Hlavně je třeba být trochu paranoidní a nemít jedinou kopii důležitých dat (myšleno jedinou kopii mimo disk). I proto bych se až tak slepě nespoléhal na -RAM (tu a tam se také vyskytne vadné a přeci jen jeho čtení dá mechanice trochu víc zabrat, než obyčejné médium - to nicméně i DVDRW).
DVD+RW se mi také příliš neosvědčily (vyhodil jsem dost Verbatimek do roku po několika zápisech a dodneška vydrželo jen nejstarší a nejopotřebovanější médium z roku 2004). Malé 8cm potvory drží dobře, Verbatimky ale jsou lepší -RW. Dobré se mi zatím jeví +RW BenQ (na ně ale neumí rozumně pálit ani jedna z Lenčiných LG (Daxony obecně), v mých NECech jsou super).
A k původnímu tématu - osobně jsem skeptický, že by se DL RW objevily na trhu, byť je vyrobit lze a zápisu také nic moc nebrání (je to podobné, jako kdysi u DL +R), nicméně už +/-R DL média jsou pro mnoho mechanik nerozlousknutelný oříšek (třeba o LG GH20NS10 bych mohl vyprávět velmi nelichotivé věci), ale zas z NECu brilantní, tak si člověk nevybere.