Včera mi dorazil Hyundai W241D, a protože vím jak těžko se o monitorech téhle kategorie shánějí informace, zkusím sem vypsat svoje dojmy a hodnocení monitoru.
Design: Subjektivně je monitor hezčí než na fotkách, které mají eshopy. Dost jsem se bál lesklého rámu, ale pokud nejde osvětlení z nějakýho obzvlášť blbýho směru, tak to nijak neruší. Polohování je v pořádku, pouze při svislém posuvu dolů jde trochu těžko. Co se však nepovedlo je ovládání, sice si člověk po chvilce na ty dotykový tlačítka zvykne, ale radši bych tam viděl normální cvakací tlačítka.
Statický obraz: Vzhledem k tomu, že přímé porovnání mám teď pouze s TN panelama, tak nelze hodnotit obraz jinak než jako parádní, dokonce jsem zatím neviděl ani jeden vadnej bod (ani subpixel). Má to solidní kontrast a pěkné podání velmi tmavých i velmi světlých tónů. Homogenitu podsvícení jsem nijak zvlášť nezkoumal, ale na první pohled žádné nesrovnalosti nevidím. Barvy jsou pěkné (ještě aby nebyly oproti TN), pozorovací úhly téměř jako CRT. Jediný problém je u fialové barvy, která je fialová pouze při přímém pohledu a už u okrajů monitoru jde do růžovo-červena (naštěstí fialovou nemám rád a moc fialovejch věcí nezobrazuju).
Pohyblivý obraz: Tenhle monitor jsem si pořizoval hlavně na filmy a udělal jsem dobře. Zatím jsem stihl zkouknout jednu Stargate v 1080p a je to prostě paráda! Obraz nádhernej a pokud človek trochu stáhne jas, tak lze monitor použít i po tmě a černá je černá a barvy živé. Hry jsem zatím moc nezkoušel, jenom chvilku Open Arenu (remake Q3A), která je hodně rychlá, a obraz v pohodě. Chyby jsem nehledal, ale žádná mě neupoutala. Co se týče inputlagu, tak ten tam je (to se čekalo), ale subjektivně není rušivej. Pokud bych to měl nějak popsat, tak krysa není "na gumě", ale je taková "vláčnější" než na TNku, vnímám to pouze pokud se na to soustředím, běžně ne.
Monitor připojuju k notebooku s Radeonem HD 2400XT přes DVI. Dál už mě nic nenapadá, chcete-li vědět něco dalšího, nebojte se zeptat a já, pokud to bude v mých silách, odpovím.