tohle zacina bejt hodne zajimavy, ze se tak zacly chovat dve naprosto rozdilny site ....
chtelo by to vycuchat provoz kterej jde mezi modemem a routerem a pak mezi modemem a isp v dobe, kdy to blbne ... jenze to je ponekud slozitejsi ...
tohle zacina bejt hodne zajimavy, ze se tak zacly chovat dve naprosto rozdilny site ....
chtelo by to vycuchat provoz kterej jde mezi modemem a routerem a pak mezi modemem a isp v dobe, kdy to blbne ... jenze to je ponekud slozitejsi ...
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Hmm, nechysta UPC nejaky zrychlovani ala DLS ? U toho DSL bych to videl na nejaky pripravy na vyssi rychlost => nejaky rekonfigurace aby to sit prezila.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Jen pro jistotu - pls, jak velkej vliv může mít špatnej signál těch dvou AP na zbývající síť
Jo a vlastně ještě jedna věc, který jsem si všiml.
Když jsem znovu nastavil router, zjistil jsem, že na modemu byla nastavená jiná výchozí rána,
než potom PPPoE routeru přidělil. nastavil jsem to tak, aby byly ty brány stejný, aby se to nějak
mezi sebou nemlátilo. Ta původní brána mi tam potom už nešla nastavit.
Což by mohlo být, jak uvedl Jezevec, spojený s tím plánovaným " zrychlováním ".
Naposledy upravil pety; 28.08.2008 v 12:02.
Tak problém je opět zde.
Napíchl jsem noťas přímo na modem, pustil ping na výchozí bránu a zkoušel jsem odpojovat a po chvilce zase zapojit kabel od routeru. A světe div se - reagovalo to. V momentě odpojení od modemu přestaly vypadávat packety, cca 5s po zapojení zase začly, opakoval jsem to několikrát, stejný výsledek.
Kde tedy může bejt chyba, když celej den to jede úplně v pohodě, a až večer začne packetloss ? Zkusím ještě vypnout rádio na routeru a nechat provoz na LAN, uvidíme jak se to bude tvářit.
Pokud Vás něco napadne, budu vděčný za každou radu.
Ještě jeden postřeh : v momentě, kdy problém jakoby odezněl, jsem pustil měřák na Rychlost.cz
a dvakrát za sebou mi ukázak rychlost UP přes 400kb, což je dvojnásobek
běžnýho, po cca 2 min už zase normal - cca 200kb.Vypadá to, že se v tom
asi opravdu hrabou, ale nedokážu si vysvětlit to, proč po odpojení routeru
od modemu to jede bez packetlossu.
Naposledy upravil pety; 28.08.2008 v 22:48.
Narazil jsem ještě na netu na názor, že by to mohla způsobovat NAT tabulka ( a nějakej P2P client )
Moc tomu nerozumím, mohl by to někdo vysvětlit ? Je to možný a pokud ano, jak to zjistit ? Je možný zjistit, z jaký IP se ten klient používá ?
Popř. existuje možnost to na tom modemu nastavit tak, aby to fungovalo bez problémů nebo jakej modem na ADSL2+ místo XAVI8122r ?
Předem díky za pomoc.
Ahoj,
tak to vypadá, že problém byl asi opravdu v NAT u modemu XAVI.
Dal jsem tovární nastavení, přenastavil pouze na bridge, vypnul všude
DHCP a NAT. Potom jsem pustil ping, 10000 packetů, 0 packetloss.
Ještě to zkusím během dne, ale vypadá to slibně, protože předtím v době,
kdy to jakože šlo, k packetlossu docházelo, bylo to méně než 1%, ale byl.
Uvidíme, až bude online víc klietů, ale mám z toho dobrej pocit.
Mějte se.
Takže problém se opakuje, i když nedochází k úplnýmu vytuhnutí netu,
odezva se šplhá až ke 2000ms. Mám podezření na konkrétního klienta,
jen nevím, jak to 100% identifikovat.
Je možný zjistit, který porty ve chvíli, kdy je vysoká latence, ten konkrétní klient
využívá a z toho nějak vyčíst, co tam zrovna běží za bordel
Omlouvám se, jestli vymejšlím nesmysly, ale tohle není zrovna můj šálek čaje.
Předem díky za pomoc.
Ahoj,
tak sem se zase po case vrhl do problemu co sem tu nastinil, procetl si tu prispevky a prispeju svoji trochou:
tohle je pres RJ 45
Statistika ping pro 62.24.64.2:
Pakety: Odeslané = 100, Přijaté = 98, Ztracené = 2 (ztráta 2%)
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 10ms, Maximum = 29ms, Průměr = 13ms
ALE co je zvlastni 2x se tam objevilo toto:
Odpověď od 192.168.100.252: Cílová síť není dostupná.
Odpověď od 62.24.64.2: bajty=1450 čas=16ms TTL=61
ta lokalni adresa je schodou okolnosti adresa routeru.
nahral sem dalsi novejsi FW co se na siti objevil - 14e
release notes
1. Packet TTL value control on PPPoe connection from WAN to LAN.
2. Increased ACL table size from 20 to 40.
3. Display the remote AP information in ¡§Active Wireless Client¡¨ page at WISP/Client mode.
4. Change reboot behavior, now auto reboot only if absolutely necessary.
5. Signal Survey now refresh every 1 second.
RTS/RTS treshold sem tedy nastavil na 1500/1501, predtim sem mel 1024/+1 a default je 2346/7 nebo takove cislo podobne.
dale sem to same zkousel na NTB
z 50 pingnuti proslo 49
prumer 22ms, ALE opet se objevilo
tohle budou ty lagy, cim to muze byt? spatne nastaveni nebo nejaka skryta vada elektroniky routeru?
