticky veškerý volný čas, ale je to pěkná daň za to, že jdu svou cestou a mám i nějakou tu trochu úspěchu, což mi dává potřebnou energii pokračovat dál.

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Mno ta fotka je focená Pentaconem Six, což je dost úděsný středoformátový přístroj, jehož hledáček je docela veselá záležitost
    Moderní hledáčky jsou hlavně malé, jinak bych řekl, že jsou v určitých ohledech lepší. Hlavní výhodou starých je to, že mají hrubé matnice, což zjednodušuje správné zaostření.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Hlavní devizou těch starých hledáčků je klínový dálkoměr a mikroprizmatický kruh. Ostření s tím je mnohem rychlejší a přesnější. Nechápu, že fotografové neprotestovali, když výrobci tyhle pomůcky z těl odstranili
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Mno matnice s ostřícími pomůckami se vyrábějí i do nových těl, viz http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=67161 Canon vyrábí také, Nikon bohužel ne, ostatní firmy nevím..
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Takže nakonec jsem koupil ext. blesk, protože určité kluby mě k tomu prakticky donutily nedostatečným osvětlením. Povedlo se mi sehnat EX550 v super stavu za 5900 Kč a musím říci, že jsem spokojenej.

Tady ještě dodám pár fotek

klasicky bez blesku

vč. blesku foceno na 2.lamelu.

Autofocus musím mít nastavený na ostření pouze na střed, protože jinak se fotit prostě nedá. Příliš mnoho pohybu a foťák pak ostří na levý rukáv či na šňůrku s visačkou. Každopádně se začíná projevovat alespoň náznak toho, že čím déle fotím, tím více si s přístrojem rozumím a jsem schopen si vychytávat určité momenty a kompletní přenastavení expozice už pro mě není takový horor jako v začátcích. Stejně tak si začínám uvědomovat potřebu dalších skel, která by se mi hodila (fisheye a nějaký širokáč)

iPad Pro / iPhone SE

Beachken: tak jsem si právě celý tento thread prolítl a dost to na mě působilo, že nevíš, co chceš. Dobře, žes dospěl k výsledku, nicméně ty úplně poslední bleskované fotky na mě působí tak, jaks psal o pár měsíců zpět: uměle, ztracená atmosféra.

pro zajímavost: bráchovo fotky focené na kinofilm fuji superia 1600 desítky let starým manuálním sklem mir 20mm/F3.5 na těle bez klínové matnice (tj ukázka, že se dá ostřit i s nesvětelným manuálním sklem za neustálé myšlenky v hlavě, že máš jen 36 snímků a každý z nich stojí ~7Kč): http://majezek.czweb.org/new_design_...php?albumId=42

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek
    Beachken: tak jsem si právě celý tento thread prolítl a dost to na mě působilo, že nevíš, co chceš. Dobře, žes dospěl k výsledku, nicméně ty úplně poslední bleskované fotky na mě působí tak, jaks psal o pár měsíců zpět: uměle, ztracená atmosféra.
    Ano, dost jsem se blesku bránil, ale nebylo vyhnutí. Vlastně by bylo, ale cena skel, které mají dostatečnou světelnost je natolik vysoká, že ext. blesk byl tou nejmenší investicí. Jak jsem psal, jsou prostory, kde se bez blesku opravdu nedá cokoliv vyfotit a v případě nedostatku světla, kdy potřebuju vyfotit velký dav lidí, se s interním bleskem dočkám tak akorát otřesných fotek. Je prostě rozdíl fotit klubovou akci o cca 600 lidech a pak na megafestivalech v řádech několika tisíc.

iPad Pro / iPhone SE

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Canon nebo Nikon - zajímavý postřeh
    Založil Marty v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 01.07.2010, 15:41
  2. TEST: Canon EOS 30D vs. Canon EOS 350D
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 26.11.2006, 23:09
  3. Servis: Nikon vs. Canon
    Založil Jirime v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 02.10.2006, 21:00
  4. TEST: Canon EOS 30D + EF 17-40/4L vs. Nikon D70 + AF-S 18-70/3.5-4.5
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 22.09.2006, 20:55
  5. Zkušenosti s PRASEtem (Canon EOS 10D)
    Založil Darth Maul v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 121
    Poslední příspěvek: 03.08.2005, 19:46

Pravidla přispívání