Výsledky 1 až 25 z 64

Téma: Ati Radeon HD 3850 512MB GDDR3 AGP

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Ati Radeon HD 3850 512MB GDDR3 AGP

Ahoj, mám 2.den Radeona HD3850 na AGP na chipsetu nForce2 a velký problémy. Deska je od MSI. Ve 2D jede normálně, ale ve 3D se vždycky úplně sekne a v lepším případě vyhodí hlášku VPU Recover. Někdy to trvá pár vteřin a někdy třeba minutu - podle toho jakou úroveň detailů nastavím - je to zajímavý, ale dost mě to štve. Přitom mi ukazuje Control Center teplotu mezi 50-60 °C. Nevíte někdo co s tím? Zkoušel jsem různé vezre ovladačů, vč. hotfixů, ale bez úspěchu.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    269

Nic. Zkus kartu v jinym kompu, pokud možno s Intel chipsetem, nebo aspoň jinou Nforce, pokud půjde, tak prostě nekompatibilita. Na Nforce se to většinou rozject dá, ale MSI asi opět potvrzuje svoji pověst.

Jinak ale HD 3850 AGP se hodí minimálně k přetaktovanejm K8 s AGP, K7 nebo netbursty tu kartu zdaleka neuživí, ani 1950pro ne. Dal bych tam levnou X1650 a bylo by to. Víc se od toho už stejně čekat nedá.
    The best Unreal Tournament maniac.

Ani x1650 bych nezkoušel, měl jsem stejný problém, řešil jsem to tady taky, nicméně po asi 3 reklamacích protože i já mám via chip set a to od asuse kt880 a začalo, že vše ok ve 2d dobrý, začal jsem hrát hru a černá obrazovka a konec - pak následoval reset a pak dokola, spravila to výměna za nvidii 7600, kterou mám do teď a od toho minulého roku ,ati jse zakoupil v 06/07 a za měsíc jsem měnil za nvidii jsem neměl absolutně žádný problém. VIA je holt velmi citlivá na ATI, tak se s tím smiř, jdi do nvidie a máš klid.
    Cpu Intel Pentium Dual Core G6950 2.8Ghz 3MBL2 LGA 1156-Box,Asus - P7H55-M Pro, Intel H55, 4xDDR3 mATX,Kingmax 1x2Gb DDR3 1333MHz, ADATA 2x2Gb DDR3 1333MHz,Coolermaster case Elite 330,ATX black s OCZ zdrojem 650W Z-Series s aktivním PFC a 88%/ventilátor 12cm/ 20+4pin+SATA+PCIE/6/6+2pin/ , 12fan PFC, Seagate Barracuda 7200,12,500Gb Sata II,7200RPM 16MB cache,Asus Vga Ati EAH5770 CU Core/2DI/1GDR5,Windows 7 Home Prem 64-bit OEM CZ, 2x LG DVD RAM GH22NS50 Sata SecureDiscDl, monitor Benq 24"LCD" G2420HDBE,5ms,DCR 40000:1 Dsub/DVI-D, černý, Creative repro,

Problem tu skutecne je. Je mozne, ze se vyskytuje i u SOKET 940 a 939, nebo treba nejakych SOCKETech od Intelu ­(nezkoumano­).
    Nicmene co mame jiz overeno, je ze problemy jsou prakticky na cele platforme SOCKET A. Nezalezi na tom, zda je to VIA, NVIDIA, SIS nebo jiny chipset.

Urcite je to problem ovladacu, a NEEXISTUJE na to zadna oprava ­(leda vydaji nekdy v budoucnu vyladene ovladace­).

Zatim snad absolutne bez problemu to chodi jen pod windows VISTA s ovladacema ­"catalyst 8.6­" a mozna i s 8.11 (testujeme).

Pod windows XP je to take ­"temer­" vyreseno, ovladacema ­"catalyst 8.6­", nicmene male mnozstvy her porad pada do BSOD napriklad HL2 a pod. ­(vcetne 3DMark03­).

