Výsledky 1 až 25 z 156

Téma: Ma bezny uzivatel dovod na kryptovanie?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Kořka
    Věk
    37
    Vliv
    271

Standardní Re: Ma bezny uzivatel dovod na kryptovanie?

Jezevec: Samozřejmě já připouštím že to nedělám správně, to jsem už napsal Samozřejmě že když má někdo přístup k HW tak data vydoluje, ale tady se bavíme o případu kdy mi u počítače sedí nějáká osoba blízka nebo mně známá u mého domácího počítače a už je přihlášena v systému. Jde o naprosto elementární zamezení přístupu, případně skrytí dat a ne o schování plánů na vojenské využití venuše. Samozřejmě že když budu v práci, škole prostě kdesi v cizím prostředí tak heslo nastaveno na notebooku mám, ale v tomto konkrétním případě je data potřeba zabezpečit tím způsobem, aby nebylo poznat že mám potřebu vůbec nějáká data schovávat. To co jsi tady popsal ty jsou naprosto samozřejmé zásady bezpečnosti želbohu ale ne vžy aplikovatelné. Rozuměj nemůžu říct: vypadni mi od počítače, já se nejdřív odhlásím abys náhodou neviděl co tam schovávám, což samozřejmě zákonitě vzbuzuje pozornost.
    FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
    EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Úplně normálně řekneš "mmnt mám tu rozdělanou práci a nechci aby mi s tím někdo něco omylem proved" a přihlásíš ho na guesta .
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Kořka: pokud jde opravdu jen o skrytí, tak by mohlo stačit něco jako Hide Folders, ne?
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member Avatar uživatele Kořka
    Věk
    37
    Vliv
    271

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Úplně normálně řekneš "mmnt mám tu rozdělanou práci a nechci aby mi s tím někdo něco omylem proved" a přihlásíš ho na guesta .
    Pokud tam fakt není něco zapnutý, tak to zní velmi velmi nevěrohodně
    EDIT: Původní dotaz ale byl trošičku někde jinde. Ptal jsem se jak dlouho vydrží reálně data na paměťové kartě, protože to by mi současně vyřešilo i zálohování.
    FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
    EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Ja ti nevim, doma mam samo taky stroj na kterym obcas sedi leckdo z rodiny. A nikomu neprijde divny, ze ma svuj acc a hlasi se na nej. Minimalne ma kazdej na plose svy kravoviny, v prohlizeci svy zalozky, ....
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Ja ti nevim, doma mam samo taky stroj na kterym obcas sedi leckdo z rodiny. A nikomu neprijde divny, ze ma svuj acc a hlasi se na nej. Minimalne ma kazdej na plose svy kravoviny, v prohlizeci svy zalozky, ....
    Presne tak. Ked sa to bol schopny naucit a nastavit si to moj IT imbecilny sef (normalne ma milo prekvapil, ked som mu bol minule nieco doma nastavovat a po spusteni tam vidim svietit 5 mien a ani pod jedno sa nedostanem (admin account samozrejme zaheslovany uz pri/po instalacii)), tak nechapem, preco to odmietaju "z dovodu zlozitosti riesenia ako takeho resp. pohodlnosti" ludia, ktori bezne s pocitacmi robia denne.

Kořka: Co Ta ma kto spovedat, preco sa odhlasujes... Mas rad svoje sukromie a hotovo. Ide o princip. Tak ta to mali naucit.

Ale uznavam, ze ani moja pritulka po skoro 5ich rokoch nie je schopna pochopit, preco ju bez odhlasenia sa na moj comp takmer nepustam...

Ale to mas s ludmi tak... Ja ked vidim niekoho ako pise predomnou do ICQ, tak mu to necitam, je to "sukromny" rozhovor... Drviva vacsina ludi vsak ano.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Senior Member Avatar uživatele -=HaDeS=-
    Věk
    45
    Vliv
    292

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    Ale uznavam, ze ani moja pritulka po skoro 5ich rokoch nie je schopna pochopit, preco ju bez odhlasenia sa na moj comp takmer nepustam...
    To je bezny pritulkovsky syndrom, z toho si nic nerob "preco mas heslo tam, preco mas heslo hentam" pocuvam aj ja
    1)Damned CPU: 3930k@4.8Ghz HT ON; MoBo: Asus Rampage 4 Gene ; RAM: 16GB ; HDDs: Samsung PRO 256GB, VelociRaptor 300GB, WDC WD15EADS 1.5TB ; Graphic adapter: Asus GTX 580; Asus HD 5850
    2)Mobile Dell XPS 1730 CPU: T8300 ; RAM: 4GB ; HDDs: 2x 160GB Graphic adapter: 8800 GTX SLI

Slave 1: i7 920@3.9GHz Slave 2: i7 920@3.7GHz, Slave 3: AMD 1055T@4GHz Slave 4: AMD 1055T@3.9GHz Slave 5: i7 930@3.9GHz Slave 6: i7 930@3.9HGz Slave 7: i7 920@3.8HGz

Nektere veci povazuju za samozrejmost. Kazdy ma mit na PC svuj ucet s heslem, svoje osobni veci, svuj zubni kartacek a svuj klic od domu.
    Jiste, jde to i jinak, ale neprijde mi to uplne bezne a ani v poradku.

Kamos pred casem taky nechapave kroutil hlavou proc mam doma heslo na kompu a s manzelkou pouzivame kazdy svuj ucet. Prestal se divit po tom, co mu v kavarne nekdo z NB pres wifi promazal fotky pritelkyne (i kdyz tohle bylo samozrejme diky vic nedostatkum).
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal -=HaDeS=- Zobrazit příspěvek
    To je bezny pritulkovsky syndrom, z toho si nic nerob "preco mas heslo tam, preco mas heslo hentam" pocuvam aj ja
    Naopak, toto bych ja osobne bral jako celkem zasadni problem. Kdyz ti neveri ted, co bude delat, kdyz si ji vemes ?
    Ja osobne naprosto nesnasim jakykoli sacovani mailu/mobilu/... (a ze se na me jako na "odbornika" uz par znamych obratilo ....). Jakykoli podobny pozadavky odmitam. Muj nazor je takovy, ze KAZDY ma narok na kousek svyho soukromi a to i v ramci rodiny.

Naprosto nechapu napriklad zjistovani "jesli mi neni neverny" (kamoska)... tak sem ji to podal tak, ze bud snim chce byt a veri mu (pripadne akceptuje jeho vylety jinam ) a nebo mu neveri a nechce s nim byt. V ani jedne variante nemusi sacovat jeho mobil/pc/...
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    Ale to mas s ludmi tak... Ja ked vidim niekoho ako pise predomnou do ICQ, tak mu to necitam, je to "sukromny" rozhovor... Drviva vacsina ludi vsak ano.
    co jsem si vsiml tak nekteri lide se prijdou na neco zeptat a kdyz povidaji tak koukaji 90% casu do kompu co to tam mate otevrenyho, to me pekne vzdycky vytoci.
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    286

A nejlip se jeste nakloni nad monitor, mam casto chut takovy lidi flaknout mysi
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání