Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: elektronický měřič spotřeby energie - jak nastavit tarif

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: elektronický měřič spotřeby energie - jak nastavit tarif

Odpojenim trafa myslim, ze jsem vytahnul kabel napajeni z repraku - tj. zustalo pouze trafo "naprazdno" zapojene do elektriky

Mozna v tom dela trochu bordel ta prodluzka ve ktere to mam zapojeno, zkusim to schvalne bodnout primo do zasuvky na zdi zda tam bude nejaky rozdil...
    I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora
    II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus
    III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS

Citace Původně odeslal LM Zobrazit příspěvek
    Odpojenim trafa myslim, ze jsem vytahnul kabel napajeni z repraku - tj. zustalo pouze trafo "naprazdno" zapojene do elektriky

Mozna v tom dela trochu bordel ta prodluzka ve ktere to mam zapojeno, zkusim to schvalne bodnout primo do zasuvky na zdi zda tam bude nejaky rozdil...
    IMHO v tom, kam zapojíš to trafo, nebude žádný rozdíl.

Jak moc to trafo topí bez repráků?
    (hodně) Trafo asi bude špatně navržené, kdy výstup je silně ořezáván stabilizátorem.
    (málo) Případně měřák měří i tzv. jalový výkon (induktivní nebo kapacitní), který zase neměří elektroměr.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

jen pro informaci , moje repraky Genius HT zerou ve stand-by asi 20 W.. kdyz je zapnu tak 33 W. jako nato ze to jsou bedny tak zerou jak pracovni pc.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

No mne to spise prijde ze ten merak mistama meri "cosi"

Mam ten merak v zasuvce na zdi a do nej zapojenou prodluzku, do ktere je zapojeny cely komp.
    Pokud mam v te prodluzce zapojene pouze repro (Creative T20), tak mi pri zapnutych repro merak hlasi 16-19 W, pri vypnutych to same.
    Ale pokud pripojim nejakou dalsi zatez a pak zopakuji mereni spotreby repro, tak dostavam uplne jine udaje

1. PC (idle) + LCD (brightness 0%) + zapnute repro = merak ukazuje 59 W (powerfactor 073-078) - ale chvilema mi tam skoci 75-76 W (a powerfactor se zmeni na 099-100)
    2. PC (idle) + LCD (brightness 0%) + vypnute repro = spotreba spadne na 53 W, ale behem chvilky doleze zpet na 58 W a tam se ustali
    3. PC (idle) + LCD (brightness 0%) + repro vypojene z prodluzky = spotreba 57-60 W
    Kdyz je zase zapojim zpet (tj. stav stejny jako v bode 1.), tak spotreba zustane na 57-63 W (powerfactor 078-082) ale zadne dalsi skoky na 75-76 W se ted nekonaji...
    I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora
    II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus
    III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Měřič spotřeby energie za tři stovky
    Založil Mirek v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 03.11.2007, 11:59

Pravidla přispívání