Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: ISP zablokoval přístup na NET, prý kvůli virům.

Standardní ISP zablokoval přístup na NET, prý kvůli virům.

Zdravím,

tak jsem jel o víkendu s přítelkou ke známé. Bohužel mi včas neřekla že ode mne bude chtít abych se podíval na comp a tak jsem si nevzal NTBook.

O co jde:
    pustím explorer, a namísto nabíhajícího Seznamu.cz se objeví html stránka od ISP, že přítup byl zablokován, jelikož počítač vypouští do sítě viry, spam nebo jinou havěť. A že systém to automaticky odblokuje po 60minutách pokud tedy již nebude problém...

Comp: WinXp Home CZ - SP2
    přípojení - ethernet do APčka (router)
    dále pak přes wifi k ISP.

Sranda je, že:
    - chcete-li si stáhnout prográmky na ničení virů musíte mít přístup k NETu (zablokováno)
    - pokud bych o tom věděl a přinesl si i samotné programy na usb, stejně potřebuji aktualizace (zablokováno)
    krapet paradox !

No nakonec jsem vzal celej case a odvezl ho k nekomu jinemu, ktery pristup na net mel a tak jsem stahnul nejnovejsi aktualizace k NODu32, a take aktualizace ke SPYBOTu SD 1.6, zaroven jsem si nechal vypsat programkem Hijackthis vsechny soubory co jsou aktualne spustene, a co se spousti po startu.

Co mi bylo divne jsem dal pryc, co nasly vyse uvedene programy jsem smazal. A jelikoz to nedelam prvne jsem presvedceny ze tam uz nic neni !!!
    OVSEM NET JE STALE BLOKOVAN.

technicka podpora je jen v prac dny od 8 do 16:30 (to je stejne comp vypnutej pac tam nikdo neni...)

A dle dnešních slov technika kterému jsem se konečně dovolal mi bylo sděleno: "pokud se stále objevuje tato stránka, stále tam něco je... Přeinstalujte si počítač..." (tahle věta mě nejvíc dráždí)

Na mou otázku, když váš systém něco najde, řekněte mi laskavě CO našel?
    odpověď: To Vám bohužel nezjistím.
    Jediné jak toto odzkoušet, je vzít nějaký ntbk a přípíchnout jej namísto toho pevného compu, jenže to je na dalších 14 dní, protože já tam fakt z prahy jet nechci. Ovšem přijde mi od technické podpory divné že vám "něco" zakazuje, ale nedokáže říct co to "něco" je.

Prosím Vás - jak byste jednali VY na mém místě ?
    Co by jste ještě eventuelně vyzkoušely prozkoumat ?
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Standardní Re: ISP zablokoval přístup na NET, prý kvůli virům.

Zkusil bych spustit z nouzovyho rezimu s praci v siti. Pripadne nekde sosnout nejakou live linux distribuci a zkusit to z ni.

Osobne mi prijde divny, ze by ISP provadel nejakou zavrubnou kontrolu na viry. Je mozny, ze treba jen blacklistoval tvoji mac adresu, tak bych ji zkusil zmenit.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

a) zmenit ISP, isp te muze maximalne velice slusne upozornit, ze asi z tvyho stroje proiha komunikace ktera by nemela.
    b) dojit nakopat pr... tomu "technikovi"
    c) necht si pritelkyna pujci neco na co se da pripojit zvenku, idealne tucnaka s sshckem a necha to tam nejakou dobu bezet. Pokud net nepujde vratit se do bodu b).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    Osobne mi prijde divny, ze by ISP provadel nejakou zavrubnou kontrolu na viry. Je mozny, ze treba jen blacklistoval tvoji mac adresu, tak bych ji zkusil zmenit.
    No podle mě, umí nějaký firewall který mají v cestě ven, pouze kontrolovat aktuální průtok dat, a pokud je nějaký vysoký (např rozesílání nějakého spamu) tak to blokne.
    Jak jsem uváděl, oni mají na půdě někde wifi router, který má svou IP adresu dannou providerem - ta měnit nelze, ale souhlasím, že je blokována.
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    a) zmenit ISP, isp te muze maximalne velice slusne upozornit, ze asi z tvyho stroje proiha komunikace ktera by nemela.
    b) dojit nakopat pr... tomu "technikovi"
    c) necht si pritelkyna pujci neco na co se da pripojit zvenku, idealne tucnaka s sshckem a necha to tam nejakou dobu bezet. Pokud net nepujde vratit se do bodu b).
    a) souhlas (bohužel tam nic jineho v te prdeli neni - leda ADSL 4x drazsi)
    b) souhlas
    c) neni to moje pritelka (ale me pritelky kamoska za kterou jsme jeli ale to je fuk)
    Paul Atreides

Senior Member
    Vliv
    298

kromě toho, že provider je naprostá guma..

domnívám se, že monitoruje počet spojení - konexí typu tcp a udp z daného počítače v případě překročení nějakého konkrétního čísla - limitu, přístup z daného počítače - mac adresy zařízení blokuje.

takže provider ví, že tam máš nějaký virus na základě vysokého počtu odchozích spojení z daného počítače, ale už těžko na dálku zjistí jaký.

windows firewall k ničemu nebude, vždyť standartně propouští nějakou komunikaci na určitých portech, která ani nemusí být povolená, takže bych zkusil vyzkoušet jiný firewall, který dokáže monitorovat odchozí spojení - např. kerio, nebo jiný.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

To je blbost, to by to bralo jako virus i torenty a podobný věci. Imho to bude nějakej packetovej filtr, kterej má nějakou databázi toho co známý viry posílaj po síti a snaží se to zabíjet.

