Výsledky hlasování: Jaké repro jsou nejlepší pro Hudbu, film, hry

Hlasující
1075. Nemůžete hlasovat
  • Logitech Z-5300

8 0,74%
  • Logitech Z-640/560

5 0,47%
  • Genius 5300/5100

1 0,09%
  • Genius 5.1 HT (a podobný od G)

12 1,12%
  • Creative Inspire xxx

5 0,47%
  • HomeMade

16 1,49%
  • 1 028 95,63%
Výsledky 1 až 25 z 262

Téma: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Jo tak, uf, ještě že nejsem muzikant a nehledám zvuk, který někdo poslouchal při masteringu nahrávek. Poslech mě musí bavit, ne abych si říkal, že to zní divně, ale takhle to má být

Chápu, že při zpracování zvuku je celkem klíčová rovná odezva a velmi neutrální přednes, ale zatracovat hifi (pro poslech hudby - důležité) z důvodu odlišného charakteru zvuku mi přijde krátkozraké.

Edit: Pokud čtu dobře a ty M-Audia začínají až na 56Hz, pak rovnou radím ruce pryč - těch basů zas tolik nebude. Osobně bych být tebou koupil za 1500-2000 Kč starší Log Z-2300/2200. Poměrem cena/výkon ty M-Audia válcují, zvukově na tom o tolik hůř nejsou - pokud jsi měl na stole repro viz odkaz, budeš nadšený a pravděpodobně si s tím vystačíš dokud neumřou. Na ozvučení větší místnosti (cca 25m^2) rovněž stačí, filmy a hry jsou na tom moc fajn, hudba se rozhodně nedá nazvat tragédií - pohraješ si s EQ a věřím, že budeš nadmíru spokojen.

Jediný problém by mohl být se subem, pokud bys na něj někde na zemi neměl místo. Za peníze viz výše imho nemají konkurenci.
    Naposledy upravil Dismembered; 30.06.2008 v 23:00.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Citace Původně odeslal Dismembered Zobrazit příspěvek
    Jo tak, uf, ještě že nejsem muzikant a nehledám zvuk, který někdo poslouchal při masteringu nahrávek. Poslech mě musí bavit, ne abych si říkal, že to zní divně, ale takhle to má být

Chápu, že při zpracování zvuku je celkem klíčová rovná odezva a velmi neutrální přednes, ale zatracovat hifi (pro poslech hudby - důležité) z důvodu odlišného charakteru zvuku mi přijde krátkozraké.
    Ja hifi zvuk nezatracuju, ale myslim si, ze spousta lidi precenuje techniku, kdyz takovej zvuk hleda. A pokud jde o bednicky ke kompu, u kterych staci vykon v desitkach wattu a clovek na tom stejne vetsinou posloucha ztratove komprimovany veci, tak si myslim, ze nejaky prilisny investice se na tom zvuku proste neprojevi. A ze je spousta nadsenych uzivatelu plastovych bednicek XYZ s mylarovym tweeterem za 10 000Kc spis dokazuje, jak silnej muze byt placebo efekt.

P.S.: Mne treba na tech KRK bednach nezni veci "divne", ale jsou tam mnohem vetsi rozdily mezi spatne a dobre udelanou nahravkou. A navic zjistuju, ze v nekterych pisnickach vlastni hraji nastroje, ktere jsem predtim vubec neslysel, pripadne ze tim hlavnim nastrojem je neco, co rpedtim brumlalo nekde na pozadi Je to docela zvlastni, kdyz clovek posloucha stare zname nahravky a slysi tam neco jineho, nez je zvykly. Ale je to dobry pocit. (o to vetsi utrpeni je pak poslouchat neco s horsim zvukem )

Citace Původně odeslal Dismembered Zobrazit příspěvek
    Edit: Pokud čtu dobře a ty M-Audia začínají až na 56Hz, pak rovnou radím ruce pryč - těch basů zas tolik nebude. Osobně bych být tebou koupil za 1500-2000 Kč starší Log Z-2300/2200. Poměrem cena/výkon ty M-Audia válcují, zvukově na tom o tolik hůř nejsou - pokud jsi měl na stole repro viz odkaz, budeš nadšený a pravděpodobně si s tím vystačíš dokud neumřou. Na ozvučení větší místnosti (cca 25m^2) rovněž stačí, filmy a hry jsou na tom moc fajn, hudba se rozhodně nedá nazvat tragédií - pohraješ si s EQ a věřím, že budeš nadmíru spokojen.

