Výsledky 1 až 25 z 94

Téma: Praskanie u zvukoviek Creative...zdielanie IRQ

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Praskanie u zvukoviek Creative...zdielanie IRQ

Gigabyte M56S-S3 nForce 560 - problemy so zvukom

od sateg Pi Okt 17, 2008 5:23 am
    Zdravim vas

Uz nejaku tu dobu mam nasledujucu zostavu

Doska Gigabyte M56S-S3 nForce 560
    Procesor Atlon X2 5.6
    Pamet 4gb ram
    System Windows XP SP2

a mam problemy so zvukovymi kartami Sound blaster AUDIGY 1024 ale aj sound blaster live 5.1
    Zvacsa pri hrach mi velmi neprijemne puka zvuk alebo skor take chrcanie, je to velmi neprijemne, robi to z casu na cas aj vo filmoch a neviem si s tym rady. Mam dva pocitace s rovnakou doskou a ani jednej nefuguje zvukovka creative dobre. Skusal som zmenit drivery na dosku aj na zvukovky, dokonca som ugradol aj bios dosky a nepomohlo

Samozrejme integrovana zvukovka na obcoh doskach funguje dobre ( ale ten zvuk je strasnyyy co sa kvality tyka)

Na predchadzajucich PC zvukovky isli dobre (reproduktory som nemenil)

Co mam robit , lebo chyba musi byt v doske (( , mam risknut a kupit X-FI ? alebo externu zvukovku (do usb x-fi len sa bojim ze mi bude pri hrach velmi vytazovat CPU)?...len sa bojim ze budem musiet vymenit dosku...zvuk z integraca je pre mna neakceptovatelny

Prosim poradte

Poznamka, cital som si tuto diskusiu, ja len ze ci sa za tie roky nenasiel sposob ako to urobit bez reinstlaacie windows

Inak v biose mam pri ACPI suspend type volby S3(STR) a S1(POS) ktore je spravne

dakujem

n-Force a AMD (ne vzdy, ale temer vzdy) nemaji rady Creative a naopak.
    Herni zvukovka do USB2 je reseni velmi dobre a vytizeni CPU vzroste jen o procenta. Pro profess. zvukovku je to dokonce reseni jedine (pro Visty navic bez problemovych driveru PCI, PCIe). Drivery pro Creative dosahly nebyvale stability, az na bug KB936225, puvodne pro Vistu (od velkeho bratra). Ten je nyni i pro WIN XP 2+3 (prepisuje ctaud2k.sys). Zpusobuje vady pri komprimovanem signalu (typu ac3, DTS).

Mam Creative X-Fi Elite Pro, Win Vista 32, Asus Maximus II Formula (Intel P45), nVidia GeForce GTS 512 a praskanim jsem take trpel (a castecne stale trpim). Delalo mi to ve hrach a to dost, napr. Crysis, Doom 3, STALKER Clear Sky apod. a kdyz jsem se dival na televizi (digitalni tuner Pinnacle PCTV Dual Hybrid Pro PCIe 3010iX). Pri poslechu hudby nebo filmech NE! Tuto sestavu jsem provozoval na zdroji Silentmaxx semiFanless 600W (stoji cca 5000 Kc) a kdyz se rozbil, dal jsem tam stary Enermax 365W. Zkousel jsem vsechno mozne, zakazat ACPI v BIOSu, preinstalovat system, ruzne ovladace..., dokonce vymenil zakladni desku Asus Maximus Formula (Intel X3 za Asus Maximus II Formula (Intel P45). A to z duvodu, ze na teto zakladni desce neni PCI slot 2 sdilen s zadnou jinou komponentou v pocitaci. Pocitac sem pretaktovan nemel. Bez vysledku, stale praskalo!

Pak jsem si koupil novy zdroj Enermax MODU82+ 525W a ani v jedne hre to nepraska!!! Pri sledovani televize ovsem porad ano.

Nechtel jsem tomu verit, tak jsem zapojil stary zdroj Enermax 365W a opet praskalo. Pri novem opet ne! Pocitac s timto zdojem byl naprosto stabilni, sestava si muze rict maximalne o 300W.

Nedokazu si vysvetlit spojitost zdroje se zvukovou kartou. Asi nejake ruseni...ale proc to ve hrach uz nepraska a v TV tuneru porad ano? Ze by predchozi dva zdroje byly vadne? Ne, slapaly bezvadne.
    Zkousel jsem tam dat jeste Enermax MODU82+ 625W, ale vysledek stejny jako s 525W. Ve hrach nepraska, v TV tuneru ano.
    Napada vas neco?

skusal si ten tuner v inom PC? osobne by som to otestoval samostatne.
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

Citace Původně odeslal Jarko Zobrazit příspěvek
    skusal si ten tuner v inom PC? osobne by som to otestoval samostatne.
    Na uplne jinem pocitaci jsem ho nezkousel. Nepredpokladam ze by byl vadny. To praskani znelo/zni stejne jako ve hrach, ale nema takovou intenzitu. Na druhou stranu jsem to zkousel na jine desce (Maximus vs. Maximus II) a s jinym zdrojem. Ostatni komponenty jako procesor, disky, DVDRW... na to mit podle me vliv nebudou.

ide o to ze TV tuner ma odstup signal sum urcite nizsi nez zvukovka ktoru pouzivas. je mozne ze to suvisi s tymto, kedze vsade ti to uz ide dobre.

EDIT: a necituj posledny prispevok plz.
    Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
    Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...

To praskani se ale objevuje nepravidelne a na ruznou dobu. Ve hrach to tak take bylo, ale byly i lokace, kde se objevilo vzdy.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání