Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Dolby Digital Live Unlocker for SB X-Fi series

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní Dolby Digital Live Unlocker for SB X-Fi series

Modifikace, která přidá funkci Dolby Digital Live na kartách Creative X-Fi (mimo Extreme Audio)
    http://forums.creative.com/creativel...hread.id=32254

Standardní Re: Dolby Digital Live Unlocker for SB X-Fi series

Pockejte do 19.5.2008.
    Do te doby budou ovladace na Auzentech webu (odkud je na natlak Creative stahli) a navic vyjde nelicencovana(a neplacena) verze ALCHEMY pro Audigy a beta ovladace od Creativu uz s podporou DDL.
    Diky Danieli Kawakami to nabralo tento smer.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Od 2.6. Creative vydal drivery s podporou DDL a DTS (vraci tak po 2 letech schopnost dekodovani chipem - jde o firmware).
    DDL je jiz plne funkcni, drivery jsou spolecne pro Visty a XP, presto jde stale o beta verzi.
    Auzentech sve drivery stahl a pousti je ven pouze pres registraci SN karty.
    Podpora DVD Audio je nyni i pro Visty 32 bit.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    ---------------
    DAW studio

Member Avatar uživatele ros
    Věk
    47
    Vliv
    271

Citace Původně odeslal shapet Zobrazit příspěvek
    Od 2.6. Creative vydal drivery s podporou DDL a DTS (vraci tak po 2 letech schopnost dekodovani chipem - jde o firmware).
    DDL je jiz plne funkcni, drivery jsou spolecne pro Visty a XP, presto jde stale o beta verzi.
    Auzentech sve drivery stahl a pousti je ven pouze pres registraci SN karty.
    Podpora DVD Audio je nyni i pro Visty 32 bit.
    Pokud vidim správně tak je zapotřebí koupit Dolby Digital Live Pack US$4.72 jinak to nebude fungovat.
    Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium

Je to tak, presne 5.62(+VAT) USD.
    Bez tohoto driveru pojede jen puvodni neaktualizovany driver od Daniela_K. Creative uz ma dnes drivery stabilnejsi a ta necela stokoruna za to stoji.

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

2 Shapet Tak jsem ten DDlpack koupil a vse v pohode ​​(predtim jsem pouzival Daniela ​​- taky v poho​​) akorat tam nevidim podporu DTS connect. Vidim jen DDLive. Mam WinVistaULT x64 s nej ovladacem SBXF_PCDRVBETA_US_2_18_0006.exe a nej Creative Console Launcherem 2.60.29 + ddlpack stazeny po zaplaceni a autorizovany, SB X​​-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Series v kombinaci s Logitech Z​​-5500 ​​(pouzivam optiku + analog na hry​(ted zkousim hry pres DDL)​). A tak se ptam proc nemam DTS connect a jak jej aktivuji A jeste maly dotaz z 99% uzivam mod - audio creation mod(bitmatch), je nutne pri zapnuti DDLive prepinat na game mod - zkousel jsem obe varianty a nepozoroval jsem rozdil (jestli treba v audio creation modu neni funkcni EAX). A posledni dotaz pres optiku mi nefunguje ovladani hlasitosti treba v Media Player Home Cinema, a dalsich a to nemluvim o tom ze mi to nefachci pres Logitech g15 klavesnici coz me mrzi nejvic (ale to si myslim, ze poresit nepujde, nekde psali, ze to resi X-Fi Mode Changer, ale u me ne) Jinak pouzivam AC3filter 1.51a a v nem vidim jestli je zvuk odesilan passthroug tim padem kodovan logitechama Z5500 anebo AC3 encoded coz koduje zvukarna (alespon si to myslim). Za odpovedi dekuji.
    Naposledy upravil mada98; 16.11.2008 v 22:39.

No, to bude na dyl. Omlouvam se za ten mail, ale ono mi v 600 kousku denne obcas neco ulitne.
    Soucasny DDL pack pro PCI karty NEobsahuje DTS connect driver. Obsahuji je jen PCIe verze, odkud se neda nainstalovat.
    Creative po prusvihu s Danielem modifikoval sve drivery a celem systemu rozesel hlidace autorizace, v Registru predevsim (skryty pod CLASS polozkami nic nerikajiciho nazvu).
    Funkcni je porad puvodni Danieluv pack s drivery DDL a DTS extra stazenymi z Auzentechu (do verze 1.06).
    Od te doby i Auzentech prestal nabizet drivery volne ke stazeni, nabizi je ted, ovsem stejne chranene jako Creative. (kupodivu plna instalace driveru 1.06 vc. DDL a DTS connect lze nainstalovat na PCI karty, je nutno ovsem mit svuj unlock kod od Auzentechu). V soucasne dobe jejich drivery nainstalovat nelze.
    Takze vyber DDL + posledni aktualizace driveru od Creative, nebo navrat do dubna 2008 (+ packy Auzentechu).
    Soucasny driver Creative je nepomerne stabilnejsi nez Danieluv, ktery mel k dispozici starsi verze kodu.
    Ani me nelaka koupe X-Fi PCIe karty jen kvuli podpore minoritniho DTS, ve hre je stale doufam karta zavrsujici X-Fi Profi Ex (s prevodniky a rele, jaka ocekavam).
    Zvlaste, ma-li opravdu umet HDMI a formaty nutne pro BD (Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS HD).
    Zatim to resim Intel Master Dolby Audio softem a DTS authoringem v pekne drahych programech.
    ((I kdyz takovy Sony DVD Architect 5.a Pro to koukam uz umi taky)).

Problemem ruznych X-Fi karet je NEpodpora DD a DTS dekodovani, musi nastupovat soft (PowerDVD, ArcSoft apod). Moje Elite Pro tim nastesti netrpi a vystacim si s DD Live. DTS encoding funguje jen ve Vistach, ty sice mam taky, ale z duvodu ochrany dusevniho zdravi je nepouzivam. Snad az Windows 7 .
    ----------------
    AudioCreation Mod lze nakonfigurovat vselijak, vcetne svych presetu, nebo bez nich.

Z principu - vystup S_PDIF (narozdil od HDMI) nema moznost ridit hlasitost na vystupu - pro WIN XP toto resi zatim beta verze Creative Entertainment centrum (s rizenim vsech kanalu na vystupu cehokoliv). Pro Visty takova ficura zatim k dispozici neni.
    Jestli jsem neco zapomnel, tak se k tomu vratim.
    Pekny den (noc).

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Diky moc a myslis, ze creative vypusti ten DTS connect pro stavajici XFI karty nebo ne? (teoreticky tim odlisuje stare xfi od novych(ze maji neco navic)

Je to docela mozny, X-Fi Elite Pro napr., zda se, jeste na sbernici PCI asi nekonci. Svedci pro to zcela prepracovany layout PCB a jine prevodniky - konecne TI 1796A (Burr Brown)
    Kdyz si s tim Creative dava takovou praci, je docela mozne, ze DTS connect muze byt nabidnuto, na PCI kartach totiz pod Vistou beha.
    Naposledy upravil shapet; 14.06.2009 v 05:18. Důvod: obr.

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

2shapet tak nevim jak je to mozne, ale ted se mi objevilo i DTS Interactive predtim jen DDL. Jedine co jsem delal tak bylo, ze jsem proveroval jestli neni novejsi verze DDL baliku na tomto odkaze ,(ktery slouzi k znovustazeni DDL baliku pri jeho ztrate po koupi) a ten se zmenil predtim soubor DDL_PCApp_2_00_00.exe o velikosti 10,5MB a ted DND_PCApp_1_00_00.exe o velikosti 13MB a uz pri instalaci to hlasi na prvni strace instalace DDL a DTSI a pak mi to reklo, ze tu samou verzi mam nainstalovanou tak jsem to zrusil a presto chtel restart (nejspis zapsal neco do registru, aby povolil i DTSI jinak si to neumim vysvetlit) Az bude cas zazalohuju system a zkusim odinstalovat puvodni balik a nainstalovat ten novy jestli to nebyla jen nejaka nahoda. Nemas nejake info shapete?
    Edit: tak overeno po komplet odinstalaci a nainstalovani DDL packu z odkazu vyse je aktivni a funkcni i DolbyDigitalLive i DTS Interactive a to mi za tech necelych 6 dolacu stalo My jsme to snad vramci prispevku vyse s shapetem privolali
    Naposledy upravil mada98; 27.11.2008 v 20:32.

