Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: ASUS WL-500g Premium

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní ASUS WL-500g Premium

Povedlo se vam nekomu rozchodit ten Download Master na asusu WL-500gP?
    nejak se to (rozumej windows aplikace) nechce pripojit (predpokladam ze k tomu routeru), nastaveni veskrze zadne, napoveda vubec zadna... a v manualu mi nejak nesedi popis s tim, co ve skutecnosti vidim na monitoru....

bavime se tu o puvodnim FW v. 1.9.2.7

edit: tak chyba byla v tom, ze tam kolega flashnul neoriginalni FW kterej s tim download masterem nefunguje
    Naposledy upravil Miralis; 01.07.2008 v 22:40.
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní Re: ASUS WL-500g Premium

Po jednovecernim zkoumani a zkouseni Asusacke funkce a aplikace Download Master jsem dospel k nazoru, ze je to sice dobry napad, ale nejak to neni dodelane jeste, obvzlaste ten klient... zacal jsem teda zkoumat co s tim az sem se docetl o alternativnim FW s lepsim BT klientem... bohuzel uz to ale brousi do vod linuxovych a v tom teda tezce plavu, pro zacatek by me zajimalo nasledujici:

kdyz si pomoci navodu, napr. na http://koppel.cz/ rozjedu SCTCS (Sneakys CTorrent Control Server) z flashky a budu mit pripojeny externi HDD:
    - musi tento asi byt rovnez zformatovany na ext3, ze?
    - bude na nej SCTCS moci zapisovat normalni soubory co pouzivam ve windows?
    - budu moci pres sambu na nej pristupovat jako na sitovy disk z woken?
    - kdyz pouziju 500GB nebo 750GB disk, pujde zformatovat jen na jednu partition?

A ted jeste jedna otazka, trosku lame
    Co se vlastne stane, kdyz budu zapisovat na disk s FAT32 napriklad soubor *.iso o velikosti 6GB? Pri dosazeni velikosti souboru jez povoluje dany FS to zahlasi nejakou chybu zapisu? (v podstate sem nikdy moc s FAT32 nepracoval, tak proto nevim )

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

No ak bude na FAT32 tak len 2GB, na vetsiu velkost bude hadzat chybu. Particii mozes mat kolko sa Ti zachce na pripojenom HDD. Co sa tyka linuxu, netreba sa bat, kopec veci je na nete a i tu su ludia , takze gou gou do openwrt alebo dd-wrt.
    Myslim, ze Marty tam ma tiez nejaky upraveny firmware prave z toho webu, takze by Tio mal podat lepsie info ako ja
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Citace Původně odeslal Warlord Zobrazit příspěvek
    A ted jeste jedna otazka, trosku lame
    Co se vlastne stane, kdyz budu zapisovat na disk s FAT32 napriklad soubor *.iso o velikosti 6GB? Pri dosazeni velikosti souboru jez povoluje dany FS to zahlasi nejakou chybu zapisu? (v podstate sem nikdy moc s FAT32 nepracoval, tak proto nevim )
    Nedávno byl u mě kamarád s externím USB diskem a chovalo se to tak, že soubor to zapisovalo dokud nebyl překročen limit 4 GB a pak to kleklo.

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    No ak bude na FAT32 tak len 2GB, na vetsiu velkost bude hadzat chybu.
    The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GB minus 1 "null" byte (232−1 bytes). Video applications, large databases, and some other software easily exceed this limit.

http://en.wikipedia.org/wiki/FAT32#FAT32

Za sebe velmi doporučuju dd-wrt, mám ho na routeru asi 4 měsíce a jsem naprosto spokojenej, výhodou oproti jiným linux-based firmwarům je výborné webové rozhraní a skvělá wiki, která obsahu spoustu návodů krok za krokem. Samba (popř. FTP server) v něm samozřejmě není problém a co se týče souborového systému, tak bych se na FAT32 opravdu vykašlal, patří už minulosti (i když uznávám, že ho přečteš všude, co může být nezanedbatelná výhoda).
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Věk
    46
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Za sebe velmi doporučuju dd-wrt, mám ho na routeru asi 4 měsíce a jsem naprosto spokojenej, výhodou oproti jiným linux-based firmwarům je výborné webové rozhraní a skvělá wiki, která obsahu spoustu návodů krok za krokem. Samba (popř. FTP server) v něm samozřejmě není problém a co se týče souborového systému, tak bych se na FAT32 opravdu vykašlal, patří už minulosti (i když uznávám, že ho přečteš všude, co může být nezanedbatelná výhoda).
    Ad OS: ja znam linux tak z povidani, sam v nem bez navodu neumim naformatovat ani disk, takze tohle bude trosicku slozitejsi a pro zacatek bych asi radsi sahl po nejakem hotovem reseni sitem primo na miru prave tomuto routeru... casem bych se pak nebranil nejakemu experimentovani

ad FS: ja na FS nejak netrvam, FAT32 tam ani nezamyslim prave kvuli tomu, ze je na dnesni pouziti uz nedostacujici. Byl bych rad, kdyby to podporovalo NTFS, ale pokud jsou me informace spravne, tak linux donutim z nej tak maximalne cist, zapisovat ne.

Jelikoz disk, ktery bude k routeru pripojeny ma byt, sice odpojitelnou, ale nedilnou soucasti celeho reseni, klidne si tam dam ext3 za predpokladu, ze nebude problem na disk pristupovat z woken - coz by udajne nemel byt problem... pravda?

