Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Hybridní šifrování, bezpečný přenos klíčů - homework

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Hybridní šifrování, bezpečný přenos klíčů - homework

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    Takze jsem vzal zpravu, zasifroval jsem si symetricky podle nahodnyho velkyho klice a ten jsem zasifroval asymetricky klicem odesilatele. To jsem hodil do baliku a poslal prijemci, kterej jelikoz ma soukromej klic, tak si z nej muze desifrovat symetricky heslo pro celou zpravu a tu nasledne dekodovat.
    A navic jsem tam pridal podpis z nejakyho hashe zpravy, kterej sem zasifroval odesilatelovym klicem. Po prijeti je zase udel hash a porovnal s rozsifrovanym hashem z podpisu (mozna by to melo byt naopak a porovnavat zasifrovanej hash ze zpravy se zasifrovanym hashem v podpisu)

Vysledek jsem zatim udelal zase puvodne, jen jsem tam pridal sipku "prenos" + sem doporucil pridat par textovych informaci o certifikacni autorite.
    Myslím, že celý o co mu šlo, je zkombinovat asymetrické šifrování na výměnu klíče a symetrické šifrování na výměnu dat. Ten "podpis" jsi dělal asi navíc, a jak sám říkáš, nemá význam.

A doporučil bych k tomu přidat co jsi sem napsal, z toho jde krásně pochopit, jak to bylo myšleno, jenom z diagramu je to dost těžké.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Myslím, že celý o co mu šlo, je zkombinovat asymetrické šifrování na výměnu klíče a symetrické šifrování na výměnu dat. Ten "podpis" jsi dělal asi navíc, a jak sám říkáš, nemá význam.
    Tak to je prave jen bod cislo jedna, to jsem taky nejdriv udelal a to vratil, ze tam neni overeni odesilatele, tak jsem dostal i doslovny zadani a tam je prave bod 2 ten podpis. Tak jsem ho tam vmontoval a to se vratilo s tim ze tam postrada "jak se data přenesou od A k B včetně uplatnění, přenosu příslušných klíčů", cemuz prave nerozumim... (data jsou cerveny sipky, klic modry...). To ze me pak napadlo dat zasifrovat i cerifikat, byla spatna cesta, protoze jak jsi me upozornil, musi byt schavlenej nekym dalsim, jinak by to mohl poslad kdokoliv...
    Takze ve vysledku jsem tam jen pridal tu sipku prenos v pondeli jsem zvedav na odpoved

No tak právě bod 2 je autentizace a nikoliv autorizace, pokud to je doslovné zadání, tak v tom pan učitel má trochu bordel :). A pokud nemáš jinej zabezpečenej kanál, tak důveryhodná třetí strana je opravdu jediná možnost, jak autentizaci zaručit.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Tak uz to prijal
    Sice se puvodni diagram od vysledneho lisi jen sipkou prenos, ale hlavne ze to je

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání