Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
jan555: Dopredu sorry za OT, ale v com vyzeraju studiove fotky zo stredoformatov "inak/lepsie" ? Mna napada iba jedna jedina vec, ze stredoformaty nemaju standardne lowpass filter a su tym padom ostrejsie... No na ukor moire. (aspon tak to bolo u vsetkych samplov, co som kedy pozeral)
Mně připadají výstupy z PhaseOne lepší a to docela o dost (a ony se středoformátová těla a stěny taky pořád vyvíjejí, neviděl jsem výstupy z P65+). Upřímně jsem nikdy zvlášť neřešil, v čem všem je středoformát konkrétně lepší, protože to leží mimo moje možnosti, ale konkrétně v rozlišení je to jisté a to jak v MPx, tak v reálném (mimo toho by měl mít výhody třeba v dynamice, kvalitě objektivů nebo 16-bitu). Nikdy jsem taky neviděl na tom, že mi připadají výstupy o dost lepší, nic zvláštního. Kdyby nebyly, přišlo by mi to dost smutné - taky všude se řeší, o kolik je lepší 35 mm snímač oproti APS-C, protože je fyzicky větší. Rozdíl mezi středoformátem a 35 mm je ale mnohem větší.

Zkrátka je to můj osobní dojem z výstupů.

Citace Původně odeslal ICE29 Zobrazit příspěvek
praveze aj ja si myslim ze stredoformatom troska ubudne zakaznikov na ukor mnhoMP DSLR, par takych sa objavilo aj na dyxume po kupe A900
Tímhle směrem jsem vůbec nemířil, s tímhle souhlasím a domnívám se, že foťáky jako 1Ds MkIII/A900/D3X by měly uspokojit značnou část studiových profíků.