Výsledky 1 až 25 z 94

Téma: DVB-T jak na špičkovou kvalitu příjmu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    293

Standardní Re: DVB-T jak na špičkovou kvalitu příjmu

Včera jsem si pořídil přes AUKRO (dražba - 650Kč) k druhé televizi základní set-top box značky Philips DTR 220.

http://www.digizone.cz/clanky/philip...nem-provedeni/

Na rovinu říkám, že je výborný i přesto, že se jedná o základní model. Kompletně v češtině, velmi dobrý tuner (Philips je prostě v tomhle nepřekonatelný). Hodnoty signálu mám nyní 100/100. Obraz vynikající bez nejmenších chybiček, žádné artefakty. Tam, kde není požadováno nahrávání na HDD je to výborný kauf. Doporučuji.

P.S. v tom článku je uváděna nějaká krytika ke složkám barev v režimu RGB. Jedu na RGB a nic takového nepozoruji. Vše je v naprostém pořádku. Já k němu nemám jedinou výhradu. V souvislosti s tímto uvedeným popisem mám už docela sllušnou zkušenost co se kvality SCART-RGB kabelů týče. Mnoho z nich je uděláno tak humpolácky, že špatně sedí v konektoru a potom může být výpadek jedné barevné složky naprosto normální jev. Doporučuji nekupovat ty úplně nejlevnější SCART kabely, co jsou k mání ani k obyčejným zařízením.
    Naposledy upravil Aliencz; 08.07.2008 v 07:39.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Ono scart je zoufalost samo o sobe, ten konektor je proste blbe navrzenej - moc pinu, moc tlusty draty => moc velka paka ....
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Aliencz Zobrazit příspěvek
    Včera jsem si pořídil přes AUKRO (dražba - 650Kč) k druhé televizi základní set-top box značky Philips DTR 220.

http://www.digizone.cz/clanky/philip...nem-provedeni/

Na rovinu říkám, že je výborný i přesto, že se jedná o základní model...
    Mam DTR220 i starsi DTR210. Muzu potvrdit, ze to co umi, dela velmi dobre, na druhou stranu ma oproti starsimu modelu spatny teletext (pamet jen cca 10 str.) a ukazatel kvality/sily signalu ma tu stovku snad predvolenou tusim mi u vsech multiplexu ukazuje na nejake pozici stovku, i kdyz vse ostatni je nekde na 80.
    Btw. zakladni model? co jineho by STB mel umet?
    | P67 + 2500K@silent |

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    293

Citace Původně odeslal ctrl_j Zobrazit příspěvek
    Btw. zakladni model? co jineho by STB mel umet?
    Mě ten signál občas kolísá od 95-100, takže přednastaven určitě nebude na obraz to nemá žádný vliv.

Co by tak mohl umět. Tak třeba mi u toho Philipse chybí S-Video výstup, display, možnost nastavit kvalitu obrazu (kolorizaci, ostrost a td, řada STB to umí) u vyšších modelů různé vychytávky PIP, nahrávání na HDD a podobně .... nicméně to není pro mě zásadní. Proto jej považuji za základní model STB.

Nasazení ST od Philipsu (viz víše) jsem ze zbavil posledních nedokonalostí, které způsoboval předchozí STB Sigmatek. Obecně se uvádí, že za špatnou funkci Sigmateku je často zodpovědný HDD, což potvrzuji. BOhužel HDD se v Sigmateku doslova "upéká" a nemám odvahu tam dát kromě obstarožní a ne moc spolehlivé 40ky znovu zánovní 160ku. Poprvé tam vydržela 3dny, než se odporoučela do věčných lovišť. Disk je tak horký, že se o něj doslova spálíte. Sigmatek totiž nemá vůbec nijak vyřešeno odvětrávání a hlavně, disk se točí neustále i když nic nenahrává, prostě pořád, jakmile zapnete STB, takže se doslova upeče. Po cca dvou měsících provozu bohužel suše konstatuji, že tento STB není vhodný ke koupi v provozu s HDD.

Můj favorit do budoucna je dán, tohle mám k druhé televizi.
    Naposledy upravil Aliencz; 11.07.2008 v 10:29.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. DIAGNOSTIKA VODNÍKA Snímač průtoku a teploty (vaše zkušenosti, rady)
    Založil uib v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 25.08.2006, 15:34
  2. Wifi karta D-link DWL-510 + zkušenosti
    Založil Dejv v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 12.10.2004, 22:42

Pravidla přispívání