" Na reklamaci to neni, vetsina disku nejake realokovane sektory ma, pokud pravidelne nepribyvaji je to ok." - mnoho diskov mi rukami nepreslo (par desiatok) - moja skusenost je, ze ak je disk v poriadku, tak v prvych rokoch sa nezjavi ziaden sektor, ktory by sa realokoval a ak sa nejaky objavi, tak potom sa dost rychlo zacnu mnozit, alebo disk odide uplne ... aspon to je moja skusenost ... ale to to uz asi patri do inej rubriky
Povedal som si, ze sa aspon spytam, tak som napisal na Warranty Support, ci taketo dva realokovane sektory su dovodom na reklamaciu a pripojil aj screenshot SMARTu. Odporucili mi telefonne cislo Seagate Technical Support ... volat som im nechcel, nasiel som si ich E-mail. Tam mi odporucili stiahnut Seatools. Napisal som im, ze ten nehlasi ziaden problem. Konstatovali, ze clovek pri vzniku BS moze prist o nejake data, odporucili mi na opravu pouzit "scandisk" v operacnom systeme, Seatools na CD... Presiel tyzden a stale mi nikto na rovinu nepovedal, ze to mozem alebo nemozem reklamovat, ale nakoniec na priamu otazku, ci to je dovod na reklamaciu, odpovedali: "I would suggest you to get the drive replaced since it is a faulty product you have with you ." Co ak som spravne pochopil, tak som bral ako suhlas. Tak som disk zabalil, prilozil vytlaceny dialog s ich technickou podporou a screenshotom SMATu a poslal. O dva tyzdne mi dosiel ini, 80GB certifikovano opravovany kus. Takze so sluzbami Seagate som v celku spokojny.