Jediný problém by mohl být se subem, pokud bys na něj někde na zemi neměl místo. Za peníze viz výše imho nemají konkurenci.
    Tabulkove zacinaji na 56Hz, to znamena, ze od 56Hz hrajou v ramci urcite tolerance, byva to vetsinou +/-1.5dB. Ver tomu, ze kdyby se zmerily bezny Logitechy, tak by jejich frekvencni rozsah vypadal bud jako nespojita funkce (pokud bychom brali stejnou toleranci), anebo by ten rozsah byl vylozene ubohej
    Ridit se frekvencema od vyrobcu (kor kdyz tam neni napsany v ramci jake tolerance) je asi jako divat se na vykon a nebrat ohled na to, jestli je to RMS, PMPO nebo sinus

Tim ale nechci ty Logitechy zatracovat, muze to hrat pekne. Jen bych tady zopakoval to, ze pokud to bude prevazne na hudbu, tak je lepsi 2.0 i za cenu toho, ze pri produkci vam nebudou tancovat veci po stole.
    Naposledy upravil Wohmatak; 01.07.2008 v 15:42.
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    39
    Vliv
    316

Citace Původně odeslal Wohmatak Zobrazit příspěvek
    P.S.: Mne treba na tech KRK bednach nezni veci "divne", ale jsou tam mnohem vetsi rozdily mezi spatne a dobre udelanou nahravkou. A navic zjistuju, ze v nekterych pisnickach vlastni hraji nastroje, ktere jsem predtim vubec neslysel, pripadne ze tim hlavnim nastrojem je neco, co rpedtim brumlalo nekde na pozadi Je to docela zvlastni, kdyz clovek posloucha stare zname nahravky a slysi tam neco jineho, nez je zvykly. Ale je to dobry pocit. (o to vetsi utrpeni je pak poslouchat neco s horsim zvukem )
    Tak pod tohle se taky podepisuju. Na kvalitnějších reprech toho člověk slyší víc, což je fajn, ale taky víc vyniknou chyby v nahrávkách.

Další problém je, že spousta na nahrávek je "optimalizovaná" pro přehrávání na shit audiosoustavách, takže když to člověk pustí na něčem slušnějším, tak je to přebasovaný a hnusný.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Hifi je právě o tom, že každá značka/modelová řada/typ reprobedny hraje jinak a každému se něco jiného líbí - proto nemáme všichni to samé. Samozřejmě je to dané mj. freq. charakteristikou, která je odlišná. Jeden konstruktér beden české značky napsal, že navrhnout bednu tak, aby měla rovnou odezvu, není velký problém. Ten problém byl v tom, že by se zdaleka tolika lidem nelíbila po zvukové stránce - to je hifi. Muzikanti hledají bedny s co nejrovnější odezvou, hifisti hledají bedny, které se jim poslouchají nejlépe.

Píšu to především proto, že jsi prakticky zatratil bedny hrající hifi-ozně a to mi nepřijde tak úplně fér. Je tu prostě ten (hlavní) lidský faktor, který určí, zda se mu více líbí přibarvený (především jak přibarvený) zvuk nějaké hifi sestavy, nebo "pravduhledající" studiové monitory.

Btw, vzhledem k tomu, že jsem v poslední dvakrát obměnil repro, takový ten dojem "vau, to sem tam dřív neslyšel" znám velmi dobře Zatím jsem skončil na reprobednách italsko-české značky Xavian s norskými měniči Seas a poslech mě VELMI baví - o to mi jde především.

Je mi samozřejmě jasné, že odezva Logitechů nebude zdaleka ideální a frekvenční díra tam být může s velmi pravděpodobně je, za tuhle cenu (viz výše) je to však imho výborná volba. Zmínil jsem je především proto, že Octopuss se nepasuje na audiofila a z toho co napsal jsem pochopil, že ani "pravdivý" zvuk nehledá - chce jen něco, co bude výkonnější a lépe znít než jeho současný soundsystem. V případě Z-2200/2300 dostane výbornou sestavu určenou primárně k počítači, tedy velmi pěkně to zvládá hry a filmy. Ostudu neudělá ani v případě přehrávání muziky - narovinu, za 1500-2k nelze sehnat nic lepšího s přihlédnutím ke zvuku, komfortu ovládání a designu (individuální).

Nechtěl bych ale aby to vyznělo jako že se chci hádat, to ne. Hifi zdar
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

V pohode, hlavne ze to tu trochu zije, konecne nejaka zajimava debata

Navrhnout bednu, ktera ma rovnou odezvu, podle me problem je. I u beden do 20K to furt jeste docela lita, kdyz si clovek uvedomi, ze rozdil 3dB je dvakrat vyssi hlasitost, tak tak pochopi, ze ta tolerance +/- 1.5dB je jeste dost hodna A pak je tu jeste jeden zasadni problem: mistnost. V kazde mistnosti budou hrat identicky bedny jinak, v obyvaku to vetsinou neni takovy problem, ale zrovna u kompu je to problem dost velky - bedny casto byvaji v rohu, mistnost byva mala, diky nabytku atd. dost clenita a tim padem dost meni poslechovy vlastnosti. Mozna i proto mi prijdou doporuceni na hifi bedny trochu mimo, protoze ono frekvencni vylepseni v jedne mistnosti muze znamenat dramaticky zhorseni v druhe.

Mimochodem, mam pocit, ze spousta hifistu hleda spis bedny, co nejvic basuji. To jen tak na okraj - par hifistickych sestav uz jsem slysel (a levny nebyly) a zvuk mi prisel opravdu... zvlastni.

Co se tyce Logitechu - ja rikam, ze to je docela dobra volba, ale ze na muziku bych bral radsi 2.0. A koneckoncu i na vsechno ostatni, vzdycky jsem preferoval 2.0 sestavy.

Apropo, delaji se i studiovy monitory, na kterych vsechno zni pekne Treba vetsina bedynek od Genelecu. Ale za to si clovek priplati...
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    41
    Vliv
    253

Citace Původně odeslal Wohmatak Zobrazit příspěvek
    Navrhnout bednu, ktera ma rovnou odezvu, podle me problem je. I u beden do 20K to furt jeste docela lita, kdyz si clovek uvedomi, ze rozdil 3dB je dvakrat vyssi hlasitost, tak tak pochopi, ze ta tolerance +/- 1.5dB je jeste dost hodna ...
    Tohle by byl problém, pokud by lidské ucho vnímalo přírustek hlasitosti lineárně že....takhle je to docela malý rozdíl.
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Sestavit bednu s linární chárou je blbost a z dosavadních měničů to prostě nejde. Kdo říká vopak je laik . 3dB pokles v cháře nebo peak je, co se týče sluchu, na hranici rozpoznatelnosti....

Jo a nesouhlasím s definicí, že hifista je ten, co chce aby se mu poslech líbi. Hi-Fi - to je o věrnosti, bez ohledu jestli se to někomu líbí.

BTW doufám, že ten českej konstruktér nebyl Barleta (ikdyž to je spíš ital...).

Xavian jsem slyšel jednou, byly to XN 125 II zhruba na kilu to mělo takovej peak až mi to trhalo uši, zřejmě díky nezatlumené ovzučnici, kam dávaj jen dřevěné trohránky a nedochází k tlumení vnitřních kmitů, což vede k tvorbě stojatých vln a leze z toho to co z toho leze.
    Naposledy upravil Erda; 01.07.2008 v 22:06.
    Pašák erda.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání