Hifi je právě o tom, že každá značka/modelová řada/typ reprobedny hraje jinak a každému se něco jiného líbí - proto nemáme všichni to samé. Samozřejmě je to dané mj. freq. charakteristikou, která je odlišná. Jeden konstruktér beden české značky napsal, že navrhnout bednu tak, aby měla rovnou odezvu, není velký problém. Ten problém byl v tom, že by se zdaleka tolika lidem nelíbila po zvukové stránce - to je hifi. Muzikanti hledají bedny s co nejrovnější odezvou, hifisti hledají bedny, které se jim poslouchají nejlépe.

Píšu to především proto, že jsi prakticky zatratil bedny hrající hifi-ozně a to mi nepřijde tak úplně fér. Je tu prostě ten (hlavní) lidský faktor, který určí, zda se mu více líbí přibarvený (především jak přibarvený) zvuk nějaké hifi sestavy, nebo "pravduhledající" studiové monitory.

Btw, vzhledem k tomu, že jsem v poslední dvakrát obměnil repro, takový ten dojem "vau, to sem tam dřív neslyšel" znám velmi dobře Zatím jsem skončil na reprobednách italsko-české značky Xavian s norskými měniči Seas a poslech mě VELMI baví - o to mi jde především.

Je mi samozřejmě jasné, že odezva Logitechů nebude zdaleka ideální a frekvenční díra tam být může s velmi pravděpodobně je, za tuhle cenu (viz výše) je to však imho výborná volba. Zmínil jsem je především proto, že Octopuss se nepasuje na audiofila a z toho co napsal jsem pochopil, že ani "pravdivý" zvuk nehledá - chce jen něco, co bude výkonnější a lépe znít než jeho současný soundsystem. V případě Z-2200/2300 dostane výbornou sestavu určenou primárně k počítači, tedy velmi pěkně to zvládá hry a filmy. Ostudu neudělá ani v případě přehrávání muziky - narovinu, za 1500-2k nelze sehnat nic lepšího s přihlédnutím ke zvuku, komfortu ovládání a designu (individuální).

Nechtěl bych ale aby to vyznělo jako že se chci hádat, to ne. Hifi zdar