Hmm, nechysta UPC nejaky zrychlovani ala DLS ? U toho DSL bych to videl na nejaky pripravy na vyssi rychlost => nejaky rekonfigurace aby to sit prezila.
Hmm, nechysta UPC nejaky zrychlovani ala DLS ? U toho DSL bych to videl na nejaky pripravy na vyssi rychlost => nejaky rekonfigurace aby to sit prezila.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Jen pro jistotu - pls, jak velkej vliv může mít špatnej signál těch dvou AP na zbývající síť
Jo a vlastně ještě jedna věc, který jsem si všiml.
Když jsem znovu nastavil router, zjistil jsem, že na modemu byla nastavená jiná výchozí rána,
než potom PPPoE routeru přidělil. nastavil jsem to tak, aby byly ty brány stejný, aby se to nějak
mezi sebou nemlátilo. Ta původní brána mi tam potom už nešla nastavit.
Což by mohlo být, jak uvedl Jezevec, spojený s tím plánovaným " zrychlováním ".
Naposledy upravil pety; 28.08.2008 v 13:02.
Tak problém je opět zde.
Napíchl jsem noťas přímo na modem, pustil ping na výchozí bránu a zkoušel jsem odpojovat a po chvilce zase zapojit kabel od routeru. A světe div se - reagovalo to. V momentě odpojení od modemu přestaly vypadávat packety, cca 5s po zapojení zase začly, opakoval jsem to několikrát, stejný výsledek.
Kde tedy může bejt chyba, když celej den to jede úplně v pohodě, a až večer začne packetloss ? Zkusím ještě vypnout rádio na routeru a nechat provoz na LAN, uvidíme jak se to bude tvářit.
Pokud Vás něco napadne, budu vděčný za každou radu.
Ještě jeden postřeh : v momentě, kdy problém jakoby odezněl, jsem pustil měřák na Rychlost.cz
a dvakrát za sebou mi ukázak rychlost UP přes 400kb, což je dvojnásobek
běžnýho, po cca 2 min už zase normal - cca 200kb.Vypadá to, že se v tom
asi opravdu hrabou, ale nedokážu si vysvětlit to, proč po odpojení routeru
od modemu to jede bez packetlossu.
Naposledy upravil pety; 28.08.2008 v 23:48.
Narazil jsem ještě na netu na názor, že by to mohla způsobovat NAT tabulka ( a nějakej P2P client )
Moc tomu nerozumím, mohl by to někdo vysvětlit ? Je to možný a pokud ano, jak to zjistit ? Je možný zjistit, z jaký IP se ten klient používá ?
Popř. existuje možnost to na tom modemu nastavit tak, aby to fungovalo bez problémů nebo jakej modem na ADSL2+ místo XAVI8122r ?
Předem díky za pomoc.
Ahoj,
tak to vypadá, že problém byl asi opravdu v NAT u modemu XAVI.
Dal jsem tovární nastavení, přenastavil pouze na bridge, vypnul všude
DHCP a NAT. Potom jsem pustil ping, 10000 packetů, 0 packetloss.
Ještě to zkusím během dne, ale vypadá to slibně, protože předtím v době,
kdy to jakože šlo, k packetlossu docházelo, bylo to méně než 1%, ale byl.
Uvidíme, až bude online víc klietů, ale mám z toho dobrej pocit.
Mějte se.
Takže problém se opakuje, i když nedochází k úplnýmu vytuhnutí netu,
odezva se šplhá až ke 2000ms. Mám podezření na konkrétního klienta,
jen nevím, jak to 100% identifikovat.
Je možný zjistit, který porty ve chvíli, kdy je vysoká latence, ten konkrétní klient
využívá a z toho nějak vyčíst, co tam zrovna běží za bordel
Omlouvám se, jestli vymejšlím nesmysly, ale tohle není zrovna můj šálek čaje.
Předem díky za pomoc.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)