Tak jste na to prisli , pekne. Chystal jsem se, ze k tomu napisu stejne jako k DDL.
    DTS pack je pro Ca20k2 procesory k dispozici uz ted v jednom balicku, plati jiz drive zakoupene licencni cislo (DTS ONLY Vista).
    Novinkou je podpora i pro radu Audigy a to od prosince, jak o tom svedci s predstihem vydany spot SB.
    Cit.:
    Hello everyone,
    We understand SB Audigy users are eagerly anticipating the Dolby Digital Live upgrade availability. We are still working on the development. Unfortunately, the work requires more time than anticipated earlier due to the difference in the Audigy product architecture vs the X-Fi product architecture as well as testing required to ensure stable and correct functionality. We estimate Dolby Digital upgrade for Audigy to be available in late Dec 2008. We apologize for the delay and are trying our best to release earlier if possible.
    The DTS Connect pack will also be made available for purchase on Sound Blaster X-Fi products with the EMU20K1 processors. It will be supported on Windows Vista Operating Systems only. We are estimating this to be available in early Dec 2008.
    Thank you,
    The Sound Blaster Team
    -----------------------------------------
    Obrazek je z karty Prelude, Creative to ma neeemlich to samy.

---------------
    DAW studio

Member Avatar uživatele ros
    Věk
    47
    Vliv
    271

Citace Původně odeslal mada98 Zobrazit příspěvek
    2 Shapet Tak jsem ten DDlpack koupil a vse v pohode.
    Dá se ten pack koupit i jinde než na tom US serveru ? Tam jsem to zkoušel a nevzalo mi to mojí kreditku.
    Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium

Hmm, asi ne. Ale pokud jde o embos. kartu s platnym validate code (CVV), a ma odemceny platby po inetu, nemuze byt problem.
    ---------------
    DAW studio

Zdravím všechny příznivce tohoto tématu,
    snažím se také rozchodit DDL a DTS na X-Fi extreme a nemůžu nikde najít odkazy na jakékoli drivery co mi to odemknou. Můžete mi s tím nějak pomoct? Propojil jsem kartu optikou s reciverem a jde mi to jen ve stereu. Díky za jakoukoli pomoc. Drivery ze stránek Creative pro DDL mi to nevzalo. Používám Win XP profesional

Jak píšu už před lety, je to dodnes stejné ...

Jestli jde o X-Fi extreme, pak je to O.K., jestli o X-Fi Extreme Audio (jedno jestli do PCI nebo PCIE), pak je to karta s jiným chipem a DDL neumí.
    Stejně tak, jako neumí DTS connect žádná karta pod WIN XP, WIN XP podporuje Dolby Digital Live ... ONLY.
    (Note: DTS connect sice lze zprovoznit i pod WIN XP, ale to už chce magical practices s dat. soubory při instalaci - moc to "ošidit" nelze, protože Creative je snad jediná firma, která používá při instalaci zápisu do MBR disku ... hmm. Zápis je sice po installu vymazán, ale oni to udělali kvůli Danielovi ... mno, a on to nikdy nepotřeboval).

Odkaz dole vám otevře přístup ke stažení driveru DDL+DTS, musíte jej ZAKOUPIT přes platební bránu Creative. Cena je srandovní, a pošlou vám kód obratem. Všechno ze stejné stránky jako je odkaz.
    http://tinyurl.com/6xmyrb

Subtotal: US $4.72
    VAT: US $0.00
    Total: US $4.72

Díky za zprávu, musím nejprve zjistit, co přesně mám za kartu to je jasný. Mám ji v compu nějaký ten pátek, dříve propojenou přes jacky do genius SW a všechno co se týče prostorovýho 5.1 zvuku v poho. Teď jsem si to dovolil propojit s moderním AV reciverem optikou a jde mi z kompu jen stereo.
    Podle toho co píšete mě asi čeká spoustu změn a to přechod na nový operační systém a zřejmě nová karta. Je to tak? Pokud DDL a DTS XP s žádnou kartou nepodporují nic jiného nezbyde. Rozhodně nemám magical practices

