Pod tíhou kladných recenzí (a díky mým nesympatiím k firmě Creative) jsem si tuhle kartu koupil. Nicméně se obávám, že ji budu muset vrátit bez udání důvodu
Kartu jsem normálně nainstaloval, ovladače mám poslední dostupné z webu Asusu. Karta se mi bohužel chová stejně jako jednomu člověku z diskuze na Czc - zcela náhodně posílá signál po různých reproduktorech.
Mám WinXP Home SP3 a je to na základní desce Gigabyte GA-MA69G-S3H - tj. AMD 690G chipset. Karta je ve spodním PCIE 4x slotu.
Jak je v ovladačích ten test, že se klikne na reproduktor a z něj se ozve např. "Front left", tak když na něj 10x kliknu tak se stane asi toto: 3x se zvul ozve ze správného reproduktoru, 2x z pravého, 1x ze subwooferu, 2x ze zadního pravého a jednou z cetrálního.
To samé je i u ostatních kanálů.
Takže třeba když pustím winamp a přesouvám balance z leva do prava, tak podle nálady:
zvuk se mění správně z leva do prava, zvuk jde mezi pravým kanálem a subwooferem, zvuk jde mezi pravým zadním a pravým předním atd.
Přehrávání dvd to samé - jednou pustím přehrávač a zvuk co má jít z centru jde do pravého zadního, podruhé pustím dvd přehrávač a místo centru hraje subwoofer.
Reproduktory (Genuis HT 5.1) mám zapojené dobře (a i kdyby ne, tak by ten signál takto neputoval, není to o špatně zapojených repro) a moc mě nenapadá co zkusit.
Jeste doplnim, ze se pokousim o rezim 5+1 (v driverech), nicmene ta chyba se projevuje i kdyz vyberu jen 2.0 - i tak to nahodne prehazuje levy a pravy kanal mezi sebou.
Tento problém je diskutován (bez závěrů) na Asus fóru: http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...age=1&count=20 takže evidentně nejsem sám.
Má někdo podobnou zkušenost, radu nebo návrh co s tím ? (kromě vrácení Xonara a koupě Xfi)