Výsledky hlasování: Jaké repro jsou nejlepší pro Hudbu, film, hry

Hlasující
1075. Nemůžete hlasovat
  • Logitech Z-5300

8 0,74%
  • Logitech Z-640/560

5 0,47%
  • Genius 5300/5100

1 0,09%
  • Genius 5.1 HT (a podobný od G)

12 1,12%
  • Creative Inspire xxx

5 0,47%
  • HomeMade

16 1,49%
  • 1 028 95,63%
Výsledky 1 až 25 z 262

Téma: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

V pohode, hlavne ze to tu trochu zije, konecne nejaka zajimava debata

Navrhnout bednu, ktera ma rovnou odezvu, podle me problem je. I u beden do 20K to furt jeste docela lita, kdyz si clovek uvedomi, ze rozdil 3dB je dvakrat vyssi hlasitost, tak tak pochopi, ze ta tolerance +/- 1.5dB je jeste dost hodna A pak je tu jeste jeden zasadni problem: mistnost. V kazde mistnosti budou hrat identicky bedny jinak, v obyvaku to vetsinou neni takovy problem, ale zrovna u kompu je to problem dost velky - bedny casto byvaji v rohu, mistnost byva mala, diky nabytku atd. dost clenita a tim padem dost meni poslechovy vlastnosti. Mozna i proto mi prijdou doporuceni na hifi bedny trochu mimo, protoze ono frekvencni vylepseni v jedne mistnosti muze znamenat dramaticky zhorseni v druhe.

Mimochodem, mam pocit, ze spousta hifistu hleda spis bedny, co nejvic basuji. To jen tak na okraj - par hifistickych sestav uz jsem slysel (a levny nebyly) a zvuk mi prisel opravdu... zvlastni.

Co se tyce Logitechu - ja rikam, ze to je docela dobra volba, ale ze na muziku bych bral radsi 2.0. A koneckoncu i na vsechno ostatni, vzdycky jsem preferoval 2.0 sestavy.

Apropo, delaji se i studiovy monitory, na kterych vsechno zni pekne Treba vetsina bedynek od Genelecu. Ale za to si clovek priplati...
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    40
    Vliv
    249

Citace Původně odeslal Wohmatak Zobrazit příspěvek
    Navrhnout bednu, ktera ma rovnou odezvu, podle me problem je. I u beden do 20K to furt jeste docela lita, kdyz si clovek uvedomi, ze rozdil 3dB je dvakrat vyssi hlasitost, tak tak pochopi, ze ta tolerance +/- 1.5dB je jeste dost hodna ...
    Tohle by byl problém, pokud by lidské ucho vnímalo přírustek hlasitosti lineárně že....takhle je to docela malý rozdíl.
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Sestavit bednu s linární chárou je blbost a z dosavadních měničů to prostě nejde. Kdo říká vopak je laik . 3dB pokles v cháře nebo peak je, co se týče sluchu, na hranici rozpoznatelnosti....

Jo a nesouhlasím s definicí, že hifista je ten, co chce aby se mu poslech líbi. Hi-Fi - to je o věrnosti, bez ohledu jestli se to někomu líbí.

BTW doufám, že ten českej konstruktér nebyl Barleta (ikdyž to je spíš ital...).

Xavian jsem slyšel jednou, byly to XN 125 II zhruba na kilu to mělo takovej peak až mi to trhalo uši, zřejmě díky nezatlumené ovzučnici, kam dávaj jen dřevěné trohránky a nedochází k tlumení vnitřních kmitů, což vede k tvorbě stojatých vln a leze z toho to co z toho leze.
    Naposledy upravil Erda; 01.07.2008 v 22:06.
    Pašák erda.

Ale ono by šlo udělat reprobedny rovné řekněme na 1dB, ale jednak by to byla ruční práce na měření a odlaďování, což by bylo nákladné a druhak to nemá smysl. Jednak 3dB hrbatice, pokud je "obálka" rovná, není slyšet a druhak je potřeba frekvenční charakteristikou kompenzovat zkreslení jednotlivých měničů, které vždycky bude.
    3dB pokles nebo zdvih pře čtvrtinu pásma by byl slyšet jako kráva, často se takovým zdvihem ale kompenzuje to zkreslení...
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Jasně, zapomněl jsem dodat s mírným poklesem, nenapadlo mě, že to někdo vezme takhle.

Erdo, na tebe jsem čekal. Snad se raději zdrž diskuse, protože některé tvoje perly jsou spíš k pláči. Ano, XN125 hrají opravdu špatně, proto mají tak výborně vyznívající recenze a proto jsou (min. u nás) velmi rozšířené.

Ohledně netlumené ozvučnice - je to samozřejmě pitomost. Ověřil jsem si to u svých.

Hifi jako koníček samozřejmě není jen o věrnosti, ale právě o tom, jaký zvuk se komu líbí. Někdo hledá věrnost, někdo chce barvitost...Kdybys četl nějaká hifi fóra, častokrát bys viděl spojení "každému se líbí něco jiné - běž si to poslechnout a rozhodni se podle svých uší". Tvá definice hifi je tak možná na wikipedii, skutečnost je jiná.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

JJ, receneze jsou takové, jaký dostávaj recenzenti bakšiš. On si to pak ani nikdo nedovolí kritizovat, protože to všude chválí a on by byl za vola. Ale to mě nevadí . No a pak si to lidi kupujou, když to všude chválí a je to rozšířené.

Na (ne)vytlumené trvam, nelze tlumit dřevěným špalkem akustické vlny. To je snad jasné už z principu šíření....

Kdo chce hi-fi heldá věrnost. Hifi fora jako bejvalej f-sport jsem se smíchy vobčas i zakuckal . Že se každému líbí něco jiného - to přece nikomu neberu... Hi-fi skutečnost je to co to je ve skutečnost a to je high-fidelity - takže ne o něčích uší.

check: mam tu měření Fostex FE206E peaky cca 10dB pro různé celočíselná násobky jedné,dvou frekvencí. Celý to rezonuje jako zvon, naštěstí tohle uchu moc nefa. Nevim jak by se něco takového kompemnzovalo. Pasivníma filtrama imo nereálné.
    Pašák erda.

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    40
    Vliv
    249

Já hlavně doporučuju přestat poslouchat repráky, bedny a zesilovače a začít poslouchat hudbu.......
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání