Výsledky 1 až 25 z 52

Téma: Zeštíhlení instalace

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    268

Standardní Re: Windows Vista - tipy,triky

Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
    Jinak mě štve, že MS nedokáže(ale spíše NECHCE) udělat pořádný instalátor Windowsů, na jednu stranu chápu, kvůli BFU lidem, ale na druhou stranu je tu i mnoho zkušených lidí, co prostě nechtěj všechen ten balast okolo Winů. (offtopic) Což je i jeden z důvodů, proč se mi MS znechutil (konec offtopicu)
    Aby pak docházelo k něčemu podobnému, jako u win98, kde byla padesátiprocentní pravděpodobnost, že custom install nepojede tak jak má?To už raději to, co je teď. A jak už tady někdo psal, při dnešních cenách disků je nějakých 10 GB úplně fuk. Navíc by podle mě i Visty měly umět unattended install, kde by mělo jít nastavit téměř cokoliv.
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Citace Původně odeslal sAd Zobrazit příspěvek
    Aby pak docházelo k něčemu podobnému, jako u win98, kde byla padesátiprocentní pravděpodobnost, že custom install nepojede tak jak má?
    To ale není můj problém, MS má mnoho a mnoho programátorů, tak mi neříkejte, že není schopno udělat přívětivější instal pro mírně pokročilé uživatele, který nechtějí tu omáčku okolo V jiných OS to myslím jde.

A jak už tady někdo psal, při dnešních cenách disků je nějakých 10 GB úplně fuk.
    Jj, kvůli hrám nová GF, kvůli OS RAM, CPU, ..., atd...ne, já opravdu na toto nemám ani čas ani finance...pohodlně existuji na 5 let staré konfiguraci, kterou mám uvedenu v podpisu(akorát jsem dokoupil paměť), oželel jsem hry a aspoň mám více času...

Navíc by podle mě i Visty měly umět unattended install, kde by mělo jít nastavit téměř cokoliv.
    O tomto nevím , můžete specifikovat?
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek

Pro Visty :
    vLite

Pro XP:

nLite

Jestli se to uz tady resilo, tak mne prosim nekamenujte.
    Naposledy upravil marrtin; 29.11.2008 v 22:55. Důvod: Trochu sem to doplnil
    Intel i5 6400 @ 2,7GHz, Gigabyte Z170X, 2x 8GB Kingston 3000MHz CL15, GeForce GTX 980, Samsung 850 EVO 250GB, Lachesis, Razer Goliathus, HP w2207h, G15 a to cele v dosti obouchane MLQ3

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    268

To ale není můj problém, MS má mnoho a mnoho programátorů, tak mi neříkejte, že není schopno udělat přívětivější instal pro mírně pokročilé uživatele, který nechtějí tu omáčku okolo V jiných OS to myslím jde.
    Ještě jednou se zeptám. K čemu by to bylo? Můžete si vybrat u takového OS X na Macích? Nevím o tom. A když už to mermomocí chceš, tak je tu vLite.

Jj, kvůli hrám nová GF, kvůli OS RAM, CPU, ..., atd...ne, já opravdu na toto nemám ani čas ani finance...pohodlně existuji na 5 let staré konfiguraci, kterou mám uvedenu v podpisu(akorát jsem dokoupil paměť), oželel jsem hry a aspoň mám více času...
    Doma mi ještě pořád šlape ten stroj na prvním místě mojeho podpisu a stačí to bohatě. Jako doplněk pak notebook.

Zkus si dát do Googlu Windows Automated Installation Kit (WAIK) případně Business Desktop Deployment Tools 2007 (BDD 2007) a tvá chuť po informacích bude ukojena .
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Ještě jednou se zeptám. K čemu by to bylo? Můžete si vybrat u takového OS X na Macích? Nevím o tom. A když už to mermomocí chceš, tak je tu vLite.
    Ano muzu a zaroven mam jistotu, ze diky automaticke instlaci Windows Vista, neziskam 10GB zabraneho mista na disku OS, ktery je prazdny a nenazrany a jeste se dublujici, protoze neni schopny samostatneho chodu ....

