Původně odeslal
shapet
Jeho spotreba neni mala, kolem 400mW a umi vystoupat ke 2W (neni nijak chlazen a silne hreje), coz kontrastuje s APU AV100 s 50 mW. Krasne lze toto srovnani videt na dvou prakticky identickych kartach, Xonar DX (PCiE) a Xonar D1 (PCI). Pricemz ta druha zadne externi napajeni nepotrebuje, pri shodnych komponentach (samozrejme mimo PLX mustek). Celkova spotreba obou karet je pri zatezi kolem 150 W. U X-Fi ovsem rovnez.
Toto mě zaujalo. Mám HTPC, na kterém i brouzdám a tak, a uvažuju o dedikované zvukové kartě, protože integrovaná ALC889A se mi zdá, že nějak moc šumí.
Ovšem protože v případě tohoto PC, které jede hodně, hraju opravdu hodně na spotřebu, tak mě zajímá spotřeba dedikovaných zvukovek, a zda se při vypnutí integrované sníží spotřeba desky. Podle jednoho příspěvku ve vláknu Low Power Experiment deska možná opravdu přestane zvukový čip napájet.
Podařilo se mi najít měření spotřeby moderních zvukovek na techreportu. Konkrétně zde http://techreport.com/articles.x/14500/5.
Vypadá to zajímavě, spotřeba je udána, o kolik to "žere" více oproti právě 889A
Kód:
+----------------------------------------------+
| Standby [W] | Load (mp3) [W] |
|-----------------------------+----------------|
| XtremeMusic +8,2 | +9,9 |
| Xonar DX +11,3 | +13,5 |
| Xonar D2X +13,1 | +15,6 |
+----------------------------------------------+
Ta čísla se mi zdají až příliš vysoká, čekal jsem něco okolo 5 - 7W jako celkové spotřeby karty.
Věta

Původně odeslal
shapet
Celkova spotreba obou karet je pri zatezi kolem 150 W. U X-Fi ovsem rovnez.
je zjevě s překlepem, ale nejsem si jist s jakým. 150 mW je málo, takže 15 W? (nula navíc).
Mám tedy dotaz: Jaká je tedy spotřeba zvukovky? Dalo by se říct, že spotřeba je hlavně rovna spotřebě DSP (čipu)?
BTW: přemýšlel jsem nad Asus DX/XD, Auzentech X-Plosion, ale když teď Creative uvolnil otevřené ovladače pro Linux, tak začíná vítězit X-Fi Titanium.