Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Vista x64 SP1 - nejde nainstalovat, co s tím ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: Vista x64 SP1 - nejde nainstalovat, co s tím ?

2Alien: Zapni si ten swap, i na XP se mi stavalo, ze se mi nektery vypeceny aplikace odmitaly bud nainstalovat nebo spustit s vypnutym swapem (a to pres to, ze pameti mam hafo).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    292

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    2Alien: Zapni si ten swap, i na XP se mi stavalo, ze se mi nektery vypeceny aplikace odmitaly bud nainstalovat nebo spustit s vypnutym swapem (a to pres to, ze pameti mam hafo).
    Zkusím to. Dnes se budu pokoušet spojit oddíly prvního disku do jednoho svazku, abych zvýšil kapacitu systémového disku na maximum disku (Mám tam Raptor 74GB, ale neuváženě jsem ho rozdělil na půlku a Vistám to prostě nestačí) a pokud se mi to povede, tak nahodím swap, oddíl SWAP jsem měl před zrušením SWAP na fizycky druhém disku hned na začátku (10GB).
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    287

Se swapem souhlas, dneska uz to tedy neni takove, ale pred par lety, kdyz sem ho mel vypnuty, byly problemy docela casto a nikoli s kapacitou pameti.

Jinak zalezi co myslis tim spojovat, ale pokud doslovne, nedoporucuju
    Radeji pulku nekam odkopirovat, zvetsit zbylou partition, nakopirovat zpatky.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Věk
    58
    Vliv
    292

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    Se swapem souhlas, dneska uz to tedy neni takove, ale pred par lety, kdyz sem ho mel vypnuty, byly problemy docela casto a nikoli s kapacitou pameti.

Jinak zalezi co myslis tim spojovat, ale pokud doslovne, nedoporucuju
    Radeji pulku nekam odkopirovat, zvetsit zbylou partition, nakopirovat zpatky.
    Klasické spojení pomocí "Partition Magic". Spojování jsem sice ještě nedělal, jen zvětšování na úkor jiného oddílu, ale Partition magic by to měl umět. Akorát zatím sháním verzi fungující pod Vista 64, nebo jiný podobný program, který to umí. Překopírování mi nepomůže, na druhé jednotce mám nainstalované programy, takže odinstalovat a nainstalovat znovu. Je to klasické dělení disku C (systém), D (programy). A přeinstalovávat Visty a všechny programy, to po mě fakt nechtějte i když vím, že by to bylo nejúčinnější. Tedy doufám, že to fakt nebude nutné.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

No nevim, pokud ti to PQ spoji, tak ti stejne z D: udela C: => stejne ti 1/2 veci prestane fungovat (pokud sem teda nezaspal a PQ neumi vyresit i toto).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Věk
    58
    Vliv
    292

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    No nevim, pokud ti to PQ spoji, tak ti stejne z D: udela C: => stejne ti 1/2 veci prestane fungovat (pokud sem teda nezaspal a PQ neumi vyresit i toto).
    Dělám to pomocí Arconis Disk Director 10. Ten to umí. Resp. papírově, ještě to nemám hotové.

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    287

Nerikam ze to neumi, rikam jen, ze osobne bych tohle se svymi daty nezkousel
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Věk
    58
    Vliv
    292

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    Nerikam ze to neumi, rikam jen, ze osobne bych tohle se svymi daty nezkousel
    Naposledy se ještě vrátím k sloučení disků. Nepovedlo se, ani jeden z programů, který jsem použil, nepracuje 100% s Vista 64. Bohužel. Nakonec jsem doplatil i na jen obyčejné "zvětšení" jednotky C:. některé funkce Vista přestaly fungovat, SP1 nejde ani spustit instalace s nějakou neznámou chybou. Nefunguje konzola cfs, resp. příkazy cfs. A td. ještě že mám na D. vlastně prd důležitého v programech, akorát mě bude trápit STALKER, snad se sejfnutí uložených pozic načte v nové instalaci dobře.

Konečné řešení je brutální a neodborné, ale asi nejvíce účinné, formát C:, změna partition na jednu a čistá instalace na Raptora jako na jednu jednotku.

P.S. pro ostatní, až budete dělit disk na systémový a další, tak v případě Windows Vista, začínejte u disku C:\ na 50GB, jinak se z toho dřív, nebo později, poserete, jako já. 35GB nestačilo na naprosto bezproblémový provoz.
    ------------------------------

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. VIA Hyperion Pro 5.16A (W98, W2K, 2003, XP, Vista...x86, x64...)
    Založil rombo v sekci fóra Základní desky
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 28.03.2008, 22:44
  2. VIA Hyperion Pro 5.14A (W98, W2K, 2003, XP, Vista...x86, x64...)
    Založil rombo v sekci fóra Základní desky
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 27.11.2007, 23:19
  3. ATi Catalyst 7.3 WHQL
    Založil no-X v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 06.04.2007, 11:17
  4. ATI Catalyst 7.2
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 18.03.2007, 03:15
  5. Rage 3D Tweak - NEJDE NAINSTALOVAT :-(