Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Netiskne TEXT

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Netiskne TEXT

1] no flame

2] kdybys porovnal kvalitu tisku u HP DJ310 a EPS-C670, tak to HP zahodis a zacnes hledat spadlou celist

3] ActiveJet a ostatni jsou levnejsi, protoze obvykle pouzivaji jeden druh inkoustu do HP / EPSON / Canon / Lexmark. Ten inkoust urcite nevydrzi za idealnich podminek 70 let a cena je umerna tomu, ze za par naplni s vysokou pravdepodobnosti prischne hlava (to je bohuzel holy fakt, tyhle problemy resime v servise kazdy den).

4] Uz jsem tu jednou psal... kdyz koupis tiskarnu za 1500,- vcetne naplni - myslis ze vyrobni naklady na tiskarnu vcetne tucneho zisku pro prodejce/vyrobce jsou 800,- ? Vsechny levne inkoustovky jsou cenove dotovane (viz napriklad akce Lexmark na Invexu, kde tusim dokonce rozdavali tiskarny bez naplni zadarmo) a tak vyrobce samozrejme potrebuje nekde vydelat.

Napln s 10ml inkoustu stoji 154,- + DPH
    Napln s 220ml inkoustu stoji 1500,- + DPH
    Jednoduchou trojclenkou zjistis, ze 220ml napln by mela byt 22x drazsi, ale neni - protoze ji osazujes do zarizeni, ktere stalo 40000,- + DPH a vic

Btw ted jsem koukal (http://nejlepsiceny.cz/hledej.aspx?t...cena&mod=1&p=1) a cerna nahrada od ActiveJet na nejpouzivanejsi modely od EPSONu stoji treba 95,- bez DPH (http://www.jasamedia.cz/katalog/epso...0-ml-activejet), original EPSON se da sehnat od cca 154,- bez DPH (http://nejlepsiceny.cz/klik.aspx?p=1...DE_EQ%3d744989). Porovnani inkoustu - viz bod 5]

5] ActiveJet uvadi na krabicce "DYE-based", coz je obarvena voda, na kterou kdyz sahnes spocenou rukou, tak se hned rozmazne. U origo EPSONu (DURAbrite) to muzes dat pod tekouci vodu a nic to neudela (osobne jsem zkousel u starsich modelu (C70) a muzu klidne opet proverit u aktualni rady tiskaren a inkoustu).

6] Jsem "EPSON Positive", ano. Ale protoze vim, co EPSON dokaze vytisknout i na nejvetsim Low-Endu - jeden stejny testovaci obrazek v podani EPSON D78, nejake CANONky a laseroveho SAMSUNGu. Idelane porovnavat pozvolny prechod cerne do bile barvy pres odstiny sede. Az tohle dokaze CANON nebo HP ve stejne tride tiskaren stejne kvalitne, tak mozna zmenim nazor (zatim to vypada tak, ze Low-End EPSON ma prechod sedive temer verny, CANON, HP a SAMSUNG tam maji pruhy do zelena a do cervena)

7] Dostane zakaznik informaci - viz bod 5] - v obchode kde nakupuje naplne, aby mel na vyber? Ja myslim, ze NE. Jedine co od zakazniku v servise slysim je tvrzeni: "Mi tam rikali, ze je to uplne stejnej inkoust".

Sorry za dlouhy prispevek, ale chtel jsem osvetlit situaci okolo inkoustovych nahrad

Pripadne dotazy prosim na PM, at to tu zbytecne neplnime OT prispevky

EDIT2 - koho by zajimalo neco o "kam mizi inkoustu i kdyz netiskneme", tak hezky clanek je zde: http://www.grafika.cz/art/tiskarny/ink-spotreba.html
    Naposledy upravil jimmy; 07.06.2008 v 07:27. Důvod: snaha o opraveni divnych slovnich spojeni, oprava chybek :)

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Text v opere
    Založil Secret v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 23.03.2005, 23:04
  2. OCR - jak dostat text z obrazku???
    Založil archaon v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Poslední příspěvek: 02.11.2004, 00:07
  3. Označený text nejde zkopírovat, jak to obejít?
    Založil Hasich v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 22.06.2004, 09:13
  4. Problem s TEAC 552E
    Založil Snorri v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Poslední příspěvek: 16.02.2004, 21:02
  5. C++ --> Delphi
    Založil Big Muscle v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 23.09.2003, 08:51

Pravidla přispívání