Výsledky 1 až 25 z 64

Téma: Ati Radeon HD 3850 512MB GDDR3 AGP

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    269

Standardní Re: Ati Radeon HD 3850 512MB GDDR3 AGP

Pleteš se, na VIA fungujou všechny AGP grafiky, to ano. Ale ne PCI-E grafiky s můstkem na AGP. Z ATI jich tam většina ani nepostne a i u NV jsem narazil na potíže. To je to samý jako Sata1 a 2. Papírově zpětně kompatibilní, na Intelech, SIS a Nforce obvykle ok, na VIA 80% dnešních disků nejde. Nebo jejich PCI-E. Ono to ani neni PCI-E, řikaj tomu V-lin. A nejdou tam žádný PCI-E 2.0 karty, přičemž na ještě starších Intelech a Nforce 4 to jede.... tohle je prostě VIA.
    The best Unreal Tournament maniac.

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    Pleteš se, na VIA fungujou všechny AGP grafiky, to ano. Ale ne PCI-E grafiky s můstkem na AGP. Z ATI jich tam většina ani nepostne a i u NV jsem narazil na potíže. To je to samý jako Sata1 a 2. Papírově zpětně kompatibilní, na Intelech, SIS a Nforce obvykle ok, na VIA 80% dnešních disků nejde. Nebo jejich PCI-E. Ono to ani neni PCI-E, řikaj tomu V-lin. A nejdou tam žádný PCI-E 2.0 karty, přičemž na ještě starších Intelech a Nforce 4 to jede.... tohle je prostě VIA.
    Sata 2 je 100% kompatibilni se Sata 1, a pod VIA jede 100% SATA2 disku, pod rukama mi prosli nespocetne mnozstvy VIA desek se SATA2 diskami. Problem je akorat v tom, ze v case kdy prihazely na trh desky s KT600 (VT8237) se jeste o SATA2 nic nevedelo. Az prisli SATA2 disky ktere su musi manualne prepinacem prepnout na SATA1, byl updatovan bios pro SATA1 VT8237 radic. Bohuzel, vetsina vyrobcu zakladnich desek jiz tyto desky nevyrabela a nepodporovala, proto maji neaktualni, se SATA2 nekompatibilni BIOS SATA1 radice. Sam jsem modifikoval nekolik desitek biosu, kde jsem updatovat SATA1 BIOS radic na posledni aktualni verzi, a vsechny SATA2 disky jedou bez problemu ( samozrejme, v rezimu SATA1 ), vcetne 500GB, ktere mam osobne ve starsim pocitaci 2, a vetsina lidi co znam s KT600 jiz ma take SATA2 disky (v rezimu SATA1) od 320GB vyse.

Jinak je to zajimave, protoze AGP ma presne specifikace, ktere stejne VIA jako i Intel nebo Nvidia musi splnovat a splnuji, jelikoz jine grafiky slapou bez problemu. Jediny problem tedy vidim v spatne implementaci PCI-E to AGP mustku. V nejblizsich dnech budu mit dalsi 2 kusy AGP 3850 (sapphire, powercolor) a jednu jinou...a budu mit 3 pocitace s KT600 a AGP (Gigabyte 7VT-600 1394, Epox 8KRA2+, a jeste jednu, nevim ted co ma za desku), tak budu zkouset a snad zjistim zda je tam fakt problem s tim chipsetem VIA KT600, nebo to byla vada jenom toho jednoho kusu.

A V-link je vnitrni zbernice po ktere komunikuji northbridge i southbridge s procesorem, a AGP je tusim zvlast, primo do procesoru, ale to si nejsem jist a nezalezi ted na tom. Pak pres northbridge jsou zaveseny PCI sloty. Jak je to v pripade novejsich chipsetu s PCI-E nevim, VIA u mne skoncila podle mne nejlepsim chipsetem pro SOCKET A, konkretne KT880. Bohuzel v te dobe jiz jsem stave vyssi platformu (socket 939 a pod.) takze tuto desku/chipset nemam, nemohu tedy odzkouset.

Kazdopadne dekuji za vsechny postrehy/nazory/reseni/informace ...

Vliv
    269

Via má V-link bohužel i na PCI-E, žádný nový grafiky tam nechoděj. Ba i s tou jejich satou je fakt problém. Takový ty kt880 pro / ultra co se dodnes občas dávaj na LGA775, tak tam 70% novejch disků nejde.

Member Avatar uživatele tnema
    Věk
    47
    Vliv
    261

No tak tj teda pěkný, to ste men ale vůbec nepotěšili
    známy má PM8PM-V - VIA P4M800 Pro pořídil sem mu 3850 agp
    a taky mi vyskočila modrá smrt, říkal sem si že je asi problém v driverech apod, eště sem pořadně nezjištoval, nepřikládal sem tomu velkou váhu,
    a ted todle od Vás kua drát

Citace Původně odeslal tnema Zobrazit příspěvek
    No tak tj teda pěkný, to ste men ale vůbec nepotěšili
    známy má PM8PM-V - VIA P4M800 Pro pořídil sem mu 3850 agp
    a taky mi vyskočila modrá smrt, říkal sem si že je asi problém v driverech apod, eště sem pořadně nezjištoval, nepřikládal sem tomu velkou váhu,
    a ted todle od Vás kua drát
    No pokud umis anglicky, tak tady to resim primo na Sapphire foru:
    http://forums.sapphiretech.com/showp...&postcount=891

Take mam na tento problem zalozen i listek na supportu u Sapphire, a oni pak tohle zalozili jako dalsi listek na supportu AMD kde to resi. Posilali jim tam odkaz primo na muj post at sleduji primo nejaktualnejsi update toho postu, tak uvidime. Prave mi prisla domu deska s KT800 chipsetem, tak to mozna jeste dnes pres vikend otestuji. Skus prozatim pouzit Catalyst 8.5 nebo 8.6 (bez AGP fixu), pokud to nepomuze, tak Catalyst 8.5 nebo 8.6 s AGP fixem.

Vliv
    269

Ale tihle lidi maj problém v hrách / systému. Já tu mluvim o tom, že je tu velká šance že to:

A. Vůbec nepostne a nikdy se to nerozeběhne.
    B. BSOD nebo blackscreen pří náběhu do win po instalaci driveru.
    C. Karta bude hlásit nefunkční podporu D3D - lze vyřešit hotfix driverem.

Jinak s těmahle AGP kartama mi zatim nejlíp fungovaly Cat. 8.8 hotfix. Intely od I815/820 vejš, Nforce všechny, některý sis chipsety. Via ale bohužel žádná. (X1650pro AGP ještě ok, HD řada už ne).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 8.6
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 27.06.2008, 15:58
  2. ATI HD 3850 Agp
    Založil homberg v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 62
    Poslední příspěvek: 03.03.2008, 17:00
  3. ATI Catalyst™ 5.11 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 33