Výsledky 1 až 25 z 50

Téma: Jednostranne zruseni objednavky pri chybne cene

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    45
    Vliv
    329

Standardní Re: Jednostranne zruseni objednavky pri chybne cene

2Atreides: jestlize jsi prodavajici a ucinis nabidku (vazne minenou a urcitou), pak kdyz ji nekdo prijme, pak ji musis dostat. a nezalezi na tom, jestli se webmaster s obchodnim oddelenim nedokaze dohodnout nebo ze je ucetni na dovolene. to je proste problem, ktery zakaznika nezajima. takze v tvem pripade, kdyz si pres eshop objednam za "akcni" cenu nejakou vec, a nasledne mi eshop oznami, ze uz to nema a ze to byla jenom prdel, tak me to nemusi zajimat; a kdyz budu chtit, tak to z eshopu vytriskam i soudne.
    rozumny clovek to samozrejme delat nikdy nebude, ale "rozumnost" prodavajicich/kupujicicch je uz otazka, kterou pravo nemuze predpokladat.

ztratka a dobre, v dnesni dobe ma zakaznik v dusledku evropske legislativy opravdu silna prava, a prodavajici muzou leda tak skucet, ale to je asi vse. nebudu rozebirat, jestli je to dobre nebo ne - k tomu jsem se tady uz vyjadril mockrat - zkratka to berme jako fakt.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Viz Riksa, je ciste problem prodejce, aby si zajistil aktualnost a pravdivost informaci ktere podava. Ono by se totiz IMO dalo trestat pokutami i to, ze prodejce uvadi "zbozi skladem" a pritom ho nema, coz je take klamani spotrebitele.

Navic pokud by doslo na vec (soud) tak kazdy znalec potvrdi, ze toto technicky zajistit lze a ze naklady nejsou nikterak zavratne.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Já s váma v podstatě souhlasim, ovšem když to vezmu konkretně k našemu webu - tam máme napsané ceny, akce apod. ALE nikde není přihlašovací formulář kde by se zákazníci mohli podívat i třeba zpětně co objednali.
    A pokud přes web odešlou objednávku - nikde se nepíšou ceny, pouze napíšou <form> kam uvedou fakt udaje + zbozi. To jim sice do kopie přijde ale jak říkám nikde nejsou uvedené v objednávce ceny.

Tak a když jsem webmasterem a mohu měnit web během [lusk] vteřiny,
    jak mi budete dokazovat že jsem tam měl cenu jinou než kterou vám uvádím nyní ?
    Jak se tohle dokazuje ? - (a hlavně mi neříkejte screenshotem stránky).
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Staci kdyz sezene jedineho (lepe dva) svedky a mas nakrku navic pokus o podvod. Nemluve uz o tom, ze soudce muze za dostatecne duveryhodny povazovat napr screen, prave ten mail, .... + bude zvazovat, jakou motivaci k uprave by mel zakaznik a jakou ty. To ze mas tu moznost to lusknutim prstu zmenit ti v tomhle ohledu spis pritezuje.

+ nezapomen ze existujou webovy archivy. Ty tam tu blbou cenu muzes mit dost dlouho na to, aby se to v nejakym tom archivu ulozilo.

I pokud bys spor neprohral a dopadlo by to 1:1, tak te to bude stat dost $ => v 99% se ti "vyplati" tratit na dodavce zbozi + tim ziskas slusnou reklamu, protoze dotycny se tim samo vsude pochlubi.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    276

Využiji existující thread s tím, že bych rád znal Váš názor:

Na CZC měli v "zajímavé ceně" foťák Samsung GX20 set I za 16.620,- vč. DPH. Na Alfacompu měli ten samý s MP3 přehrávačem a nabíječkou (?) za 19.500,-, normálně se prodává od 23.000,-. To pro ozřejmení "zjevně nepřiměřené ceny".
    Foťák jsem si objednal na firmu (IČ) a teďko čekám, jak se k tomu CZC postaví. Potvrzení objednávky mi poslali na e-mail včetně ceny. Následně u GX20 "upravili" cenu na 26.000,-. Z diskuse jsem vyrozuměl, že bych měl mít nárok na zboží za nižší cenu, neboť došlo k uzavření kupní smlouvy. Akorát nevím, jestli to platí i při nákupu na IČ.
    A setkali jste se u CZC s podobným případem? A jak jste dopadli?

EDIT: odpovím si sám => objednávka mi byla stornována po telefonickém hovoru s obchodníkem z CZC s tím, že podle bodu 4 obchodních podmínek na to mají právo (významná změna ceny od jejich dodavatele), což mi potvrdil i člověk z SOS (Sdružení ochrany spotřebitelů).
    Naposledy upravil meteor; 05.01.2009 v 15:46.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    300

Já k tomu jen doplním: špatně uvedená cena u CZC nemusí být přímo jejich chyba... například já jsem někdy v říjnu nebo listopadu nabízel na Cybexu zákazníkům GX20ku asi za 18Kč vč. DPH (slovy - osmnáctkorunčeských - to bylo panečku objednávek) aniž bych si toho všimnul. Až když jsem objednával zboží u dodavatele, tak jsem se celkem divil, že se najednou zrovna tento model tak dobře prodává

Důvod takových chyb je prozaický: v dnešní době běží snad všechny velké shopy na automatických importech dat od velkoobchodů a jestli u nich někdo něco zmrší, tak se to přelije na web maloobchodu aniž by si to někdo všimnul.

btw.: tehdy jsme ty objednávky za 18Kč zrušili pro zjevnou nesmyslnost ceny (každému muselo být při objednání zboží jasné, že je to cena chybná). A u jednoho "zákazníka", který si rovnou objednal víc kusů jsem i uvažoval, jestli by to nebylo rovnou na podání trestního oznámení (pokus o podvod nebo tak něco).

A mimochodem... kdyby se nám mezi svátky nedo*raly importy dodavatelských ceníků (tudíž zůstaly všude ceny platné k 23.12.), tak by tato cena byla takřka na 100% i na našem shopu, předpokládám, že máme s CZC, Alfacompem a dalšími stejného dodavatele na Samsungy.
    Naposledy upravil Vykuk; 07.01.2009 v 07:55.
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    337

Dobre, ale 16,5k vs 19k lze porad jeste chapat jako "akcni" cenu ci neco podobneho. Tebou uvedeny priklad s 18kč je jasný omyl. Myslím, že kdyby Meteor trval na svem, tak by to zbozi mel za objednanou cenu dostat.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Dobre, ale 16,5k vs 19k lze porad jeste chapat jako "akcni" cenu ci neco podobneho. Tebou uvedeny priklad s 18kč je jasný omyl. Myslím, že kdyby Meteor trval na svem, tak by to zbozi mel za objednanou cenu dostat.
    teoreticky jako koncový zákazník asi ano, ale pokud je to na IČO tak to by určitě neuhrál...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání