Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Seagate HDD - reklamacia u vyrobcu - dovod na reklamaciu

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Seagate HDD - reklamacia u vyrobcu - dovod na reklamaciu

Citace Původně odeslal ilg Zobrazit příspěvek
    " Na reklamaci to neni, vetsina disku nejake realokovane sektory ma, pokud pravidelne nepribyvaji je to ok." - mnoho diskov mi rukami nepreslo (par desiatok) - moja skusenost je, ze ak je disk v poriadku, tak v prvych rokoch sa nezjavi ziaden sektor, ktory by sa realokoval a ak sa nejaky objavi, tak potom sa dost rychlo zacnu mnozit, alebo disk odide uplne ... aspon to je moja skusenost ... ale to to uz asi patri do inej rubriky
    Nevim co kupujes za disky ty, ale Seagate ani WD obvykle relocated sektory nemaji, nebo hodne vyjimecne, nove disky kontroluji vzdy a sleduji to kdykoli s tim kompek pracuji, hovorim o cca 50ti discich. Problem je v tom, jak ti napsali ze seagate, ze i jeden relocated sektor muze spusobit ztratu dat, jelikoz aby jej mohl disk presunout na volny sektor, musi zpravidla probehnout operace zapisu. Jen tak si ho disk vzdy presunout nemuze, proto tam je udaj "Current pending sektor", coz je bad sektor ktery ceka na zapis. Zrejme to souvisi s tim, zda disk presunuje jeste fungujici, ale uz nespolehlivy sektor, nebo uz necitelny. Uz dvakrat se mi stalo, ze se na notebooku sesypaly wokna , nejdrive hrozne pomale nacitani, potom total death. vymenil jsem disk a vpohode, ten stary jsem naformatoval, dal do krabicky a pouzivam jej dodnes...pri formatu disk premapoval vadne bloky a je to ok, ale at mi nikdo netrvdi, ze disk, ktery zpusobil ztratu dat, je ok. Navic, podle statistik googlu, ktere uvolnil nekdy loni, pokud ma disk i jeden relocated sektor, je 3x-6x zvysena pravdepodobnost, ze disk odejde. To je myslim padny argument pro reklamacni oddeleni.

http://storagemojo.com/2007/02/19/go...re-experience/
    http://labs.google.com/papers/disk_failures.pdf - velmi zajimave cteni, doporucuji precist. Napriklad prilisne chazeni skodi stejne jako vysoka teplota
    Naposledy upravil Petrik; 27.06.2008 v 11:35.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Dotaz - FIC AZ11 + 320 GB HDD Seagate
    Založil PTF v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 23.08.2007, 00:14
  2. HDD Regenerator a "vadny" Seagate
    Založil ms v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 09.04.2006, 23:02
  3. zamrzani pocitace na par vterin (novy Seagate 200GB HDD)
    Založil wdolek v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 03.11.2005, 22:42
  4. Přenos mezi HDD Seagate 80GB a 120GB? Pomalé!
    Založil Don Pablo v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 05.01.2005, 01:45

Pravidla přispívání