asi to nebude špatný nápad. WIN XP je už opravdu mimo hru (a W. Seven jej dovedou navíc zdatně emulovat i pro HW). Čeká to stejně všechny, i ty, kteří si to nepřipustí . Mezitím už Creative poslalo do světa novou kartu pro USB (snad poprvé pro PSP, xBox i WIN ... můj ty světe, i pro Linux) - Creative Recon 3D ... Žádný zázrak to oproti třeba X-Fi Titanium HD není (nemá parametry Hi Res zvuku) ... ale znovu přináší plnou podporu pro plný analog 5+1 (7+1 byl úlet), a konečně po pěti letech je zpátky HW dekódování Ac3 a DTS streamů. Karta s pamětí pro své aplikace, ovládání hlasem ... mnoo ... perfektní mikrofon s reverzním polem (hmm, nikde jinde jsem to neviděl ve standardu balení ... a je to vážně funkční) ... a moc dalšího.
    A jenom pro pořádek ... ani ASUS nespal, Xonar Essence One (monstrum DAC s 11 OPAMPs v signálové cestě) nebo novoučký Xonar Phoebus ...
    Až na drivery, Creative se snad polekalo prů*eru s Danielem Kawakami, od té doby jsou jejich drivery snad bez problému. Až na pár mušek

Je to sice investice (možná pro někoho velká), ale vždycky píšu, že zvukovku budete mít ještě v době, kdy už máte dávno jiný CPU i GPU ... Ono se to rozmělní .

Už jsem tu dloooooooouho nebyl, tak se snad k tomu ještě vrátím.

nejen Creative zmenšuje své "zázraky"
    recon3d-fce PCIe.jpgrecon3d-6b porovnani.jpgXonar Phoebus 5.jpg

To jsou pro mě užitečné informace. Jsem konzervativní ve starých win xp se orientuji dobře, visty jsem nezvládl, nemohl jsem tam nic najít a proto i sedmiček se bojím, abych neměl komp jen na ozdobu a byl si schopný aspoň základní instalace a údržbu udělat sám. Nicméně technika jde dopředu a zvukovka kterou jsem kvůli 5.1 zvuku a domácímu kinu s velkou televizí pořídil je ta tam a musím upgradovat. Po letech jsem se konečně zmohl na vcelku kvalitní reciver s repro soustavou a stereo signál se starým pro-logicem fungoval nad očekávání dobře a proto jsem zvědav na DD a DTS. Rád koukám na filmy a super zvuk a kvalitní HD obraz mě a asi každýho baví.
    Teď tedy potřebuji dostat z počítače kvalitní signál. Zvukovka se opravdu hlásí jako X-Fi extreme audio, tak že na vyhození. Přejdu určitě na win 7 a zkusím ho naemulovat aby se tvářil jako XP a teď bych od vás potřeboval radu na jednu zvukovku v nějakým dobrým poměru cena výkon, která splní mé požadavky to je kvalitní signál přes optiku do reciveru. Sluchátka moc nepoužívám a prakticky nehraju. Počítač mám spíš jako multimediální centrum, chystám se koupit ještě blu-ray mechaniku, abych nemusel kupovat přehrávač a měl to z jednoho zdroje.

Dobrý den pane Shapete.
    Mám systém WIN7 64bit.
    Nainstaloval jsem nejnovější ovládače pro X-fi Elite Pro.
    Zaplatil jsem si DDL a DTS pack a nainstaloval jej. Poté aktivoval.
    Ovšem v konzoli creative mám jen možnost zapnout DDL....DTS nikde...nevím si už rady.
    Všimnul jsem si ale, že při instalaci DDL a DTS packu proběhla instalace DDL pohodě...ale poté při instalaci DTS to napsalo: Setup has found a newer version of DTS Connect Pack on your system. Setup will now exit.

Prosím o pomoc. Díky.

Takže jsem nainstaloval Sound Blaster X-Fi series Support Pack 2.5 a najednou tam DTS mám, ale zase tam není DDL. Přícházím tím o něco, nebo je to takto postačující? Co mi vlastně vůbec přinese Sound Blaster X-Fi series Support Pack 2.5 oproti originálním ovládačům staženým ze stránek Creative?
    Díky za odpovědi.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Ovladac ku Live 5.1 Digital
    Založil radone v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 18.08.2004, 10:58
  2. Dolby Digital 5.1 zvukovka
    Založil magnum v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 16.01.2004, 20:43
  3. Drivery pre SB live 5+1 digital
    Založil mirzo v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4