Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Thermalright High-Riser HR-01 Plus

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Thermalright High-Riser HR-01 Plus

Tak jsem se stal šťastným majitelem tohohle chladiče. Inovoval jsem z Ultra 120 eXtreme, hlavně kvůli možnosti skutečně pasivního chlazení.
    Někoho by třeba mohlo zajímat pár postřehů ohledně dalšího "drobečka" z nabídky Thermalright, tedy tady jsou:

Instalace oproti U120 je lehce složitější - pár drobností navíc a pak taky ->

Poměrně nepříjemnej je "manuál" pouze v čínštině Ne že bych nepochopil, jak se to skládá, ale občas si nejste jistý, kterej šroubek je kterej, a z "rozsypanýho čaje" toho moc nepochopíte. Abych jim ale nekřivdil - tu a tam je mezi čajem napsáno 775 nebo AM2 :P

Obrazová dokumentace trochu nejednoznačná - dost dlouho jsem váhal a pokus-omyl metodou (možnosti jsou naštěstí jen dvě) musel zjistit, kam ty gumový podložky (to je novinka) patřej.

Zhruba ke komponentám:
    - Podložka (nebo jak to nazvat) pod desku je oproti U120 skutečně masivní.
    - Nekoná se žádná křížová spona. Podložka se přišroubuje seshora skrz desku ke dvěma menším sponám (a pod ně patří ty gumový podložky - ne zespoda, jak se podle "manuálu" může zdát), a teprve přes ně a na ně se přišroubuje finální kus držící samotný chladič.
    Musím podotknout, že - jakkoli nemám srovnání - to kluci mají fakt dobře vyměřený, protože speciálně na zadní straně socketu spona pasuje naprosto těsně přesně akorát, aby se nedotýkala konzenzátorů a jiných švábů.
    - Druhá největší změna (hned po jiným žebroví) je orientace chladiče. Tentokrát směrem k zadní stěně casu!! Nevím jak jinde, ale mně se to naprosto perfektně kryje s výfukem ven, takže můžete horký vzduch parádně fučet rovnou ven. Deset bodů navíc.

Instalace:
    Když víte co kam patří a nemusíte koukat na obrázky, jde to docela lehce. Jen v závislosti na nešikovnosti prstů asi budete víc nebo míň nadávat, než nandáte do podložky pod desku ty mizerný šrouby, který logicky ve vzduchu nedrží a navíc mají šestihran, který do podložky musí přesně pasovat.
    Nemile mě překvapilo, že i přes napevno přišroubovanou sponu se nepříliš velkou silou dá chladičem stále otočit. I zvolil jsem metodu "dvakrát přeložená čtvrtka" (pokud si věříte, nebo jste paranoidní, můžete zkusit přehyby tři, nebo dokonce i čtyři) a nastala spokojenost.

Udělal jsem pár fotek, ale vzpomněl jsem si trochu pozdě, takže jen z dokončení výkonu + pár detailů. Viz přílohy. Je tam vidět "papírování" a pak jak to vypadá z druhý strany, detail šroubů, který se mi moc nelíbí (doufám, že ty výlisky jsou dostatečně pevný) a finální podoba. Plus když už jsem to rozebral, tak zhruba princip, na jakým to drží.

Cena:
    Libová! Oproti u120 je znatelně levnější; já koupil v Alphacoolu za 1024 s DPH.

P.S. Určitě si říkáte, kde jsou teplotní porovnání s U120. Inu, po smontování kompu dohromady mi prskla deska a šla do reklamace, takže smůla
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pochlubte se kolik toho sosnete
    Založil Miro2 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 93
    Poslední příspěvek: 10.09.2008, 21:55
  2. Thermalright HR 05 SLI, prvni zkusenost
    Založil weepy v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 29.04.2008, 15:18
  3. Identifikace MB podle AIDA reportu
    Založil Polo v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 5