Můj ISP tuhle ochranu používá taky a nevidím na tom nic špatnýho. Akorát tady to maj inteligentnějc, pokud to člověka zablokuje tak mu zůstane přístup na lokální ftp, kde jsou odvirovávací programy.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member
    Vliv
    298

No tak mi věř, že to blbost neni. Že je něco blbost dokáže napsat každý i bez znalostí. Jedná se o mé několikaleté zkušenosti, když jsem pracoval pro wifi isp, který má dnes něco přes 3000 klientů. Jmenovat nebudu. Pokud tohle skutečně používá tvůj provider(ale jak do toho můžeš vidět, když jsi v pozici klienta), tak si zkus nastavit max. počet konexí na třeba 10 tisíc. Ale torrentové klienty se v tomhle směru chovají šetrně, uzavírají nepoužívaná spojení a běžně navíc nejsou dostupné tisíce seedů, že. Takže tolika spojení v praxi nedosáhneš. Kdežto třeba DC klienti, např. StrongDC ty tisíce spojení udělají a běžně je ani po sobě nezavírají, takže si zkus pustit DCčko, nastavit maximální limity spojení, pořádně to vytížit, a uvidíš, jak budeš brzy u ISP za trotla, protože tě zajisté bude kontaktovat.

EDIT: viry a spyware udělají bežně jeden až několik tisíc spojení, většinou je vytvářejí, dokud to jde.

On totiž jeden takto "postižený" klient dokáže totálně zrušit internet všem ostatním klientům na daném AP.

Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    286

Ako bolo spomenute, skusil by som tam nabootovat nejaku live distribuciu *NIXu ci sa pripoji po tej hodine.

Pripadne pribehnut s hubom + notasom a odsniffovat si to . A bud nieco najst alebo presviedcat cistou komunikaciou.

Bohuzial co sa tyka komunikacie zo strany ISP je to bezny pripad v nasich krajinach ked niekto nema priamu konkurenciu. "Ak sa ti nepaci chod do ... narucia draheho monopolu "
    Ak sa nezhodnete v lepsom pripade sa ti podari vyviaznut zo zmluvy bez poplatkov a dostat naspat tie za dobu neopravneneho blokvania. Kedze takito keketi casto maju rozne zdieracske 'pokuty' to moze byt celkom vyhra.
    Ako konecne riesenie po nich postvat COI ci CTU ak maju nejake chyby, ale kedze predpokladam ze dodavaju komunite co sa pozna medzi sebou a mohlo by to vypalit naspat po zruseni/zdrazeni netu ...
    Naposledy upravil puki; 12.08.2008 v 16:36.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Ok, dostals mě. Z praxe tolik zkušeností nemám. Vím že můj ISP má něco co výše popsaným způsobem odstavuje zavirovaný počítače, detaily neznám.

Experiment s počtem spojení by mohl být docela zajímavej, ale v současný konfiguraci by to asi nejdřív neunesl domácí router. Vím jakej bordel v síti dělaj vysoký počty spojení, ale i tak mi přijde divný že by takovej systém mohl fungovat spolehlivě jenom podle tohoto kritéria.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Vliv
    300

Hele, poskytuje ti to cosi, co si rika ISP, konektivitu nebo ti to poskytuje zmrveny shit nazyvany "pripojeni do internetu" ?
    Normalnimu ISP je uplne jedno kolik a jakyho trafficu vygenerujes. Proste sis smluvne objednal sluzbu XYZ, z 99% definovanou vyhradne jako XMbit => ISP vi, ze muzes generovat XMbit v kilovejch paketech, ale trebas taky klidne v 50B paketech. V Obou pripadech je jeho povinosti zajistit aby se tech XMbit preneslo.
    Teprve pak muze pripadne kalkulovat s pravdepodobnosti kolik ze se tak bezne na takovy lince prenese a kolik ma klientu ...

Stejne tak z principu fungovani normalni ISP posila do haj... veskery veci typu "on me nekdo z pocitace XYZ hackuje", anobrz jemu je to jedno, protoze pokud ma nekdo nejaky problem, necht se obrati na soud a ten jediny muze rozhodovat. ISP by byl sam proti sobe, proc by mel probuh odpojovat platiciho klienta ?