Dalsi problem muze byt, ze Vam vyrobce spatne zadal DEVICE ID do BIOSu graficke karty, ktera se pak hlasi jako 9515 ­(PCIE­) misto 9505 ­(AGP­). Vysledkem je pak to, ze Vam oficialni catalyst ovladace kartu nespoznaji, a odmitnou se nainstalovat. Pak si musite nainstalovat ­verzi catalyst ovladacu s "AGP hottfixem", kde je v jedinem textovem souboru .inf toto spatne device id­ 9515 pridano, jinak jsou ty ovladace 100% identicke a trpy stejnyma problemama. Vypada to ovsem tak, ze jiz AMD doplnila tyto spadne DEVICE ID i do svych .inf souboru ovladacu catalyst jiz oficialne, a to od verze 8.11 (overujeme).

Vice jiz v anglictine tady http:­/­/www.vgaforum.com­/showthread.php?t=21035 kde to resime jiz ve vetsim, je zalozen ticket u sapphire a take i u AMD na tento problem.

Ach jo, tak tohle jsem se přesně dozvědět nechtěl
    Mám desku MSI KT6 D(KT600 socketA), Athlon 2600+,RAM 2GB DIMM Kingst., 450W zdroj redstar,a HD3850 AGP jsem v XP sp2 rozchodil jen když jsem našel drivery na CD a ty jsem tam po nějaké době procpal, byly mi doporučeny ovladače z Visiontek -ale přesně výše zmiňovaný problém-napíše, že HW není kompaktibilní. Jen s holým driverem, aby se mi hlásila alespoň karta, že to je ATI HD3850 už celkem fungovala, ale když jsem spustil Farcry, Dark Messiah and MM a WoW, tak se mi tam zobrazovala grafika sice v plném rozlišení, ale s chybama v obraze. Když jsem nainstaloval 8.6hotfix, tak FarCry šel vpohodě, DarkMess. se mi po cca 5-ti min restartoval. S jinýma verzema mi všechny hry šly jen po intro a potom se restartoval comp a to samé s 3dMark-když už chvilku běžel, tak se po chvíli restartoval.S WoW jsem měl problém už když jsem tam měl Ati Radeon 9600pro 256DDR, jak tam byly Catal. tak to nenaběhlo ani do menu a restart. Jak jsem nechal jen základní ovladače z Xp tak to běželo jak víno...bohužel u 3580 tato varianta nepřichází v úvahu.

Jinak jsem se chtěl zeptat-stalo se mi, že po instalu driveru se objevil krasný ostrý obraz -rozlišení 1280-1024 LCD a po restartu byl obraz rozmazanější, ikony větší - jak kdybych snížil rozlišení a přitom veškeré nastavení zůstalo stejné-nevíte čím to múže být?

Anunnaki - díky za veškeré info a doufám, že se najde řešení i pro tyhle staré střepy....
    Naposledy upravil Ubous; 12.12.2008 v 00:00.

Tak mi to už konečně chodí i na chipsetu KT600, jen jsem sejmul všechny ovladače a nainstaloval jsem tam ovladače od Powercoloru (8501agpXP), skoro vsechno chodí jak má, jen u 3DMAXu jsem zaznamenal restart, ale jinak všechno jede.

nastavení mám: (ale nevím jestli to je takhle nutné-chodí to,tak se v tom nešťourám)
    v Biosu mám napájení na 1,65V
    v catalystu mam:
    SmartGart->Fastwrite a AGP write - off
    a neni zaskrtnute VCU recover

zatím jsem zkoušel Gothic3,WoW,DarkMessiah and MM,Fallout3 a vše zatím ok
    pokud se něco změní tak dám vědět.

Zkuste si jeste pohrat s nastavenim Catalyst A.I.

Jinak ani oficialni Cat 8.11 nepoznaji moji Sapphire HD 3850AGP...jedu na DNA driverech (drive AGP hotfixy)

Jeste bych polozil recnickou otazku: proc lidi stavite pocitace na VIA chipsetech? To z principu ze Intel ne, nebo proc? Prece je nad slunce jasnejsi, ze Intel ma nejlip propracovanou kompatibilitu snad s kazdym vyrobcem hardware, resp. vyrobci ho berou jako standard a tak je predpoklad, ze s Intelem bude nejmene problemu...Proste procesor a chipset Intel = zaruka vyvarovani se problemu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 8.6
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 27.06.2008, 15:58
  2. ATI HD 3850 Agp
    Založil homberg v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 62
    Poslední příspěvek: 03.03.2008, 17:00
  3. ATI Catalyst™ 5.11 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 33