AMD A64X2 3800@2200Mhz+
|ARCTIC Freezer 64 PRO|MSI K8T Neo2-FIR|2048 DDR400 A-Data|Sapphire HD 3850 512MB AGP 8X|MAXTOR 120GB - 7200rpm 8MB+Barca 7200.10 320GB|Toshiba SD-M1612|SB live! 5.1|Inspire 5.100
Tak v mém případě byl problémem Blizzard updater na WoW u jednoho z klientů.
Několikrát jsem to vyzkoušel a sedí to. Vzhledem k tomu, že je to torrent, je mým problémem vysoký počet spojení. Bohužel WL500gP s orig. firmwarem není
jak to omezit. Máte někdo zkušenosti s alternativním firmware openwrt nebo oleg ?
OpenWRT funguje vpohode (teda zalezi samo na HW, ale pokud je podporovany, tak neni co resit).
Ale muzes se pokusit pohledat nastaveni timeoutu NATu, nektery krabky maji strasne dlouhy casy po ktery drzej konexe v pameti a kdyz se ti ta pamet zaplni, tak dojde presne k situaci kterou popisujes. Pokud ten cas zmenit jde, tak ho zmen, pokud ne, tak tam dej jinej firmware, kde to pripadne nastavit pujde (OpenWRT je uplne normalni tux, takze se tam da nastavit co libo/co HW umozni).
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
mám taky lagy, ale při připojení kabelem z routeru, mi hry jedou absolutně bez lagu, při připojení přes wi-fi mám periodické lagy, tzn. zhruba co minutu lag cca 2 s, což vede většinou ke smrtizkoušel jsem kde co v nastavení, nový firmware pro router i síťovku, opravný balíček na XP pro wi-fi sítě ... nevím si rady
Router - D-Link DI-524
Síťovka - D-Link DWL-G510
Tak znovu otevírám téma a navážu tam kde jsem zkončil, že se mi "hromadí" packety až prostě to systém neunese a občase nějaké ztratí = kick z rozehrané hry, shození uploadu na ftp, apod.
dnes se mi UPC jevilo jako každý jiný den - z DHCP jsem viděl IP adresu DNSka vše jak má být - ovšem ping na DNS nefachal.
vyhodil jsem z cesty router a napíchnul se napřímo - problém stejný !
volám na hotline - 20min čekám - tam to se mnou technik velmi zdvořile řeší
- dělám vše co mi říká - následně mi říká že bude pravděpodobně problém u mne protože on modem normálně vidí !!!
dal jsem kabel přímo z modemu do jiné síťovky problém stejný
pak už mi to chtěl položit s tím že je problém u mne a že mi tam klidně pošle technika a že technik pouze přijde s ntbkem píchne jej do modemu a uvidí se.
Pravděpodobě (nemít doma vlastní ntbk) tak se tak stalo a já zaplatil jeho výjezd a problém jsem vyřešen neměl.
Naštěstí ale mám Eee a tak jsem řekl - to mohu udělat také.
Konečně jsem udělal jedno zásadní změnu, a to že jsem nekopíroval mac adresu své síťovky ale ponechal tu co je v ntbku - sám technik mi potvrdil že už na to asi rok nehrajou (přitom mi nedávno někdo tvrdil že ještě furt ano)
společně s tím se musel vyresetovat i modem - a konečně změna = net naskočil - ale taky jsem od DHCP serveru dostal konečně normální UPC adresu 213.bla bla bla (jako jsem mýval vždy).
Technik říkal vídíte tak už vám to jde a chtěl to položit - jenže já mu řekl mmt ještě počkáme až to hodim zpět do klasického compu - tam to samolitr zase nešlo - protože si DHCP server našel starou mac adresu a k ní přiřadil IP z rozsahem začínajícím 80.250.blA.BLA A tady je kámen úrazu.
NEJEN ŽE JSEM SE s touto IP ani nepodíval na gooogle, ale ještě mi vypadávalo spojení viz ty packet losty (co jsem řešil výše).
Nyní co mám jinou IP, zkusil jsem hru, žádné výpadky, ping na seznam 5555 odeslaných, 5555 přijatých, 0 ztráta.
A já bych sakra platil UPC za výjezd - to vono honem !
Takže vy co máte problém z UPC - změňte si totálně mac adresu. Snad dostanete z DHCP jinou IP než tu začínající 80tkou a tím se problém vyřeší...
Paul Atreides
NPE-squad.com - Clan Leader
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital
zajimavy zjisteni. precijen ta podpora k necemu je![]()
predavam dal ... ono se to tam mozna dostane i pres podporu ...
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
ses si jistej, tou IP 80.250?
Paul Atreides
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
Jezevec mi poslal me IPny
a ta z kterych mi to blblo je 86.49.118.68 (s tím že na konci se to občas měnilo)
čili toto byly mé poslední IP 86.49.118.x - pak jsem dostal rozsah 213.220.244.x a najednou nemam s nicim problem - pokud ale vratim mac adresu svehou routeru (bo sitovky) na jeji puvodni. - dostanu zase rozsah 86.x.x.x a chyby jsou zase tu.
Paul Atreides
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)