=> dotycna by minimalne nemela za dobu nefunkcnosti netu zaplatit a pokud s tim bude mit onen "ISP" problem, tak COI + CTU + SOS.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    ...
    On totiž jeden takto "postižený" klient dokáže totálně zrušit internet všem ostatním klientům na daném AP.
    Bez QoS jiste, predpokladam ze kazdy alespon trochu profesionalni provider QoS pouziva. Napr. na mikrotiku je to velmi snadne.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Teorie s providerem kteremu je vse jedno je hezka, ale jen si zkus treba u takoveho "mensiho" providera jakym je UPC pustit komp s par virama co odesilaji neco do site, reakce maji velice rychle, jen sem stahul aktualizace pro antivir/antispyware...
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    ...
    ach jo ... jezevce jezevce, kdy ty se konecne probudis
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    ach jo ... jezevce jezevce, kdy ty se konecne probudis
    já s jezevcem naprosto souhlasim, je to ovšem jedno velké ALE.
    Když si podepíšeš smlouvu kde to je uvedeno, že případě technických problému tě mohou dočasně odpojit od sítě. Tak jsi v podstatě sám vosel, když jsi jim na to přistoupil.
    Ovšem to víme MY, ale né dvě holky co lezou po večerech na seznam a buh vi kam jeste. A hlavne oni to vidi tak, že predtim platili 450 za net + 300 za pevnou + dph a ted platej 260 + dph.

když tam jiná možnost není... (nepočítaje cdma)

BWT mezitím jim INET již naběhl (ačkoliv prý neudělali vůbec nic) ve ST večer už to prý šlo - samo.
    no takže snad se to teda i "samo" vyřešilo
    Paul Atreides

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    já s jezevcem naprosto souhlasim, je to ovšem jedno velké ALE.
    Když si podepíšeš smlouvu kde to je uvedeno, že případě technických problému tě mohou dočasně odpojit od sítě. Tak jsi v podstatě sám vosel, když jsi jim na to přistoupil.
    Ovšem to víme MY, ale né dvě holky co lezou po večerech na seznam a buh vi kam jeste. A hlavne oni to vidi tak, že predtim platili 450 za net + 300 za pevnou + dph a ted platej 260 + dph.

když tam jiná možnost není... (nepočítaje cdma)

BWT mezitím jim INET již naběhl (ačkoliv prý neudělali vůbec nic) ve ST večer už to prý šlo - samo.
    no takže snad se to teda i "samo" vyřešilo
    a to je presne ono ... bud chces internet za 100kc/mes za nejakej 2mbit a pak musis ocekavat, ze kvuli tobe nekoupi zarizeni za 10Mkc pro pripad, ze bys delal problemy (a budou mit smluvne osetreno, ze te muzou ustrihnout, omezovat ti prehnanej provoz, atp).
    nebo si zaplatis 100kkc/mes za 50mbit a nikdo se ani neodvazi ti neco urezavat nebo omezovat ...

a o tom to je ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Senior Member
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    a to je presne ono ... bud chces internet za 100kc/mes za nejakej 2mbit a pak musis ocekavat, ze kvuli tobe nekoupi zarizeni za 10Mkc pro pripad, ze bys delal problemy (a budou mit smluvne osetreno, ze te muzou ustrihnout, omezovat ti prehnanej provoz, atp).
    nebo si zaplatis 100kkc/mes za 50mbit a nikdo se ani neodvazi ti neco urezavat nebo omezovat ...

a o tom to je ...
    jo tak pod toto ^^^ se taky rad podepisu

Vliv
    300

No dyk, proto si za net platim 10x vic nez ostatni kolem, ale mam svoji linku k dispozici 24/7, kdyz neco nefunguje, tak support = sms/phone a za minutu mam zpet odpoved, co se deje + odhad do kdy bude vyreseno. Nejdelsi vypadek co si pamatuju nebyl ani na strane myho poskytovatele, ale jeho dodavatele - overeno ping/traceroute - byl zpusoben bourkou a trval cca 12 hodin (vyhorel jim spojovaci bod).

Taky sem pro, aby se veci nazvaly spravnym jmenem => pokud to nema verejnou IP + samozrejme moznost na pozadani ziskat zadarmo rozsah IPcek (4/6) + linka neni garantovana (alespon minimalni rychlost) tak to proste NENI internet.

=> vsem rict, ze za svych 500Kc dostanou v nejlepsim pripade 256kbit (samo s garanci a 1:1) + navic to, co je zrovna v moznostech site, ale co byt muze (s pravdepodobnosti 90%) ale taky nemusi. IMO by to prospelo vsem, jak prodejcum tak zakaznikum, kteri by vedeli do ceho jsou a nestezovali by si ze to je "pomale".

nj ale vysvetluj to lidem ktery tomu nehovej a videj jen rozdil v penezich.
    (to je ta druha stranka veci)
    Paul Atreides

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání