Tak jsem po dlouhé době našel case, která totálně splnila mé představy a jednoznačně překonala mé očekávní. Udělal jsem čáru přes rozpočet a ve čtvrtek jsem si rozbalil LIAN LI PC A7010.
http://www.lian-li.com.tw/v2/en/prod...25&ss_index=61
Pro koupi mě přesvědčil luxusní design, který mě na první pohled trknul, dále obrovský prostor, HotSwap pro 7 pevných disků a jejich dobře řešené chlazení.
Trvalo mi celý den, vzal jsem si na to dovolenouvšechno do ní poskládat a pěkně uspořádat kabeláž a jejich cesty, bylo toho dost, možností a možných variabilit byla spousta, ale nakonec se to zadařilo, takže o víkendu jsem mohl nadšeně startovat.
Shrnul bych pár bodů, které mě u téhle case fascinují a potěšili mě:
+ Perfektní konstrukce, vše je do detailu kvalitně zpracované, spousta možností pro skryté vedení kabeláže
+ HotSwap pro 7x pevných disků, kabely se zapojují z pravé strany za disky, takže kabeláž není vidět, pro všech 7 disků jsou potřeba jen 3 napájecí klasické molexy.
+ Na pravé straně case (za disky) je dost prostoru pro smotání S-ATA kabelů (60cm). Já jsem z pěti SATA kabelů udělal takový kruhový obrazec, který drží svůj tvar, takže při pohledu do case je vidět jen pás kabelů, které začínají vyčuhovat od koše ke konektorům základní desky.
+ čelní 2x 120mm ventilátory foukají přímo na pevné disky a od nich je veden vzduch dalšími 2x 120mm.
+ Při osazení 5x HDD (3x Samsung F1, 2x Spinpoint P) nejsou slyšet žádné vibrace, nikde nic nerezonuje včetně bočnic (o víkendu jsem kopíroval mnoho dat mezi disky). Toho jsem se původně bál, protože disky jsou upevňovány klasickými šroubky na kovový adaptér, které se zasune do plastových lyžin.
+ pod čelní maskou case je schován regulátor pro 6x ventilátorů, je realizován třemi konektory, kde se každý rozděluje na dva ventilátory.
+ Na nejvyšší pozici u 5,25" mechaniky je v pravé části připravený otvor pro vedení kabeláže za košem
+ Možnost osazení zdroje do spodní nebo vrchní části. Dal jsem ho do spodu, vypadá to velmi dobře a ATX kabel s napájením VGA tak navazuje na držák velkých karet
+ Přídavný antivibrační koš (koš, který má u šroubků gumové návleky) pro další 3 pevné disky. Koš je možné osadit do spodní nebo vrchní části
+ USB, Audio, IEE1394, E-SATA kabeláž je možno vést za plechem základní desky až do spod, kde jsou otvory přímo pod deskou.
+ Držák dlouhých karet, který jde přes výšku celé case, je velmi užitečný pro schování ATX kabelu včetně napájení grafické karty. Vypadá to velmi dobře, není nic vidět.
+ všech 6 LIAN LI ventilátorů jsem nahradil za Noctua 800ot., které mají kabel ve flexu a upevnil jsem je antivibračníma nožičkama, které jsou v balení
+ čelní pozice pro ventilátory mají kvalitně provedné prachové filtry, které jdou snadno sundat
+ čelní masku lze snadno sundat, je jištěná pomocí šesti kolíků
+ střecha skříně je odnímatelná
- po naskládání všech komponent je tahle mrcha pěkně težká
- původní ventilátory nemají kabel ve flexu (mě to dnes přijde příšerné)
- cena je dost vysoká (vyšla mě na 6 800 Kč), ale na druhou stranu překonala mé očekávání
Další investice mě čeká do průhledné bočnice a tentokrát se také chystám na pořízení koleček, brum brum![]()