Citace Původně odeslal Kořka Zobrazit příspěvek
Připouštím že moje návyky sice nejsou uplně správné, ale pokud vím tak docela běžné. Neznám nikoho, kdo používá login při startu windows. Tady se ale jednalo o situaci kterou popisuje kecinzer tj. že si někdo sedne k mému už nalogovanému pc. Proti tomu mi jě login naprosto na nic, protože nebudu dotyčnemu vysvětlovat, že bych se rád nejdřív odhlásil na jakejsi guest účet, to by si asi lidi mysleli že jsem buď totální nerd a nebo by se zbytečně vyptávali na důvod.
a) kdokoli ma fyzickej pristup k HW tak z nej data je schopen dostat.
b) to ze nepouzivas naprosto zakladni bezpecnostni pravidla je jen tvoje chyba. Ja pro zmenu neznam nikoho, kdo se do widli nehlasi. A na to samozrejme nasleduje nastaveni pass na setric + u widli vypestovani navyku, ze kdyz du nekam pryc (a to treba i na minutu) tak pouziju wokno + L.

Nikdy totiz nevis, jakej clovek se kolem zjevi a specialne kdyz delas spravce dat, kterej ma z logiky veci prava na vsechno a vsude (vetsinou), tak si nemuzes dovolit nechat jen tak nekde otevreny rdpcko na server/sql session/...
Je fakt, ze kolikrat mam chut na nekoho neco provist, protoze kdyz du kolem prazdnyho kanclu kde je pustenej a prihlasenej IS .... (kdyby to bylo ciste na me, tak toto by byl duvod k vyhazovu na minutu).

Zabezpeceni dat = cela plejada opatreni. Zacina a konci to samozrejme vzdy uzivatelem, kterejzto je VZDY nejslabsim clankem retezce. Neznam totiz mnoho pripadu prolomeni nejake, byt smesne jednoduche ochrany, ale znam spoustu pripadu, kdy doslo k ziskani dat kvuli hovadu u klavesnice.

Tudiz zabezpeceni OS proti utoku zvenku = rozumny FW, aktualizace.
Zabezpeceni fyzickyho pristupu k HW = zamykani/alarm/....
Zabezpeceni dat pokud dojde k naruseni predchoziho bodu = sifrovani.

v 99% pripadu nema kdokoli moc sanci se dostat k datum na bezicim stroji, takze si jej odnese = vypne ho = v ten okamzik se pro nej stavaji data nedostupna.