Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
Sorry, ale tohle není mýtus, nýbrž osobní zkušenost. Koupil jsem si byt na hypotéku a když jsem si po zápisu na katastr šel pro výpis, s hrůzou jsem zjistil, že je na mě už 3 roky uvalena exekuce někde ve Vimperku a ta že naskočila okamžitě na mou nově nabytou nemovitost.

Protože jsem Vimperkem nikdy ani neprojížděl, spustil jsem okamžité pátrání, protože mi minimálně hrozila výpověď hypotéky ze strany banky z důvodu rizik, o vykonatelnosti exekuce ani nemluvě.

Vyšetřováním jsem zjistil, že ve Vimperku před 3 lety lety proběhl samosoud nad člověkem téhož jména, který městu dlužil na nájemném cca. 50 tisíc korun. Na rozsudku ale bylo pouze jméno, rok narození dotyčného (samozřejmě jiný než můj) a ona inkriminovaná adresa. Toto soud předal exekutorovi, který si chybějící údaje NATVRDO dosadil z nějaké své ilegální databáze, takže na katastrální úřad odešel exekuční příkaz (nebo jak se to jmenuje) už kompletně s mými personáliemi na rukou psaném papírku přicvaknutém ke kopii rozsudku!!!

Nikdo mě nekontaktoval, nikdo mě neupozornil a přišel jsem na to takhle úplnou náhodou. Udělal jsem exekutorovi po telefonu takový bordel, že do týdne bylo vše opraveno a vymazáno a já měl v ruce i omluvný dopis za "politováníhodnou událost, ke které dochází maximálně jednou za deset let"...
coz ale jaksi nemeni nic na tom, co jsem rekl - exekucni titul nesmeroval proti tobe, takze ani exekuce nemohla byt vedena proti tobe