U mac OS mam jednotny system, ktery v zakladu ma multimedia a dalsi aplikace, ktere dohromady zaberou cca 15-20 GB. Samozrejme ocesat muzu ...

Sorry za OT, ale Vista je opravdu omyl (jako XP bez SP2 a vis) a MS shit to vi moc dobre ..
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

1) K čemu? Třeba k tomu, aby mi místo neužíral(a nevtíral se) Internet Explorer, Media player, Movie maker, hry, ....

2) Takže, dle vyjádření uživatele "svaca" zjištuji, že jediná platforma Windows to ze tří nejznámějších platforem "nezvládá"

3) vLite tu byl, pokud se nepletu,trošku kritizován, že není tak dobrý jako ten jeho bratříček pro XP. Navíc nechápu, proč něco tak základního, jako instalaci systému, spravovat nástroji třetí strany.

Zkus si dát do Googlu Windows Automated Installation Kit (WAIK) případně Business Desktop Deployment Tools 2007 (BDD 2007) a tvá chuť po informacích bude ukojena .
    Tak o tomto jsem slyšel na jedné přednášce ve škole, avšak to nazývali "hezky česky" Automatická instalace(nebo bezobslužná), je možné, že to zmínili i v anglické terminologii(unattended), ale já si právě zapamatoval tu českou. Ale ukazovali to na XP...Navíc si nejsem jist, zda-li lze touto cestou odstranit třeba Media player, nabyl jsem dojmu, že to slouží spíše k bezoslužné instalaci a integraci driverů a SP...

Tak jako tak jsem se dopátral(sand dobře), že k tomuto je nutné stahovat 863.4 MB dalších dat, viz. toto. Takže další data navíc...ano, v dnešní době je rychlý internet, uznávám, ale proč se s tím tak babrat...to radši oželím ty případné ušetřené MB...

Prostě dle mého názoru by měla standardní instalace obsahovat možnost, jak během vlastní instalace nastavit to, co chci nainstalovat.
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Senior Member Avatar uživatele Prtik
    Vliv
    247

Ma slozka Windows u Vist ma 18,8 GB a zily mi to opravdu netrha...
    CPU: Intel Core2 Duo E8400 3.0 GHz ■ MB: Gigabyte GA-X48-DS4 ■ RAM: Corsair 4x 2 GB DDR2 1066 CL5 ■ VGA: Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB, PCIE ■ HDD: Samsung SATA 300 GB + 500GB ■ DVD: LG GSA-H44N Silver ■ Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B ■ Power Supply: Seasonic S12II-500 500 W ■ Mouse: Logitech MX1000 ■ Keyboard: Logitech Media Keyboard Elite ■ LCD: Eizo L887 ■ Watercooled: -
    Notebook: Acer TravelMate 8202WLMi - 100 GB + Mouse Logitech G7

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    41
    Vliv
    318

18,6 GB a také mi to žíly nějak netrhá.
    Momentálně mám na Visty vyhrazenou 50GB partition, když půjde do tuhého, tak jí maximálně rozšířím např. na 60 či 70GB.

Jinak samozřejmě, pokud by byl nějaký prográmek nebo rychlý postup, jak Visty zmenšit (bez jakéhokoliv rizika na zbourání systému), tak bych asi aplikoval. Ale momentálně na to opravdu nemám čas něco takového řešit. To spíš ten čas vynaložím do práce a následně si koupím větší disk - vyjde mi to možná na méně času
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Realtek AC97 + instalace na XP = restart
    Založil meteor v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.04.2007, 08:20
  2. Instalace XP Home na MSI KT4V
    Založil Endy v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.10.2006, 16:33
  3. Instalace WinXP a 98se - PROBLEM
    Založil Mikeee v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6