Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Jak vyčistit počítač od driverů Creative X-Fi

Standardní Jak vyčistit počítač od driverů Creative X-Fi

Zdravím. Nainstaloval jsem do počítače kartu Creative X-Fi Xtreme Music a nainstaloval k ní nejnovější ovladače Creative Sound Blaster X-Fi (v2.18.0004) a Creative Console Launcher 2.60.27. Vše funguje napoprvé bez problému.
    Následně jsem celý zbytek dne trávil pročítáním různých diskuzí na téma ovladačů a zjistil jsem, že jistý Daniel Kawakami spáchal svépomocí ovladače pro X-Fi karty, které prý svou kvalitou předčí ty od Creative, zpřístupňují funkce a navíc umožňují nastavit krokově subwoofer atd.
    Sehnal jsem si instalační CD těch neoficiálních driverů od Daniela K + DDL Unlocker + driver od Auzentechu X-Fi Prelude.

Dále jsem se dočetl, že drivery od Creative se nacpou všude po compu a "hlídají" si právě instalaci neofiko driverů. Jak tedy mám DOKONALE vyčistit mašinu od Creative driverů předtím, než nainstaluji ty drivery od Daniela ?

A dotaz na závěr: Jaký je přesně rozdíl v driverech od Daniela (založených na tuším vezi 2.15...) + DDL unlock a mezi Creative Sound Blaster X-Fi (v2.18.0004) ?? CO je lepší nainstalovat a PROČ ??

Přátelé moc děkuji za případné odpovědi a rady.
    (Shapete, ty bys mi učitě poradil dokonale )
    Naposledy upravil Kallashnikov; 08.08.2008 v 18:47.

Standardní Re: Jak vyčistit počítač od driverů Creative X-Fi

Zkus zda to neumi Driver Sweeper - nahrada za dnes jiz placeny driver cleaner.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Citace Původně odeslal Kallashnikov Zobrazit příspěvek
    Zdravím. Nainstaloval jsem do počítače kartu Creative X-Fi Xtreme Music a nainstaloval k ní nejnovější ovladače Creative Sound Blaster X-Fi (v2.18.0004) a Creative Console Launcher 2.60.27. Vše funguje napoprvé bez problému.
    ......(v2.18.0004) ?? CO je lepší nainstalovat a PROČ ??
    Přátelé moc děkuji za případné odpovědi a rady.
    (Shapete, ty bys mi učitě poradil dokonale )
    Zkusim - nejprve ven ovladace (neni to legrace). - A jeste - stara dobra pravda, pokud vse funguje jak ma, nema se pokouset dabel .

How To Fully Uninstall Creative XP + Vista Drivers & Solve Install Problems:
    **zacneme ve Zmenit nebo odebrat programy - Sound Blaster X-Fi**
    1.setup.exe, run it and select Uninstall and Delete all shared files below. After you’re done, restart NO !!
    2. Guru3D Driver Sweeper "http://www.guru3d.com/newsitem.php?id=5936", RUN. /Uninstall Creative,nvidia,ATI ....
    3. First you need to kill the CTHELPER.EXE process in Window’s Task Manager (Windows),
    4. Manual Removal Of Files - Control Panel > Control Panel Home > Programs > Uninstall a program (Creative - FULL).
    Remove these files/folders: C:\Windows\System32\BMX*.rfx
    C:\Windows\System32\Data - ONLY VISTA
    C:\Windows\SysWOW64\Data *(64-bit only) - ONLY VISTA
    C:\Windows\{*.BAK
    C:\Windows\{*.CDF
    C:\Windows\CTDCRES.DLL
    C:\Windows\System32\cttele32.dll
    C:\Windows\System32\drivers\CTOSS2K.SYS
    C:\Windows\System32\drivers\CTSFM2K.SYS
    C:\Program Files\Creative (delete whole folder)
    C:\Windows\CTXFIRES.DLL
    C:\Windows\CTPRES.DLL
    C:\Windows\Updreg.EXE
    Now we need to remove Creative registry entries, and there’s quite a few.
    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Creative Tech
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Creative Tech
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Creative Tech
    HKEY_LOCAL_Machine\Software\ASIO

open Windows Explorer and delete the files with filenames like these:

{00000005-00000000-00000002-00001102-00000004-20021102}.BAK
    {00000005-00000000-00000002-00001102-00000004-20021102}.CDF
    ------------------------------
    31/07/08 EDIT: Creative have changed the installer programs. Some files may not be present -there also will be some new ones…. Some of the advanced removal details may be out of date and inaccurate. We will add more info when available on the new uninstallers.

A ted uz cesky. Je to srozumitelne, vsechny soubory se musi rucne vymazat, Creative kvuli Danielovi Kawakami zmenil instalacni
    utilitu, ktera ted potrebuje zapis ID pro povoleni Dolby Digital Live.
    Danielovy drivery ted na RS uz nemam, byly tam skoro dva mesice. Spolehlive drivery, ktere se ovsem musi instalovat z ISO, ktere Daniel upravil mirne podle sveho - vysledkem je stabilni system, po setinach konfigurovatelny subbas a zcela volne DDL, ktere bezi prekrasne na vsech chipech X-Fi.
    Nove drivery maji zybudovanou ochrannou funkci, ktera je zatim jen pro majitele Titania karet do PCiE - podle kodu na obalu CD odblokuji DDL driver.
    Danielovy drivery tohle neotrebuji (obsahuji nejen DDL, ale DVD Audio, vsechny kodeky e.t.c.), nesmi se ovsem updatovat system.
    Velka diskuse bezi ted na Creative foru, kde nove drivery a Launcher zneschopnily predevsim modely X-Fi s I/O panelem.

Protoze jsem konnecne dokoncil testy zvukovek vcetne referencni k tomu, muzu jen potvrdit, kolik z vlastnosti X-Fi chipu Creative zablokoval (od nepodstatnych nepohyblivych savli na mixeru az po docela vazny problem se samovolnou zmenou hlasitosti. Chybejici funkce, ktere karta umela, se Creative pokusil vratit revizi firmwaru revokovanou s novymi drivery - rada karet, ktera potrebovala software treti strany i na pitome DVD najednou umi ac3 a DTS hardwarove). Nenastal do dnesniho dne jediny problem, diky Danielovi (oni jej oznacili za zlodeje, sve vyjadreni firme a internetove komunite zaslal obsahlym dopisem. Nicmene jeho drivery uz takrka nejsou k sehnani. Muzu je na RS jeste na nekolik dnu vystavit - 520 MB !?).
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Řada souborů už opravdu v nových driverech není, dokonce už ani první možnost ke zvolení odinstalace creative X-Fi, dokonce ani proces CTHELPER.EXE už neběží.

Co najdu se pokusím smazat. Jinak instalační ISO Danielových driverů mám (je to verze z března 2008, má asi 545MB).

A ten DDL Unlock se musí instalovat taky nebo je DDL již automaticky enable po instalaci driverů z toho Danielova ISO ?? Protože tu mám ještě soubor DDLUnlock a k tomu ještě ty drivery od X-Fi Prelude Auzentechu...

A samozřejmě děkuji za pomoc. , uvidíme co to udělá.

Budu opet citovat Daniela_K.

"Dolby Digital Live Unlocker for Creative SB X-Fi series
    (only works with the SB X-Fi Series Installation Disc for Windows XP/Vista)
    ------------------------------------------------------------------------------
    WARNING:
    cit.:"How to use:
    *Install the unofficial “SB X-Fi Series Installation Disc for Windows XP/Vista” from Daniel Kawakami (daniel_k).
    *At least Audio Console or Console Launcher must be installed.
    *Close any running Creative applications or restart Windows in Safe Mode.
    *Run DDLUnlocker.exe and follow the instructions.
    *Download the latest Auzen X-Fi Prelude driver from: version 1.0
    *Unpack with full paths.
    Open AudioSetup and copy CmnSupt.cab, CTCabEx.dll and engine32.cab to AudioDDL.
    *Install the Dolby Digital Live Pack
    *Open AudioDDL and run Setup.exe.
    *Save the contents in this folder for future installaions.
    *Restart Windows and run Audio Console or Console Launcher.
    Postup je jednoduchy, dokonce ani neobchazi kodovani instalatoru.
    Dodaji se potrebne soubory (viz vyse z instalace beznych driveru Daniela), A V NOUZOVEM REZIMU se spusti Unlocker.
    Po restartu se nainstaluje jiz bezne Dolby Live.
    V konsoli je nova polozka Encoder

THX console ma zcela jiny vzhled a HLAVNE FUNKCI.

Jde vyuzit i novych driveru pro Auzen Prelude, vazba SN karty na lic.klic DDL je vsak 128 bit.sifrovanim neprolomitelna. Ke kartam Creative existuji jine kody.
    Pouze DDL verze 1.0 takto osetreno nebylo.

Odinstaloval jsem vše co jsem našel dle seznamu + v registrech vše co obsahovalo "creative" + jsem vymazal komplet windows temp a všechny adresáře z "C:\Program Files\InstallShield Installation Information\" obsahující creative soubory.
    Následně instalace Danielových driverů, pak DDL Unlocker a instalace DDL z Auzen Prelude driverů 1.0.

Všechno šlape jak má. Díky moc.
    Naposledy upravil Kallashnikov; 10.08.2008 v 22:03.

Member Avatar uživatele erik_1
    Věk
    44
    Vliv
    234

Citace Původně odeslal shapet Zobrazit příspěvek
    .... Nicmene jeho drivery uz takrka nejsou k sehnani. Muzu je na RS jeste na nekolik dnu vystavit - 520 MB !?).
    ...tak ja by som uvital moznost si ich stiahnut z RS...ak by sa dalo to ISO este rozdelit na 2 subory...tak to by bolo uplen super

Dakujem
    CPU: AMD64 X2 Brisbane 4850e(@ 5400+)/2500(@2780) 1,18v, MB: ASUS M3A-H/HDMI, RAM: 2x1024MB DDR2-800MHz Patriot Low Latency CL4, Graphic: SAPPHIRE HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E + AC Accelero S1 + Turbo Module, DVD: DVD-RW LG GSA-H10N, HDD: Seagate Barracuda 7200.7 160GB 8MB cache, CASE: Delux 400W Fortron Blue Storm, MYŠ: Logitech MX518 + Steelpad QCK, AUDIO: Genius Home Theatre 5.1 5000 on Creative X-Fi Extreme Music,CRT: IIYAMA Vison Master 450PRO 19"

Citace Původně odeslal erik_1 Zobrazit příspěvek
    ...tak ja by som uvital moznost si ich stiahnut z RS...ak by sa dalo to ISO este rozdelit na 2 subory...tak to by bolo uplen super

Dakujem

Linky jsem ti poslal do soukromé zprávy.

Senior Member
    Vliv
    305

Možná hloupá otázka, ale dají se ovladače od Daniela použít i pro notebookovou X-Fi (ExpressCard): http://barbone.cz/index.asp?stiid=65...ss%20Card%2054)

Potřebuju digitální výstup z notebooku a zatím to vypadá právě na tuhle kartu...

Bohuzel to neni mozne, vsechny verze PCiE karet a navic Cardbus Audigy jsou z teto podpory vylouceny. Presneji receno, ono je to nepodporuje.
    Pokud znam kartu X-Fi ExpressCard, tak ma zbrusu nove drivery prilozeny a digitalni dekodovani problemem neni (i bez pridavneho slotu). Jen enkodovani do DDL nezvladne.
    Naposledy upravil shapet; 18.08.2008 v 12:47. Důvod: chyba

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Creative Sound Blaster X-Fi 2.18.0004
    Založil Over v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 01.08.2008, 02:45
  2. Creative SB X-Fi beta driver ze dne 2.6.2008
    Založil Shit z PCT v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.06.2008, 18:26
  3. Creative ALchemy (X-Fi Edition) 1.10.01
    Založil mortician v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 16.05.2008, 23:51
  4. Creative Sound Blaster X-Fi XP Beta Driver 2.14.0001 (9 Jan 08)
    Založil Masster v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 29.02.2008, 17:39
  5. K8N Neo4 FI + Creative Inspir T7900 (problem vyřešen lock)
    Založil Arnold__Rimmer v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 15.12.2005, 12:08

Pravidla přispívání