Disk ma slouzit jako uloziste pro stazena data a pro zalohy ze dvou windows stanic, nikam s nim cestovat nehodlam. Na cestovani budu mit druhy externi HDD s NTFS

Na zaver trosku odbocim k diskum a externim boxum: jako zminene uloziste k routeru jsem si vybral model Western Digital Caviar WD5000AACS Green Power pro jeho schopnost snizovat otacky na 5400rpm. Predpokladam, ze se tim snizi spotreba ruku v ruce s vyzarovanym teplem - disk bude chladnejsi a spolehlivejsi. Co jsem se tak dival na aktualni nabidku HDD, tak nikdo jiny neco takoveho nenabizi, ze?

NO a jeste ten box: doporucte nejaky box ktery opravdu efektivne odvadi teplo z disku... ja uz totiz nevim, co si vybrat. KOupil jsem si box AKASA s predpokladem, ze kdyz delaji dobre bedny bude dobry i box, ale chlazeni teda nedoresene...Jak uz to tak byva, stycna plocha disku a boxu jsou jen dve tenke drazky po delce disku a to je vse.

poznamka: premyslel jsem, jestli otazku k disku a boxu nehodit treba do nakupni poradny, nakonec jsem se ale rozhodl nechat to v tomto topicu. Treba nekdo uvazuje o stejnem reseni a neni nad ucelene informace Snad pani moderatori prominou...

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Ono sa tie boxy v nakupke rozoberali, staci sa poobzerat. Ako slusny mam doma ICE BOX od Raidsonic firmy. /OT
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Ad OS: ja znam linux tak z povidani, sam v nem bez navodu neumim naformatovat ani disk, takze tohle bude trosicku slozitejsi a pro zacatek bych asi radsi sahl po nejakem hotovem reseni sitem primo na miru prave tomuto routeru... casem bych se pak nebranil nejakemu experimentovani
    Instalace dd-wrt nevyžaduje linux (a pár příkazu na TFTP bys určitě zvládnul), a následně pak jde snad všechno nastavit přes webové rozhraní, ale chápu, že by sis připadal nesvůj.

ad FS: ja na FS nejak netrvam, FAT32 tam ani nezamyslim prave kvuli tomu, ze je na dnesni pouziti uz nedostacujici. Byl bych rad, kdyby to podporovalo NTFS, ale pokud jsou me informace spravne, tak linux donutim z nej tak maximalne cist, zapisovat ne.
    Pro linux jako takový existuje několik ntfs ovladačů, které podporují i zápis, v podstatě s tím už dnes není problém. Originální firmware to ale podle všeho neumí, takže ti zůstává ext3.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Ja bych se pripojil s dotazem jak rozchodit ftp forwardnuti portu.
    Nastavil jsem si v NAT Setting -> Virtual Server forwardnuti portu 20 a 21 na adresu ve vnitrni siti, ale stejne se nedari pripojit... Ma se nastavit jeste neco dalsiho?

EDIT: Tak jsem zmenil ftp software a hrne to. Sice jenom jako pripojit pasivne ale tak to uz je celkem jedno.
    Naposledy upravil Koudy; 06.07.2008 v 14:03.
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
    Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
    Tablet : Asus Transformer Prime TF201

Věk
    46
    Vliv
    286

dale k tomuto tematu:

nahral sem si tam dd-wrt a k memu prekvapeni tam nenachazim sluzby, kvuli kterym jsem si tenhle router koupil - FTP, samba sdileni... prolezl jsem dd-wrt web a nikde tam nevidim nejake optional balicky k doinstalovani, skoro bych rekl, ze to zadne dalsi featurky nema (pokud teda clovek neni zdatny linuxista, pak by se s tim mozna popral sam)... mylim se?
    Jinak je ale to dd-wrt moc pekne udelany, je to svizny a kupa nastaveni, kdybych netouzil po vyjmenovanych vecech, tak bych u toho zustal.

Zabrousil jsem tedy na openwrt a tam pisou, ze je to samo o sobe jen jakysi zaklad a dalsi featurky si tam clovek doinstaluje pomoci balicku vse co potrebuje, ze by vse melo byt u nich na webu, tak jsem zvedav - zni to slibne, presne to co hledam.

jeste jsem narazil na jakesi x-wrt, to vypada taky dobre

jdu ted zkouset, pak poreferuju

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

A máš správnou verzi toho dd-wrt? http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...#File_Versions
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Věk
    46
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    A máš správnou verzi toho dd-wrt? http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...#File_Versions
    mam standadr verzi... ale ikdybych mel mega tak tam stejne nikde nevidim to ftp a sambu jak odkazuje frelichl

Věk
    46
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    mrknu.. jak si to nasel? asi neumim prochazet weby )

Věk
    46
    Vliv
    286

hehe, tak mi ten router zatuhl
    uz sem myslel ze je po nem, ale nakonec me zachranil nasledujici navod ...To jen tak pro info majitelum kdyby se dostali do podobne situace, treba pri zkouseni JFFS2 jako ja a mnozi dalsi

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Asus Blitz Formula P35 - zkusenosti, rady, nazory ...
    Založil Slimák v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 13.08.2007, 11:44
  2. ASUS P5WD2 PREMIUM a PATA HDD
    Založil WORMBOY v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 25.06.2006, 14:44
  3. ASUS A8a-SLI Premium - orientace v casu
    Založil DAFER v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.11.2005, 12:36
  4. Asus P5WD2 Premium - po zakazani Floppy nebootuje