Výsledky 1 až 25 z 350

Téma: E6750 - zkusenosti

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    270

Standardní Re: E6750 - zkusenosti

Pokud máš pamětiv módu unlinked, ztrácíš na týhle desce dost výkonu. Nfroce potřebuje linked a to tak že sync 1:1, jinak je to s prostupností dost katastrofa.
    The best Unreal Tournament maniac.

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    Pokud máš pamětiv módu unlinked, ztrácíš na týhle desce dost výkonu. Nfroce potřebuje linked a to tak že sync 1:1, jinak je to s prostupností dost katastrofa.
    Jasne ale prave proto jsem zvysil takt pameti na 900Mhz takze v modu unlinked mi vychazi 1:1. Kdyz dam sync mode 1:1 tak takt pameti vychazi stejne. Ale i presto je prostupnost nizsi? mam nastavene hodnoty v biosu takto FSB mam ze 1333 na 1800Mhz a pameti na 900Mhz mod unlinked. Zajimave je ze uz nemohu taktnou vic nez 1800. Pak mi bios nenajede. Fakt je ze jsem nezvedal voltaz ani u procesoru a ani u pameti. Myslite nekdo ze pripadnym zvednutim voltaze bych se mohl dostat na vyssi frekfence? Protoze i uz na tak vysoky takt mam velmi slusnou teplotu.
    Naposledy upravil foryou; 28.09.2008 v 10:52.

Vliv
    270

Tuhle desku jsem měl ňákej čas tak o ní docela vím. Pokud ti to teda jede taskhle, tak tam dej sync linked mod. Mělo by to bejt lepší, kdyby to náhodou bylo unstable, dej pamět do černejch slotů. Nezvedej voltáž do ram! U týhle desky to jejich OC při sync modu nevím proč ale kazí.

Pokud dáš unlinked a vyjde ti to stejně jak sync, deska to jede jako sync, takže teď je to jedno že tam máš unlinked nebo linked.

Dále pak FSB strop mé desky byl 480mhz čili 1920 QDR. Ale v sync režimu pouze 420, ale stejnak to pak bylo rychlejší jak to hnát na těch 480.

FSB ti trochu pomůže zvednout když přidíáš voltáž do chipsetu, mě to šlo nejlíp s tou druhou největší, ale pozor, musíš chipset aktivně chladit, mít na něm větrák. Jinak jsem se u něj spálil i na defaultu po 30s provozu. Topí to stejně jak NF680/780, tak na to nezapomeň. Jinak to byla solidní deska, fungovala dobře i E8600. Vyměnil jsem jí protože mi tam chyboval RAID řadič od Adaptecu v PCI-E 1x slotu.

Diky za radu. Zkousel jsem si hrat s napetim Vcore ramek i NB ale pak to zacalo hazet sem tam modrou smrt... hral jsem si taky s casovanim ramek. Kdyz mam vse na auto tak to jede bez sebemensich problemu. Fakt je, ze proste pres 1800Mhz se nemohu dostat... Co by si udelal? Mam nastavit NB voltaz na druhou nejvyssi a pak by to mohlo jit jeste zvednout?

Jinak mam update desky 1201 ten posledni a kdyz udelam takt treba na 1900 tak mi bios najede ale nejede dal. A v setupu je videt frekfence procesoru 3,8Ghz kdyz dam 2000Mhz pak 4,0Ghz ... ale proste nepusti me to dal. Velmi by me prekvapilo kdyby to slo jeste dal jen zvysenim voltaze chipsetu (abych rekl nikdy jsem nevidel desku ktera zvlada taktovani lepe s rezimy auto nez rucnim)

Asi i tak mam stesti, ze se dostavam s touhle deskou, procesorem a hlavne vzduchovym chlazenim na tak uzasnou frekvenci. Nikde jsem se nedocetl, ze by se nekomu povedlo tuhle konfiguraci udrzet stabilni bez vodniho chlazeni.
    Asus P5N-E SLI, Intel core 2 duo 6750 OC 3,6Ghz, 3.0Gb-ram 800Mhz, Gainward 8800GT, Harddisk 1TB

Vliv
    270

Tak v tomhle případě bych to nechal tak jak ti to běží, je to beztak docela solidní. Já jsem tam měl E4300 @ 3,3ghz což byl strop CPU a pak E8200 @ 3,8ghz což byl strop desky.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání