Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Cooler Master Gemin IIS

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Standardní Re: Cooler Master Gemin IIS

jsem rád že to zatím nějak funguje,teploty už jsou 42-43° idle,62° orthos....není to podle mých představ,ale vyvažuje to naprostý ticho.Stále si ale myslím že na svou velikost je ten chaldič dost neefektivní.
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Citace Původně odeslal Gestler Zobrazit příspěvek
    jsem rád že to zatím nějak funguje,teploty už jsou 42-43° idle,62° orthos....není to podle mých představ,ale vyvažuje to naprostý ticho.Stále si ale myslím že na svou velikost je ten chaldič dost neefektivní.
    no, v testu chladičů cpu na shw dopadl nejlépe... je to pravda už přes rok a od té doby přibylo několik o mnoho lepších chladičů. o efektivitě se tak dá spekulovat, v podstatě jde o plochy heatspreaderů (a jejich vyzařování), schopnost přenosu tepla na ně a nakonec o odvod ohřátého vzduchu od chladiče.
    jak jsem psal výše, u mě se projevili problémy (s tímto chladičem) jiné, a už jsem dříve psal, že bych si jej znovu nekoupil - ale to více kvůli nemožnosti osadit jakýmkoliv výkonným chladičem nb desky - vyřešeno přesazením ventilátoru tak, aby jej ofukoval.
    takže buď výměna, nebo se s tím smířit - rozhodně nejsi sám, kdo s tímto chladičem "bojoval"

Věk
    41
    Vliv
    231

Snad brzy dorazí Arctic Cooling Freezer Xtreme,pak udělám srovnácí test jako špatný chladič ho označit nemúžu,po výměně ventilátoru a maximálním dotažení funguje celkem dobře a velkou radost mi dělá ticho...ale stále proti púvodnímu chladiči s 92mm fanem se mi těch pár stupňú dolu nezdá jako odpovídající výsledek na to kolik stojí...nicméně pro lidi kteří chtějí ticho je asi vhodný a nevypadá vubec špatně,takže ostudu ve skříní s plexi ostudu rozhodně neudělá.

Když jsem dotahoval,teprv jsem si uvědomil že heatpipe jsou těsně nad chladičem chipsetu který je horký...takže jsem začal uvažovat jestly nejsou horké od něj a ve skutečnosti něco někde není jak má být
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Citace Původně odeslal Gestler Zobrazit příspěvek
    Snad brzy dorazí Arctic Cooling Freezer Xtreme,pak udělám srovnácí test jako špatný chladič ho označit nemúžu,po výměně ventilátoru a maximálním dotažení funguje celkem dobře a velkou radost mi dělá ticho...ale stále proti púvodnímu chladiči s 92mm fanem se mi těch pár stupňú dolu nezdá jako odpovídající výsledek na to kolik stojí...nicméně pro lidi kteří chtějí ticho je asi vhodný a nevypadá vubec špatně,takže ostudu ve skříní s plexi ostudu rozhodně neudělá.

Když jsem dotahoval,teprv jsem si uvědomil že heatpipe jsou těsně nad chladičem chipsetu který je horký...takže jsem začal uvažovat jestly nejsou horké od něj a ve skutečnosti něco někde není jak má být
    já jej mám otočený opačně - heatpipe jsou pod nasáváním ventilátoru zdroje, nad NB mám přesazený ventilátor, aby jej ofukoval...

Věk
    41
    Vliv
    231

Jo málem bych zapoměl...to je další klad tohoto chladiče,to jak ventilátor přesahuje chaldič=perfektně chaldí desku....teplotu chipsetu mám o 5° níž než pře tím,ty heatpipe jsem nějak nepochopitelně natočil tímto směrem....jsem to dělal po příchodu z práce no....vyplej mozek předělávat se mi to nechce...až dorazí Arctic mrazič,tak by jedině musel být horší než Gemin abych to otočil

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

podla tvojho podpisu to mas v eurocase, pokial to je este k tomu uzky case tak moze mat proste malo vzduchu, nepises ako mas porieseny airflow atd .. pokial mas v kejse hic tak ti nepomoze ani chladic za 10 litrov
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Věk
    41
    Vliv
    231

Bedna neni eurocase,je to Acutake Acu Target,čili ještě větší šit,v předu mám 14cm Fan místo púvodního 12cm,v zadu 12cm,místo púvodního 10cm,zdroj má 14cm z výroby,8cm na 7V podává vzudch bočnicí ke grafice....není to nic moc ale lepší než vubec nic...snad.Jiná skříň se bude řešit příští týden
    Naposledy upravil Gestler; 14.08.2008 v 16:53.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U1
    Založil Spajdr v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 19.08.2004, 10:15
  2. Thermalright SP-94 vs Cooler Master Hyper 6 ?
    Založil selice v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 22.07.2004, 19:17
  3. ventilator 80mm COOLER MASTER SAF-B82
    Založil intel v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 13.05.2003, 22:33
  4. Novy Cooler Master CP5-7JDIB-0L
    Založil DAM v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 52
    Poslední příspěvek: 19.12.2002, 13:22

Pravidla přispívání