Jj, taky myslím, že tohle žádný problém není (a u JPEG už tuplem ne). Tipoval bych, že pokud někdo něco řeší, je to srovnání D300 vs. D700, případně 5D (5D MkII) vs. D700 a pokud specificky u D700, tak za úvahu stojí asi ten hledáček a pak taky fakt, že D700 s gripem je snad to největší a nejtěžší, co je vůbec aktuálně k dostání. (tedy mě by to u těla moc netrápilo, ale připadá mi, že docela dost majitelů D3 si na tohle stěžuje a nemálo z nich si kupuje D700 bez gripu jako druhé tělo, naopak asi velká část těch, kteří budou mít D700 jako primární tělo se bez gripu nebude chtít obejít)
Jinak v tom testu se píše, že D700 sdílí AF modul s D3, zatímco uživatelé po porovnání říkají, že výkony AF u D700 odpovídají D300 a ne D3 (ne, že by to byl fatální rozdíl).
btw: Nikon imho (klasicky, viz třeba D200 vs D80) z uživatelského pohledu ořezává nižší modely velmi dobře a asi až na hledáček, dvířka karet a úroveň zasealování ořezal dobře i D3 na D700 a naopak D700 má navíc některé užitečné věci. Připadá mi ale vrcholně kuriózní, že jim stálo za to vybavit D700 CF Type-I slotem - ani napamatuji, která DSLR neměla Type-II a žádná úspora to není (rozdíl je jen fyzická výška slotu). Vzhledem ke dnešnímu stavu (skoro žádné nové Type-II karty ani nejsou) to není vůbec problém, jen je to zajímavé.

VIP

Odpověď s citací